עמוד 11 מתוך 15

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 25 יולי 2011,14:04
על ידי אלעד5
שלומי סחטיין על שינוי הטייטל!
מגיע לך...

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 25 יולי 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
בנו כתב:ניילון עבה זה טוב?

כן
ההבדל בינו לבין 'בד' כלשהו, הוא בעובדה שכדי להשקות את הערימה, פעם או פעמיים בשבוע, תצטרך להרים את הניילון.
בד, אפשר להשקות כשהוא מכוסה.
אבל אם תשקה היטב, הניילון ישמור על כל הלחות והתוצאות יהיו מהירות.
בסיבוב השני, החומר הלח מהמטבח, יספק מספיק לחות, בלי שתצטרך להשקות כמעט.

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 25 יולי 2011,14:04
על ידי בנו
טוב כיסיתי בניילון אבל הברחשים לא נעלמו ויש מלא באזור הערוגות והקומפוסט, אני השקתי כל יום כי אמרת לי להתייחס לערימה כמו לערוגה האם לשנות לפעמיים בשבוע?
יש סיכוי שהערוגות או הזבקוקים מושכים את כל הברחשים ואם כן מה לעשות?

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 25 יולי 2011,14:04
על ידי סקיבה
הי בנו,

גם בערימה, וגם בערוגה, לא צריך "להשקות כל יום"...
צריך לבדוק, אם יבש - משקים, ואם לח - אז לא משקים!

כל טוב,
אמיר

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 25 יולי 2011,14:04
על ידי בנו
או קיי קיבלתי, עכשיו 10 בלילה הלכתי לראות את ערימת הקומפוסט המכוסה בניילון ולשמחתי היא חמימה והניילון מלא מים שהתאדו מה שלהערכתי יוריד את כמות ההשקיה שהיא תזדקק לה ויזרז הליכים :-) צודק?

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 25 יולי 2011,14:04
על ידי סקיבה
כשאתה צודק, אתה צודק!

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 25 יולי 2011,14:04
על ידי מני
אני רק שאלתי (, טוב טוב מוציא את החיה מהראש..

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 26 יולי 2011,14:04
על ידי בנו
8 בבוקר נגעתי בניילון של הערימה ו... אש הגיהנום!! איזה חום ואוו והיא עוד בצל..
זה יותר מדיי או שאין כזה דבר חם מדיי?

זה בסדר מחר להרים את הניילון להוסיף חומרים ומהר מהר לסגור?

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 26 יולי 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
יופי, אתה נכנס לעניינים !

כן, תיכנס לרוטינה
תוסיף חומר חופשי..

כל זמן שאתה רואה לחות בפנים, על הניילון - לא צריך כמובן להשקות

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2011,14:04
על ידי נדב.ק
אחת מערימות הקומפוסט אצלי יודשבת מחוץ לקומפוסטר.
בגדול אני משקה אותה כל יום היא כבר עברה את השלב התרמופילי,, והיא כרגע מצויידת בהרבה חרקים שעובדים שם.
הבעיה היא שאין לה צל, מה הכי כדאי לעשות?
להמשיך להרטיב כל יום?
לכסות בניילון או במשהו אחר?
בכל מקרה מידי שבוע אני מעביר אותה ימינה-שמאלה כדי לערבב.

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
מצויין
אני לא חושב שהיא סיימה את השלב ה'תרמופילי'. בסיום השלב הזה, החומר צריך להיות כמו 'אדמה' כמעט. שחור, פריך וריחני.

הגיע הזמן לסיים את התהליך של הערימה הזו - תפסיק לערבב, תעשה ממנה 'הר' גבוע ככל שתצליח,ע"י גריפה במגרפה, מהצדדים כלפי מעלה. ממש לסרק את הערימה כדי שיהיה הר גבוה.
במרכז, תתקע מקל - ידית של מגרפה , עד לקרקעית כדי שיהיה לך ממש 'לוע של הר געש' - זה יאפ]שר להרבה אויר לחדור למרכז, עד לעומק.
מעל החור, תתלה איכשהו, את צינור המים וכוון אותו שיטפטף באיטיות.. לאט יותר מטיפטוף של טפטפת. תשאיר את הצינור מטפטף שם למשך כל הלילה ואז.. יתחיל השלב התרמופילי - הערימה תתחמם לרמה של 70 מעלות ואף יותר.
אתה יכול בשלב הזה לכסות אותה בכל סוג של בד או פלסטיק שיש לך, כדי למנוע מהשמש לייבש אותה.
התהליך ייקח כשבוע. היצורים שבערימה, יברחו לצדדים מהחום הרב.
לאחר שבוע, תערבב אותה ותחזור על התהליך, כי השוליים החיצוניים, לא עברו את כל התהליך. שוב.. הר גבוע, טיפטוף מים ו..שבוע.
בסופו של התהליך הזה, יהיה לך קומפוסט מעולה מוכן לפיזור.
תוכל לסנן אותו - אם אתה רוצה לפזר אותו על הדשא ואת החומרים הגסים שלא עברו בסינון, אפשר להחזיר לערימת הקומפוסט, או להעביר לצלחות העצים, שם הם ימשיכו להתפרק לאט וישמשו בינתיים כ'חיפוי'.

