סקיבה כתב:הי אלעד,
אינני יודע אם עצתי עוד רלוונטית, כי כבר רכשת צינור..., אבל במדשאות גדולות (רק בזה התנסיתי) עוברים במרכז הדשא עם צינור בקוטר גדול, וממנו מתפצלים לממטירים עם צינורות בקטרים קטנים יותר...
לצורך הדשא שלך, המשמעות היא לחצות את החלקה לרוחב עם צינור 32 מ"מ (מצריך ברז "1) שמגיע מהברז, וממנו להתפצל עם צינורות קטנים יותר (20-25 מ"מ) בקוים ישרים ושווי אורך לכיוון הממטירים. שינוי הקוטר עוזר לשמירה על אחידות הלחצים.
אם אינך מתכוון לשנות קטרי צינורות, נראה לי הכי טוב להתפצל ממרכז הדשא - אז יהיו לך 4 ממטירים בספיקה שווה, ואחד (במרכז) בלחץ גבוה יותר (ניתן לקיזוז על-ידי פיה קטנה יותר...).
את 3 הממטירים הייתי ממקם באזור הקרוב לבית, ואת השניים בצד השני - פחות מים על המרפסת...
סקיבה כתב:תודה שלומי, בענייני לחצים וספיקות..., מלכתחילה המלצתי על עצתך - וציינתי שאין לי את הכלים החישוביים המתאימים.
האם התייחסת כבר לנושא הפילטר בכניסה למערכת? מה צריך להיות גודל המסנן כדי לאפשר ספיקה מספקת...?
אלעד5 כתב:וראובן- בתכנון הגינה המליץ לי "מומחה" צהחנות שקניתי בה לשים דקלים מסביב - רוצה לתקועע אותי עוד כמה שנים עם עמודים לא יפים...
והוא טוען שלא צריך חול מתוק(לא ידע מה זה בכלל) ו"המליץ " לי לערבב חול דיונה עם הומוס ולפזר ברווחים
לפחות הוצאתי ממנו מחיריאינטרנט ועכשיו יש לי למי לפנות עם שם ופרצוף...
שבת שלום בינתיים
ראובן אורן כתב:'יופי נחמה'..
לא הגיע הזמן שתכניס כמה צילומים של 'לפני' ?!
ואח"כ, תמונות של הביצוע ובסוף.. את הפינאלה !
השרשור הזה כבר נרשם ב'שרשור הקישורים', אז חשוב שתביא תמונות של החלקים והפריטים שקנית, לפני ההרכבה, בעת ההרכבה ואחרי..
כמה כבר עולה 'פילם' היום ?!
אלעד5 כתב:תודה על הערה לגבי הצללה! איישם זאת..
ראית מה רשמתי לגבי הספיקה של הברז גינה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד