כך זה נראה, ניתן לראות בקלות את השכבות
מצאתי בפנים תולעים קטנות לבנות כאלה, האם זה רימות?
כך זה נראה עכשיו
הוספתי גם 2 זבבוק, למה לצפות עכשיו?
תוך כמה זמן ריח הרקב צפוי להתפוגג לטובת ריח אדמה?
מה הלאה?
תודה לכל העוזרים
רפי_ק כתב:והתולעים שמצאתי אלו רימות?
יותם כתב:ראובן
מלבד הצמחים ש"לא מומלץ" להשתמש בהם כחיפוי ישיר (דשא, רוזמרין ושאר תבלינים...), למה יש צורך בקומפוסט ולא חיפוי/הטמנה בלבד?
כלומר לכסות את האדמה בחיפוי מכל סוג אורגני ולתת למפרקים להגיע לשם, "להעיר" את האדמה ולתת לאורגניזמים לעבוד ב"מקום היעד" בלי שינויים דרסטיים בכמות החומר האורגני ומקום הפירוק.
אם מדובר בשאריות מהמטבח...אז פשוט להטמין.
אולי התהליך יהיה ארוך יותר כי החומר לא מרוכז- אבל אין בזה יתרון?
רפי_ק כתב:לבינתיים יש לי עוד 2 שאלות:
1. האם התיחום נועד לאסטטיקה בלבד או שיש לו גם צורך?
2. אם הערימה חרותית, איך אני עורם עליה בלי שהזבל יתפזר? ואיך אני יכול לכסות את החומר היבש?
ראובן אורן כתב:רפי_ק כתב:לבינתיים יש לי עוד 2 שאלות:
1. האם התיחום נועד לאסטטיקה בלבד או שיש לו גם צורך?
2. אם הערימה חרותית, איך אני עורם עליה בלי שהזבל יתפזר? ואיך אני יכול לכסות את החומר היבש?
התיחום הוא אסטטי בלבד ! אם היה לי מקום פנוי בגינה, הייתי מייסד ערימת קומפוסט בין כל 2 עצים..
לא, הערימה לא חרוטית ! אתה בונה ערימה בשכבות סרוגין. התחתונה מחומר יבש וגס ועליה חומר לח שאותו אתה תמיד מכסה בחומר יבש.
רק בשלב הסופי, כמפסיקים להוסיף חומר חדש ורוצים לסיים מחזור של קומפוסט, יש לערבב ולהפוך את הערימה כדי שתהיה הומגנית ואז, לערום אותה להר חרוטי כדי שתהיה במצב הכי אירובי שניתן וצורה חרוטית היא צורה עם שטח פנים הכי גדול שניתן להשיג.
רצוי שהערימה תהיה במקום מוצל, כדי לשמור על לחות גבוהה שלה, בלי שתתיבש. עם זאת, כדאי ורצוי לכסות את הערימה עם כיסוי כלשהו - בקיץ למניעת אידוי ובחורף למניעת הרטבה ע"י הגשם.
אפשר לאלתר 'גגון' כלשהו, או כל אמצעי אחר - יריעת יוטה, ברזנט, יריעה משק גדול שחותכים.. וכדומה.
אני מקווה שזה יעבוד וכך אפסיק לשאול שאלות
הריח היה כמו של זבל פרות
ראובן אורן כתב:כך שולטים על מידת הלחות הנכונה בערימה.
זה ממש לא מסובך ! ועם זאת, איני יכול לומר לך מכאן, כמה 'להשקות את הערימה' אם בכלל. כי.. אצל כל אחד, התנאים שונים
בקיצור, 'מסריח' עם ריח 'חמוץ', הסביבה אנאירובית - לחה מדי ואז מאווררים והופכים כדי לייבש את הערימה קצת
קלי קלות
! | ראובן אורן כתב: |
..איני יכול לומר לך מכאן, כמה 'להשקות את הערימה' אם בכלל. כי.. אצל כל אחד, התנאים שונים |
גיא מ כתב:שאלה מעניינת, יכול להיות בגלל שבניתי ערימה על ערימה קיימת בשלבים מתקדמים הערימה הפכה להחיות מוכנה תוך טיפה יותר מחודש?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים