עמוד 15 מתוך 15

Re: הכנת קומפוסט

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2011,14:04
על ידי משולם יולזרי
ראובן אורן כתב:לגבי פרי הדר - אין כל בעייה, אלא אם כן, פתחתם 'קו ייצור' של מיץ תפוזים וסחטתם הרבה מאוד תפוזים והכנסתם לקומפוסטר 'מנה' גדולה של קליפות שמעלה את החומציות שם לערכים גבוהים ומשמידה חלק מהיצורים שבפנמים. עדיף להכניסם בכמויות קטנות וכמובן, להוסיף בהתאם, חומר יבש כלשהו - עלי שלכת או כסחת דשא וכדומה.

בעירמה שכבר 'עובדת', כל כמות שתיכנס, תוך כ 3 ימים, לא יישאר כל זכר לקליפה כלשהי, הכל מתפרק


שבוע טוב


לא הבנתי את ההתיחסות לקליפות של הדרים
יש לי ערימה שלישית שהתחלתי עם יסודות של הערימה הקודמת.האם היא נקראת ערימה "עובדת" ? אם כן, האם גם לערימה "עובדת" יש מגבלה לכמות קליפות ההדרים שניתן להכניס לערימה כל יום ?
אם כן, מה היא הכמות המומלצת ? האם 5-6 תפוזים נחשב לכמות קטנה ?

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2011,14:04
על ידי מיכל ב
שלום
בתוך הקומפוסט יש המון נמלים שחורות גדולות שאוספות אוכל ומעבירות אותו בשורה ארוכה לקן שלהן שנמצא מחוץ לקומפוסט
הרבה נמלים מתרוצצות לנו סביב הרגליים
להניח להן? יש משהו שאפשר לעשות?
או שזה טבעי ונחוץ

Re: הכנת קומפוסט

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
משולם יולזרי כתב:
ראובן אורן כתב:לגבי פרי הדר - אין כל בעייה, אלא אם כן, פתחתם 'קו ייצור' של מיץ תפוזים וסחטתם הרבה מאוד תפוזים והכנסתם לקומפוסטר 'מנה' גדולה של קליפות שמעלה את החומציות שם לערכים גבוהים ומשמידה חלק מהיצורים שבפנמים. עדיף להכניסם בכמויות קטנות וכמובן, להוסיף בהתאם, חומר יבש כלשהו - עלי שלכת או כסחת דשא וכדומה.

בעירמה שכבר 'עובדת', כל כמות שתיכנס, תוך כ 3 ימים, לא יישאר כל זכר לקליפה כלשהי, הכל מתפרק


שבוע טוב


לא הבנתי את ההתיחסות לקליפות של הדרים
יש לי ערימה שלישית שהתחלתי עם יסודות של הערימה הקודמת.האם היא נקראת ערימה "עובדת" ? אם כן, האם גם לערימה "עובדת" יש מגבלה לכמות קליפות ההדרים שניתן להכניס לערימה כל יום ?
אם כן, מה היא הכמות המומלצת ? האם 5-6 תפוזים נחשב לכמות קטנה ?


כן
ההגבלה התעוררה בתשובה למישהו שהכין מיץ בכמות גדולה או משהו דומה והצטברה אצלו כמות גדולה של קליפות..

אצלנו, כל יום נכנסות לערימה קליפות בכמות של כ 10 'פרי הדר' שונים - תפוזים (עוד לא מתוקים.. פיכסה !), אשכוליות אדומות ולבנות (מיץ סחוט) ולימונים. הכל 'מתעכל' בערימה ואחר יומיים מתחיל להתחמם..

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
מיכל ב כתב:שלום
בתוך הקומפוסט יש המון נמלים שחורות גדולות שאוספות אוכל ומעבירות אותו בשורה ארוכה לקן שלהן שנמצא מחוץ לקומפוסט
הרבה נמלים מתרוצצות לנו סביב הרגליים
להניח להן? יש משהו שאפשר לעשות?
או שזה טבעי ונחוץ



שיהיה להן לבריאות ! מתארגנות לחורף..

עדיף שיאכלו מהערימה מאשר מגינת הירקות :y:

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמיחי_
ראובן - האם אתה מכניס לערימה גם פסולת יבשה אורגנית מהמטבח - לחם, עוגות, עוגיות, קורנפלקס, וופלים וכד'?

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
עמיחי_ כתב:ראובן - האם אתה מכניס לערימה גם פסולת יבשה אורגנית מהמטבח - לחם, עוגות, עוגיות, קורנפלקס, וופלים וכד'?


בעיקרון, כן
אבל בד"כ, לא נשארים דברים כאלה
שארייות לחם ועוגות, אני מחלק לציפורים ולדגים
אבל אם קרה ואיז רבע לחם נשכח ו'הוריק'.. ישר לערימה והוא נעלם די מהר ! 'מיציםש שמסביב, מרככים אותו וה'חיות' הרוחשות בערימה, חוגגות


עמיחי.. הכל נכנס לערימה... הכל ! מרקים, פשטידות, שמן טיגון משומש.. הכל

חוץ מניילונים, פחייות, פלסטיק וזכוכית

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 11 מאי 2012,14:04
על ידי רועי סופר
שאלה בנוגע לכיסוי של ערמת הקומפוסט עם ניילון/יוטה...
האם מכסים את הערמה רק לאחר שמפסיקים להכניס חומר חדש או גם במהלך תקופת ההכנסה של החומר האורגני מהמטבח?

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 12 מאי 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
מאחר ומדובר בערימה הראשונה שלך, כסה אותה תמיד.
לאחר הערימה השנייה והשלישית, תצבור מיומנות מספקת כדי לוותר על הכיסוי בקיץ.
והכוונה לכמות החומר היבש שאתה מכסה את הערימה ואיבחון מהיר של מצב הערימה מבחינת התקדמות הקומפוסטציה - זה בא עם הניסיון !

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 12 מאי 2012,14:04
על ידי רועי סופר
האם כשמכסים צריך גם להוסיף נוזלים בטיפטוף או מספיק הנוזלים מהאוכל האורגני מהמטבח?
בנוסף, כל פעם שאנחנו שמים מזון אורגני מהמטבח, אנחנו מכסים אותו במעט כסחת דשא. נכון/לא נכון?

תודה

Re: הכנת קומפוסט בשלבים - טיפים

הודעהפורסם: 12 מאי 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
רועי סופר כתב:האם כשמכסים צריך גם להוסיף נוזלים בטיפטוף או מספיק הנוזלים מהאוכל האורגני מהמטבח?
בנוסף, כל פעם שאנחנו שמים מזון אורגני מהמטבח, אנחנו מכסים אותו במעט כסחת דשא. נכון/לא נכון?

תודה


מציע שתעיין ב'שרשור הקישורים' שב'ארכיב' ותקרא על 'קומפוסט אינסטנט' - חסר לך מידע בסיסי בהכנת הערימה.

התנאים בערימה שלך, יאובחנו על ידך - אצל כל אחד יש תנאים אחרים
לא מוסיפים מים ב'טיפטוף' אלא משקים ברצינות, כמו שמשקים 'ערוגה'. אך זה תלוי בסוג החומר הלח מהמטבח שאתה מכניס לערימה - השלב המזופילי' הוא 'שריפת סוכרים' - החומרים מהמטבח מתפרקים ומגירים כמויות גדולות של נוזלים. אם לא הקפדת על שכבה עבה של 'חומר יבש' לפני כן, הערימה תהייה לחה מדי ויש חשש להיווצרות של סביבה אנאירובית !

לאחר הוספת חומר לח מהמטבח, יש לכסותו בשכבה של 'חומר יבש' בעובי של לפחות 5 ס"מ, כדי שלא יראה שחום חלר מהחומר הלח שפיזרת שם וכך זבובים ושאר ברחשים, לא יוכלו להגיע לחומר הלח.

הקפדה על כללים בסיסיים אלו, תגרום לערימה לעבוד נכון ולהיות 'חמה' כל הזמן.