ראובן אורן כתב:שלומי וכל מי שמתעניין..
שימו לב לתמונה הגדולה של המדשאה. לחצו עליה פעם אחת ואח"כ, לחצו פעם נוספת על ה'זכוכית מגדלת' להגדלה נוספת !
ואז, אפשר לראות את החלק היפה והמוצלח של המדשאה - קליטה מעולה - עולים עמודי תפרחת של הדשא שיוציאו בקרוב גם זרעים !!
אלעד יתאפק עם הקצירה והכיסוח וייתן לדשא לגדול ולגדל עלים ותפרחות וכך העלים יבצעו יותר פוטוסינטזה, יפתחו בית שורשים חזק ובריא יותר וכמובן שהדשא יתעבה יותר מהנביטה של הזרעים שיתפזרו בצורה טבעית
אלעד5 כתב:שלומי היקר,
התגעגעתי להתכתבויות בינינו ולמילים חמות ממך, תוכל להגיב מה עדיף אם לסגור מעגל או לחלק 3 ו3?
תודה!
שלומי קאפח כתב:אלעד5 כתב:שלומי היקר,
התגעגעתי להתכתבויות בינינו ולמילים חמות ממך, תוכל להגיב מה עדיף אם לסגור מעגל או לחלק 3 ו3?
תודה!
אלעד שלום.
עדיף לסגור מעגל.
הוספת מתז סהכ 6 מתזים כפול 400 ליטר למתז =2400 ליטר.
תזכיר לי מה הספיקה של המיים בצינור זה?
חוששני שעברת את סף הספיקה (מקווה מאוד שאני טועה).
שלומי.
תמיר1 כתב:שאלות למומחי הדשא:
1. אפשר להשתמש בצינור טפטפות רגיל שקוברים באדמה לפני שמניחים את הדשא כדי להשקות את השורשים ישירות? האם חורי הטפטפות לא ייסתמו ע"י אדמה או שורשים? המטרה היא גם חיסכון במים, ובעיקר לאפשר השקיה במים מטוהרים (שאסור להתיז על הצמחים)
2. האם אל-טורו הוא דשא רך למגע? או שהוא "דשא ייצוגי" שמשמש רק ליצור אפקט ירוק... האם הוא זן שיודע להסתדר עם מעט השקיה?
איזה עוד זנים נעימים לישיבה שהם עמידים בישראל? יש אלטרנטיבות ליצירת משטח נעים לישיבה/שכיבה שלא מצריכות גיזום (או לפחות לא מצריכות גיזום כל שבוע/שבועיים?
3. למי שיכול לחכות... כדאי להניח מרבדים בסוף חורף / תחילת אביב כדי לנצל את הגשמים, האדמה הרטובה והתעוררות הדשא?
מגדיאל כתב:בנושא טפטפות ולחץ...
על קו הטפטפות יש לי ווסת לחץ 1.4 מכסה לבן, כשאני מפעיל את הטפטפות נשמעות נקישות קלות למשך מספר שניות ואז הכל עובד בצורה תקינה, אני מניח שזה מילוי של הצינור בלחץ.
הוספתי עוד טפטפות והארכתי את הצינור הקיים לחלקה חדשה, כמו כן באיזור שלי מזה מספר חודשים יש בעיות לחץ מים (רגע אחד זרם חזק ורגע אחר זרם חלש מאוד).
עכשיו כשהתחלתי להפעיל שוב את הטפטפות נשמעות נקישות לאורך כל ההשקייה לפעמים חלשות ולפעמים חזקות, אני מניח שזה בעקבות שינוי לחץ, פתחתי את הבורג המכוון למקסימום בווסת.
החלק החשוב הוא לא הנקישות אלה חוסר מים שמגיעים בסופו של דבר לשתילים.
האם לפי מה שתיארתי החלפת הווסת בווסת של 2.5 יכול לעזור לפתור את הבעיה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד