רבקוש כתב:לראובן שלום
יש לי גינה קטנה דרומית באדמה הררית. הגינה כולה דשא, שאני לא רוצה ולא אוהבת (גם בגלל ההשקיה הרבה וגם בכלל), ורוצה לשתול במקומו עצים וירקות. יש לי קומפוסט-מחמד מעולה ודשן שהשקעתי בו כל הקיץ לפי הוראותיך, והוא רק מחכה לפקודותי.
הדשא מאד חזק וקשה לעקירה, והשכנים אמרו לי שהוא מסוג מאד שתלטן, שכבר אסרו לשתול אותו בארץ, וששום הדברה טרמית לא תעזור לו. שאלתי היא: האמנם? ואם לא - האם לא הפסדתי את העונה (די קר פה. גוש עציון)?
מה יקרה אם אכסה את הדשא באדמה?
האם אתה ממליץ להתייאש מראש ולשתול עצים בבורות (נאמר לי שעצים יעמדו במבחן) וירקות ופרחים באדניות גדולות?
בתודה
רבקה.
ברוכה המופיעה ! רבקוש

יש לי כבר ניסיון בסילוק דשא - צימצמתי את הדשא אצלי ל 40 מ"ר בערך.. וזהו
חיטוי טרמי יתאים לימות הקיץ הלוהטים ולא כל כך לימים אלו. אבל.., או שמזמינים גנן עם 'מתחחת מוטורית' - כלי מפחיד המתחח את האדמה בצורה אובססיבית. או ששוכרים מכונה כזו, ליום אחד מחנות לציוד גננות - משכירים דברים כאלו ! אני יודע על חנות אחת ב'תלפיות - א"ת.
או.. שמחכים ליומיים של גשם טוב - רביעי חמישי, הבאים עלינו לטובה, יהיו כאלה ! - ו..לאחר הגשם כשהאדמה רטובה ולחה, לוקחים קילשון טוב ליד ו..מתחילים להפוך את האדמה ולשלוף החוצה את הדשא.
זה אפשרי - כך עשיתי וזה ממש לא נורא. רק מייטיב עם הפעילות הגופנית שלנו

אם את ממש לא זקוקה לדשא, עשי זאת. עדיף אדמה עם פרחי בר ארצישראלים על פני כל חלקת דשא בולעת מים
כיסוי הדשא באדמה, רק ייטיב עם הדשא ! שתלתי בעבר חלקת דשא קטנה. השתמשתי ב'חצי מרבד' שאותו פירקתי לשתילים ושתלתי באדמה ולאחר השתילה, כיסיתי הכל ב10 ס"מ של אדמה. יצא יופי ! התפתח דשא מעולה שנבט יפה מתחת לאדמה
דשא אגרסיבי, יכול לפגוע גם בשתילים צעירים, רצוי להיפטר ממנו לפני כן