נדב.ק כתב:בעיה חדשה...ישנה....
יש לי שייח שיבא (לתה).
השייח מפוצץ כנימות.
המליצו להשפריץ סבון כלים. זה אכן עזר, גם השייח קצת ניהיה עצוב אבל אח"כ הן חזרו ובגדול!!!!יש שם לדעתי עשרות אלפי כנימות.
מה עושים? לא רוצה שהן תעברנה לצמחים אחרים....
תמיר1 כתב:נדב,
אם אתה מגיע למפגש הפורום תביא בבקשה ענף בעובי עיפרון לצורך ייחורים
תודה
נדב.ק כתב:לא ידעתי שיש מפגש...
מתי צפוי? אני אשמח להביא ענפים לכל מיני ייחורים, יש לי גם מליסה ונענע מנטה ממש טובות...
לגבי השיבא, ממש כל השייח מלא , לחתוך את כולו?
נדב.ק כתב:קראתי...כרגע נראה שאני אגיע אולי אפילו עם חבר טוב.
לא ענית לי על השיבא...לכסח את כולה? אין ענף אחד ללא כנימות.
לגבי ייחורים - מה האורך הרצוי לייחור של שיבה?אני אנסה להכין כמות עד המפגש, גם של תבלינים נוספים....
האם לצמח - דם המכבים- לבן , יש אפשרות לעשות ייחור? אם כן מה ההוראות? יש לי מלא ...ואני יכול להכין כמה תבניות של ייחורים ואם יהיה מוכן עד יוני - אני אביא איתי.
ראובן אורן כתב:אוי וויי, פיספסתי את השיבה.. :.
הנושא נכתב בפורום, אתמול או שילשום - חתוך את כל הענפים ביחד בגובה של כ 5-6 ס"מ מהאדמה, הכנס אותם לשקית ניילון שקופה, סגור אותה היטב והשאר בשמש החזקה לכל היום.
לאחר מכן, תוכל להעביר את כל התכולה לערימת הקומפוסט.
ייחור של שיבה, הכי פשוט וקל, זה להפריד ענף מהחלק התחתון של הצמח שמן הסתם הפך כבר לבית שורשים רחב. מוציאים ענף או שניים עם חלק מבית השורשים ומעבירים לעציץ
לגבי 'דם המכבים' - לא יודע
נדב.ק כתב:עיינתי בנושא הזה של חרקים - ומסתבר שיש לי חבר חדש בגינה - ערצב!!!!
גילית אחד כזה שמת אצלי על הדשא, כנראה הכלבה צדה אותו.
יש לי כמה מקומות של קרחות אבל לא זיהיתי בורות קטנים כאלו...אז אני לא יכול להציף לו את המחילות.
יש פתרון אחר?
אני משקה את הדשא בסביבות 5 בבוקר 3 פעמים בשבוע למשך 15 דק' כל פעם..
אבל גם כשלא, אז יש טל ואם החרצוף הקטן הזה אוהב לחות אז תיהיה לו גם ככה....
רעיון?
אבנר עגבניטרון כתב:יש לי המון חרקים קטנטנים בתוך האדמה, אני לא בדיוק יודע מה הסיפור שלהם, צבעם לבן והם לא עולים על הצמחים, מזיקים ? או מועילים ? אני מקווה שהם לא נהפכים לזחל המציק שעושה לי
פאקמן על העלים, בכל מקרה, חבר אמר לי שמספיק לשים שן שום ליד בסיס הצמח בכדי להרחיק מזיקים, האם זה עוזר ? שן שום סגורה, רגילה על האדמה לא בתוך.
ועוד משהו, שנה שעברה גידלתי מלפפונים, אבל בכל בוקר שהייתי בודק את שלומם, הפרחים היו מלאים בנמלים ! לא ידעתי איך להיפטר מהם, ואני לא חושב שהם תרמו להאבקה כי כלום לא יצא לי מהצמח, היו פרחים זכרים ונקבות, ניסית האבקת ידנית, הוצאתי את אחד הזכרים שנראה לי הכי בריא ובשל, הוצאתי לו את העלים עד שנשאר רק ה"פין", והעברתי את האבקנים לנקבה, כלום לא קרה , אני חושב שהנמלים אחראיות לזה, אבל אני לא בטוח, יש הסבר לעניין ! ?
ראובן אורן כתב:לחילופין, במקום ריסוס של 'מיצוי שום', כדאי לנסות את מה ששלומי דיווח עליו - הנמלים לא עוברות מחסום של 'אפר עצים' !!
אורן תירוש כתב:ראובן אורן כתב:לחילופין, במקום ריסוס של 'מיצוי שום', כדאי לנסות את מה ששלומי דיווח עליו - הנמלים לא עוברות מחסום של 'אפר עצים' !!
אני הייתי נזהר מאפר עצים בגלל שהוא בסיסי מאוד. כדאי לעשות קודם בדיקה!
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים