tomas6565 כתב:אוקי מצאתי ארגז עץ עשוי מדיקטים
ארוך צר ועמוק מושלם לגידול תועים
אפילו יש מקום לשים רשת באמצע
השאלה שלי היא אם סוג העץ לא יפגע בתולעים בדרך כלשהי
tomas6565 כתב:נסיתי אבל הן ממש ממש קטנות, ממש !
נידמה לי שהרבה יותר טוב להן בארגז העץ
דרור כתב:חפרתי היום קצת אדמה מהשטח שנראה לי שהיא הכי טובה (כדי לערבב עם הקומפוסט שקניתי בשביל השתילים של התות הבולגרי שאבי אלימלך חילק במפגש (שוב תודה על הכל)).
אכן מצאתי שם כמה תולעים רק שהן נראות יותר חומות מאשר אדומות. שאלות:
1. מה זה אומר לגבי הצבע? מדובר על זן שונה?
2. בפעם הראשונה אני מקים ערימת קומפוסט. זה כבר כמה חודשים, והיא ממוקמת במקום שבו לא ממש היה גינון בעבר. אף פעם לא ראיתי עשן, וקצת חששתי להכניס יד פנימה. כשהפכתי עם הקלשון נראה לי שהערימה היתה קצת חמימה (ואולי רציתי להאמין שזה כך...). למרות שרוב השאריות שהכנסתי לערימה איבדו את צורתן המקורית, עדיין זה לא נראה כמו הקומפוסט בתמונות.
האם צריך לשנות משהו?
3. לגבי התולעים, האם מספיק לזרוק אותן לערימה (כמו שעשיתי), או שהן צריכות את האדמה?
4. ראיתי הסברים על ארגז קומפוסט במקום ערימה. קצת בלבל אותי. מתי משתמשים בארגז ומתי בערימה?
אורן ראובן כתב:דרור כתב:חפרתי היום קצת אדמה מהשטח שנראה לי שהיא הכי טובה (כדי לערבב עם הקומפוסט שקניתי בשביל השתילים של התות הבולגרי שאבי אלימלך חילק במפגש (שוב תודה על הכל)).
אכן מצאתי שם כמה תולעים רק שהן נראות יותר חומות מאשר אדומות. שאלות:
1. מה זה אומר לגבי הצבע? מדובר על זן שונה?
2. בפעם הראשונה אני מקים ערימת קומפוסט. זה כבר כמה חודשים, והיא ממוקמת במקום שבו לא ממש היה גינון בעבר. אף פעם לא ראיתי עשן, וקצת חששתי להכניס יד פנימה. כשהפכתי עם הקלשון נראה לי שהערימה היתה קצת חמימה (ואולי רציתי להאמין שזה כך...). למרות שרוב השאריות שהכנסתי לערימה איבדו את צורתן המקורית, עדיין זה לא נראה כמו הקומפוסט בתמונות.
האם צריך לשנות משהו?
3. לגבי התולעים, האם מספיק לזרוק אותן לערימה (כמו שעשיתי), או שהן צריכות את האדמה?
4. ראיתי הסברים על ארגז קומפוסט במקום ערימה. קצת בלבל אותי. מתי משתמשים בארגז ומתי בערימה?
את השלשולים עזוב באדמה, הן עושות את העבודה שלהן באדמה ולא בערימת הקומפוסט. אין כל צורך או סיבה, להעבירן לערימת הקומפוסט.
לא חייב להיות "עשן" (כמובן שמדובר לא ב'עשן' אלא בהבל חם - אדים), אבל אם הגשת חמימות, הרי שהתהליך מתחיל אצלך. ערבב את הערימה ותן לה צורה של הר חרוטי, גבוה ככל האפשר, ע"י 'סרוק' הערימה, מלמטה למעלה.., עם מגרפה. ערבוב כזה, צריך לבצע אחת לשבוע, לצורך שמירה על הומוגניות של הערימה
החלק החשוב הוא לא ה"עשן" אלא אם החומר מתפרק ומשנה צבעו לשחור !
מערימה לערימה, התהליך יהיה יותר מהיר
ערימה היא הדרך הנכונה להכנת קומפוסט. אם יש לך כמויות אדירות של חומר צמחי, אתה יכול להכניס אותן ל"ארגז" בדומה למה שאבי בנה אצלו בחצר, מ 4 משטחים עומדים. אבל את הקומפוסט, מכינים בערימה. בארגז לא ניתן לערבב ולהפוך את הקומפוסט
אורן ראובן כתב:גידול תולעים אדומות בארגז, כן. אבל לא שלשולים ! מה שאתה מוצא באדמת הגינה, אלו שלשולים
דרור כתב:אורן ראובן כתב:גידול תולעים אדומות בארגז, כן. אבל לא שלשולים ! מה שאתה מוצא באדמת הגינה, אלו שלשולים
חשבתי שזה אותו דבר.... אז עכשיו צריך לשחק מצא את ההבדלים?
בוא נראה:
הצבע והשם.
תולעים אדומות בארגז, כן. אבל לא שלשולים !
- למה לא? מה כל אחד עושה?
אורן ראובן כתב:דרור כתב:אורן ראובן כתב:גידול תולעים אדומות בארגז, כן. אבל לא שלשולים ! מה שאתה מוצא באדמת הגינה, אלו שלשולים
חשבתי שזה אותו דבר.... אז עכשיו צריך לשחק מצא את ההבדלים?
בוא נראה:
הצבע והשם.
תולעים אדומות בארגז, כן. אבל לא שלשולים !
- למה לא? מה כל אחד עושה?
התולעים האדומות הן קרובות משפחה של השלשולים, אבל הן 'עולות חדשות' בארץ
השלשולים שנמצאים באדמה, בולעים אדמה ומעכלים ממנה את החומר האורגני ופולטים את האדמה עם ההפרשה שלהם, שהיא למעשה מעין 'הומוס'. מעבר לכך, השלשולים מתקדמים כל הזמן באדמה וחופרים בה מחילות באינטנסיביות גדולה וע"י כך מחוררים את האדמה ומטייבים אותה, כאילו היו מחרשות זעירות. התעלות שהם חופרים באדמה, מאפשרות היווצרות של חללי אויר באדמה וכן חילחול טוב יותר של המים באדמה
התולעים האדומות, ניזונות מחומר צמחי 'חצי רקוב', או קומפוסט כמעט מוכן. מניחים אותם במיכל עם שארייות ירקות והן אוכלות בכמויות גדולות ו..פולטות את הגללים שלהן שהם למעשה דשן מעולה הנקרא ..הומוס
כן, ההומוס שאתה קונה בשקים, זה התוצר של התולעים האדומות הנמצאות ב"בית חרושת " להומוס, כמו בקיבוץ דוברת ואת מה שהן פולטות, אוספים לשקים ומוכרים לנו כהומוס
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים