נדב.ק כתב:אני חייב להשקות פעם ב- כדי לעקור את העשבים הגדולים שצומחים מהר, ונדרש לעקור אותם...
אני מנסה ליישר את הדשא, ואני מכסח קצת נמוך כדי להשוות גבהים עם קצת חול וקומפוסט.
אריה להב כתב:נמלים בקומפוסטר זה אומר שאינו חם מספיק, תנסה ל"הבעיר" אותו ותראה שהנמלים מחפשות להן בית אחר.
נדב.ק כתב:הנסתי ערימת זבל של ארנבות , הערימה שכבה בצד כמה זמן, וכשהוצאתי אותה היא היתה ממש מסריחה.
ערבבתי עם הערימה בקומפוסטר, והוספתי גם שקית גדולה של זבל סוסים...
נראה לי שזה מספיק, ערבבתי את הכול...נראה לי שזה יעשה את העבודה..
רפי_ק כתב:שלום ראובן,
ראשית תודה רבה על כל מה שכתבת עד כה, קראתי והשכלתי, אך יחד עם זאת גם קצת הלכתי לאיבוד, אודה לך אם תוכל לעשות לי מעט סדר.
לפני כשבוע בניתי קומפוסטר, מ-4 דפנות עץ, של 50*50 בגובה של 80 ומכסה מעל, אין תחתית, זה מונח כך על הקרקע.
בדפנות קדחתי חורים בקוטר של 3 ס"מ.
לתוך הקומפוסטר זרקתי פסולת ירקות, גזם מהגינה והומוס, השקיתי את הערימה מספר פעמים.
כרגע יש לי בעיקר המון זבובונים, וריח מעט לא נעים של ירקות מרקיבים והערימה עצמה קרה.
כעת יש לי מספר שאלות:
1. מה אני אמור לעשות ע"מ לגרום להבערה?
2. איך אני מטפל בכל מושבת הזבובונים שהתיישבה שם?
3. כרגע אין לי ממש חומר יבש, האם לשם כך עלי לקנות חול בנייה? קומפוסט? מחטי אורן (יש מלא, אך הבנתי שלא כדאי)? משהו אחר?
4. בתקווה שאצליח להשתלט על כל הנ"ל, מה יהיו השלבים הבאים?
בתודה,
רפאל
בחורף יותר בעייתי כי כמעט לא צומח הדשא
ראובן אורן כתב:בחורף יותר בעייתי כי כמעט לא צומח הדשא
רק שאלה של התארקגנות נכונה. לקראת החורף, בסתיו וגם לאורך החורף, יש הרבה עלי שלכת.. ואןותם צריך פשוט לאסוף ולאחסן בשק או שקים גדולים בסמנוך לערימת הקומפוסט, לצורך ה'שכבה היבשה'.
החומר שבשקים יעבור בעצמו תהליך של התפרקות, יתחמם ויהפוך לבד לחומר מפורר ופריך - מעולה להוספה לערימת הקומפוסט.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד