נועם נתן כתב:תודה ראובן.
מה לגבי ניצני הפרחים?
ארסרט כתב:היי עומרי
לפני כמה שבועות הבטחת לשלוח לי זרעים.
לצערי הם טרם הגיעו, ייתכן וכמו במקרים אחרים של מעטפות שנשלחו לי, המעטפה הוחזרה אליך מסיבת "עזב", ומדובר בטעות של רשות הדואר שתוקנה
אשמח באם תשלח לי שוב או במקרה וטרם הספקת תשלח לי זרעים של פלפל חריף מכמה סוגים שניתן, מעדיף מגוונים וגם מהחריפים ביותר.
בנוסך רציתי לשאול האם בפלפלים עצמם, לא רק החריפים יש חומר מעכב נביטה, מה שאומר שצריך לשטוף את הזרעים או שמספיק להוציא את הזרעים מהפלפל לייבש אותם ולאחסן במקום יבש?
נועם נתן כתב:עומרי,בשיטוטי ברשת נתקלתי בכתבה הבאה
http://www.ecoseeds.com/Pepper.growing.tips.html
רשום שם שיש להשתמש במשהו שנקרא bonemeal במידה ויש לעלים מין עיוות כפי שנראה בתמונה באתר.
האם אתה יודע מה הכוונה ב bonemeal?
ועוד שתי שאלות
האם הגיע הזמן להעביר את הילדון למיכל גדול יותר?
שמתי לב שיש כמה פרחים שעומדים לצאת,האם לתת להם או לגזום אותם ולתת לשתיל להתחזק?
עמרי שוסטר כתב:ארסרט כתב:היי עומרי
לפני כמה שבועות הבטחת לשלוח לי זרעים.
לצערי הם טרם הגיעו, ייתכן וכמו במקרים אחרים של מעטפות שנשלחו לי, המעטפה הוחזרה אליך מסיבת "עזב", ומדובר בטעות של רשות הדואר שתוקנה
אשמח באם תשלח לי שוב או במקרה וטרם הספקת תשלח לי זרעים של פלפל חריף מכמה סוגים שניתן, מעדיף מגוונים וגם מהחריפים ביותר.
בנוסך רציתי לשאול האם בפלפלים עצמם, לא רק החריפים יש חומר מעכב נביטה, מה שאומר שצריך לשטוף את הזרעים או שמספיק להוציא את הזרעים מהפלפל לייבש אותם ולאחסן במקום יבש?
אהלן ארז,
מתנצל על התקלה ואשלח שוב.
זרעים ינבטו ישירות מן הפלפל ואל תוך האדמה. אין חומרים מעכבי נביטה כמו בעגבניות. למעשה, זרעים טריים נובטים מעולה. יבוש מיועד אך ורק לאחסון.נועם נתן כתב:עומרי,בשיטוטי ברשת נתקלתי בכתבה הבאה
http://www.ecoseeds.com/Pepper.growing.tips.html
רשום שם שיש להשתמש במשהו שנקרא bonemeal במידה ויש לעלים מין עיוות כפי שנראה בתמונה באתר.
האם אתה יודע מה הכוונה ב bonemeal?
ועוד שתי שאלות
האם הגיע הזמן להעביר את הילדון למיכל גדול יותר?
שמתי לב שיש כמה פרחים שעומדים לצאת,האם לתת להם או לגזום אותם ולתת לשתיל להתחזק?
כפי שראובן ציין, מדובר במקור לסידן (ברזל ומזינים נוספים). במידה ומשתמשים מומלץ לשלב במצע כזרז ולא לדשן באופן קבוע. במידה והצמח מראה סימנים של חסך במזינים, הרי שיש לדשן. כן, כבר הגיע הזמן להעביר עציץ.
בנוגע לפריחה, הייתי ממליץ להסיר אותה. פלפלים נוטים לפרוח מוקדם כשהתנאים לא מזהירים במיוחד כדי להבטיח את המשך מאגר הגנים, אך מתן פרי מעכב צמיחה.
נועם נתן כתב:לאן נעלם הפלפלולוג?
פיסטוקי כתב:הכה את המומחה! (למה באילמות?!)
ידוע אם ניתן לגדל פלפל אנגלי? כמובן לשם הגרגירי/זרעי פלפל השחורים/אדומים/ירוקים הגדולים (לרוב מגיעים בסופר במטחנות) שמשתמשים לטיבול.
פיסטוקי כתב:ואוו איזה מגניב!!
עכשיו השאלה היא כזו, יש גרגירים שחורים "הרגילים"
מה עם האדומים? צהובים? זה מאותו זן רק בשלבים אחרים של הבשלה בדומה לפלפלים חריפים? או זנים שונים?
כשאתה אומר תשרה אותם... אתה מתכוון לזרעים האלו שקונים בסופר? הם ינבטו ללא בעיה?
ארסרט כתב:ראובן/עמרי
האם אפשר לעשות אותו דבר גם עם פלפל סצ׳ואן?
עד כמה שידוע לי מדובר בעץ ולא בשיח כמו הפלפלים האחרים אז לא יד עם יוותר פרי בשלבים בראשונים
אם יש לי פלפל שחור שלם פשוט להשרות במים ולהנביט?
איציק א. כתב:סורי על העלמות בזמן האחרון,
קיבלתי מספר זני פלפל בניהם:
הבנרו שוקולד
חליפנו גדול
הבנרו לבן
והבנרו כתום.
צריך עזרה להקמת מנבטה קטנה ככל האפשר לתוך הבית ואח"כ העברה לעציץ בבית עד בוא החום.
תודה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים