נדב, כמה דברים
א. יש לך גינה מקסימה, עם פוטנציאל אדיר ! נרראית כמו אדמה מקומית מעולה שתשתבח מאוד, עם הסמן והקומפוסט. הסביבה יפה - איפה זה?! גליל?
ב. גם לי יש כלב וגם תמיד חתול אחד או שניים. הכלב לא נכנס לאזור הקומפוסט, החתולה,כן. אבל לא איכפת לי, כי היא נקנסת לשם 'לדשן' ותוך כדי, גם הופכת ומערבבת..
הרעיון הוא לבנות מסגרת עץ כלשהי, במידות של כ 1.5 על 1.5 (אפשר גם 2 על 2) כדי לתחם את ערימת הקומפוסט שלך. המסגרת יכולה להיות בגובה של כ 60-80 ס"מ. התהליכים בערימה חשופה, יהיה הרבה הרבה יותר מהירים מאשר בכל קומפוסטר נתון. את הערימה אתה יכול להזיז, תוך כדי ערבוב, מפינה לפינה - גורף את החלק העליון שלה לתחתית הפינה הקרובה וממשיך עד שכל הערימה הפוכה לגמרי ובפינה הנגדית. וכך, מפינה לפינה, כל הזמן. זה מתאים מאוד למקרה שיש לך גינה צעירה בלי הרבה פסולת גיזום. אתה פשוט מכין בפינה הנגדית לערימה, משטח של חומר יבש (אני רואה שאתה משתמש בעלים של אלונים מהסביבה שלך.. מקסים ויעיל!) ועליו מוסיף חומר מהמטבח ו.. מכסה עם חומר ותיק מהערימה היותר בוגרת. וכך שוב ושוב.. החומר הותיק מכיל כבר הרבה אורגניזמים והערימה החדשה נכנסת לרוטינה של ההתקמפסות, במהירות גבוהה. ועוד פינה, ועוד פינה.
בדופן אחת, תבצע 'דלת' שדרכה תוכל להיכנס ולבצע איסוף הקומפוסט המוכן ושאר צרכים.
ג. את הקומפוסטרים, תוכל כמובן להעביר בהמשך, לרשותן של התולעים האדומות - האדנית תהיה קטנה עליהן, בהמשך.
ד. לגבי המדשאה והעשבים המעצבנים - תרגע, זה לא נקרא הרבה עשבים, אצלי היו יותר וכך כל שנה. אני מרשה לכל מיני עשבונים לצמוח חופשי והם גם מפזרים זרעים וכך, בחורף יש לי מדשאה ירוקה. באביב, הם מפזרים זרעים ומתים והדשא - אל טורו, עולה ומחליף אותם - כמו שצריך

, כפי שכתב לך גיא..
הם בסה"כ מטייבים את האדמה בזמן שהדשא ישן ומורידים שורשים לעומק וכשהם מתים, השורשים מותירים 'תעלות ניקוז' בתוך האדמה + חומר אוגני שמתפרק וזה טוב לאדמה ולמדשאה.
הצמחים שגדלים אצלך, אכן מפריעים לעין. אני גם תולש אותם, כי הם לא נראים כמו העישבונים שדומים לדשא ונעימים למגע ולמידרך. אז כל עוד האדמה רטובה ולחה, תתחיל להוציא אותם,
לפני שיוציאו זרעים ויתרבו. לא מסובך ודווקא כיף.., לשבת על הדשא ולעקור אותם אחד אחד - יופי של 'ניקוי ראש', במיוחד תוך כדי שיחה טלפונית ארוכה עם איזה נודניק..
את התלושים, כמובן להעביר לערימת הקומפוסט ! חומר מעולה ועתיר מינרלים שפשוט חבל עליו. או לחבית המיץ סירפדים, אם יש לך.
ד. תתחיל לחשוב על אירגון הגינה לנוחותך - כמה מדפים באזור הצפוני או המזרחי או המערבי, לטובף ההנבטות והייחורים כשמתחתם 2 הקומפםוסטרים והתולעים האדומות + שולחן עבודה.. שיהיה נוח ובכיף כשהכל נמצא תחת היד שלך..
בהצלחה,