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי מגדיאל
ראובן שלום,

לפני כחודש "בניתי" קומפוסטר וניגשתי להכנת הקומפוסט, הקומפוסטר ממוקם בין 2 עצים גבוהים, ורוב היום מוצל שם.
השתמשתי בגזם וכסחת דשא שאספתי מזה כמה שבועות, ולפני חודש התחלתי להוסיף חומר לח מהמטבח וגזם\ כסחת דשא חדשה.
שאריות של פירות ירקות "נעלמות" תוך יום יומיים.
אני מקפיד להפוך את הערימה שמצטמצמת כל שבוע בערך, מהערימה לא נודף ריח מסריח והשכבה העליונה תמיד מכוסה בחומר יבש.
היות וזאת הפעם הראשונה, טיפטפתי גם מעט מאוד EM.

אתמול כשהפכתי את הערימה הרגשתי שנפלט ממנה חום (לא קרה בפעמים האחרות שהפכתי אותה). כמות החומר היבש מגינתי די אוזלת.
האם להפסיק כבר עכשיו להוסיף חומר לערימה, ולהתחיל ערימה חדשה?

תודה,

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
יופי, נשמע מצויין

הערימה שלך, התחילה לבעור לבד, שמו שצריך.
תן לה לסיים מחזור
תערים אותה ל'הר חרוטי' ותן לה לסיים את התהליך
תוכל לסייע קצת אם תיצק מים למרכז ההר, רצוי בטיפטוף איטי.
זה יקח בערך כ 4 ימים עד שבוע. בסיום, תערבב את הערימה ותחזור על התהליך, כי החומר שהיה בחלק החיצוני, לא עבר את התהליך התרמופילי במלואו.

בקרוב.., הסתיו ויהיו לך המון עלים - מספיק שתכניס אותם לשקים גדולים והם 'יתקמפסו' כבר לבד

אתמול בלילה, טחנתי עם מכסחת הדשא, כמות אדירה של ענפי פיקוס שפלשו אלי מהשכנים. מילאתי שק 'באלה' שלם ! ב'סלט עלים'. כבר היום הוא יתחיל להתחמם מהתפרקות הסוכרים וישמור על טמפרטורה של כ 40 מעלות ויהפוך לחומר אפור שאותו אפשר כבר לפזר ישירות בגינה, או להשתמש בו כ'חומר יבש' לכיסוי החומר הלח מהגינה

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי מגדיאל
תודה רבה, :y:
אנסה ואעדכן.
:D :D

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי מרמיכאל
חברים,
אפשר תמונות של ערימות הקומפוסט שלכם ?
אני בשלבי הבשלה פסיכולוגית לארגן ערימת קומפוסט משל עצמי :shock:

ראובן, כל הכבוד ותודה לך על הסבלנות בתשובותיך גם אם הן חוזרות על עצמן למען החדשים כמוני :y:

יש לי שאלה בנוגע להעברת עץ הדר (נדמה לי תפוז) ממקומו למקום אחר בגינה (מרחק של כ 8-10 מטרים) באותה האדמה. כיצד ומתי :worried: ?

תודה,
מיכאל

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
לגבי העברת עץ ההדר, המתן עוד קצת, שייכנס הסתיו ותחול ירידה משמעותית בטמפרטורות.

לגבי תמונות של ערימת הקומפוסט, ראה בעמוד האחרוןן של השירשור של טל אשרוב, הכנסתי עבורו כמה תמונות

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי מרמיכאל
תודה.
יש מדריך בשרשורים להעברת עצי הדר ? (מחכה לסתיו אבל רוצה לדעת עכשיו :) )

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
מרמיכאל כתב:תודה.
יש מדריך בשרשורים להעברת עצי הדר ? (מחכה לסתיו אבל רוצה לדעת עכשיו :) )


לא, אין מדריך מיוחד לעצי הדר, אבל.. לא מסובך.., רוב הותיקים כבר יודעים לדקלם בע"פ :geek:

א. להכין מראש את בור השתילה החדש - לחפור בור עמוק מהדרוש לשתילה, לנסות כמה שיותר עמוק - 80 ס"מ לפחות. זאת כדי לוודא שלא מתחבאות למטה הפתעות
ב. את האדמה שהוצאת, לערבב עם 40% קומפוסט ולהחזיר מחצית - כנדרש מעומק השתילה, לבור
ג. אפשא ורצוי לפזר כוס של הומוס, על החלקה העליון, לפני שמושיבים עליו את העץ
ד. לחפור מסביב לעץ בקוטר של 50 ס"מ, לנתק שורשים עם מזמרה, להוציא עם גוש שורשים גדול ככל הניתן
ה. לבצע הכל בשעות אחר הצהריים - ערב

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי סקיבה
ו. לנטוע את העץ בבור השתילה, לכסות בקרקע המקומפסטת, ולהדק היטב.
ז. ליצור "צלחת" יפה וגדולה סביב העץ.
ח. להציף במים עד-כדי בוץ! (כדי לסגור את המרווחים שבין הקרקע לשורשים)
ט. בהצלחה!

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 06 ספטמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
סקיבה כתב:ו. לנטוע את העץ בבור השתילה, לכסות בקרקע המקומפסטת, ולהדק היטב.
ז. ליצור "צלחת" יפה וגדולה סביב העץ.
ח. להציף במים עד-כדי בוץ! (כדי לסגור את המרווחים שבין הקרקע לשורשים)
ט. בהצלחה!


:inlove: תודה
הייתי חייב לזוז
:y: