טוב לאחר שהפנו אותי מאשכול ההיכרות לפה אז הנני כאן.
מעוניין במידע כיצד והאם ניתן להנביט בתוך ביתי הקט?
מדובר על יחידת דיור במרתף בעלת טמפ' קבועה של 22 מעלות ואף 25-6. לעיתים יותר כאשר מדליקים מזגן לאחר המקלחת ל -10 דקות על חימום.
בעניין האור, כיוון שאני מגיע מתחביב גידול דגי הנוי יש ברשותי מערכת תאורה שתלויה מעל האק' בעלת עוצמה של 160W.
ספקטרום המערכת הוא טווח גבוהה כי בעבר שימשה לגידול אק' ריף ואלמוגים שגם בהם תהליך הפוטוסינתזה והטמעת תוצרים דומה לצמחים (שינויים לפה ולפה).
הכוונה היא לשים את עציצי ההנבטה מתחת לתאורה. התאורה תלויה מתקרה ואינה סמוכה לצמח כך שאינה מייבשת אותו. חום התאורה הנמדד במקום בו אני מעוניין לשים את ההנבטות הקטנות הוא באיזור 27 מעלות.
טווח התאורה הוא 5 שעות בבוקר הפסקה בצהריים ועוד 5 שעות בערב / לילה.
נששקלת גם אפשרות השקיה של (כוס קטנה הרי האק' הוא כמה ל' טובים) ההנבטות עם מי האק' המיכלים סוג של מיני דישון לצמח בעקבות הדגים החיים בהם.
יש לציין האק' הנוכחי הוא מין מתוקים כך שאין להיבהל בהשקיית מים מלוחים.
קצת פירוט מה יש בנמצא:
מערכת האק' מחוברת ל- UV שהורג וקוטל מרעין בישין ונבגי אצות.
האק' עצמו מטופל במים שעברו סנני עומק ופחם לספיחת רעלים ומתכות כבדות ובעיקר להוציא כלור וכלורמין מהמים.
בנוסף אותה מערכת כוללת ממברנת אוסמזה - השימוש באוסמוזה אינו נמצא אצלי בשוטף במערכת האק' וזאת כי אין טעם באוכלוסיית הדגים שיש לי כרגע לאוסמוזה. כמו כן מי האוסמוזה חסרים מינרלים רבים ולכן למעט צמחים כמו סחלבים אין להם לדעתי שימוש בתחביב הזה.
כמו שציינתי מערכת התאורה כוללת ספקטרום רחב.
ישנה נורה אקטינית אשר טווח הגל שלה הוא באיזורים 420-470nm (ננו-מטר). לרוב כלורפילים ירוקים משתמשים באורך הגל האמור (לומד ביולוגיה כבר ציינו?!).
נורה נוספת ורודה בעלת קלווין בתחום הורוד אדום.
2 נורות הנחשבת daylight וזאת עקב קלווין גבוהה של 10K.
עכשיו איזה מצע לשים איך וכיצד
![Smile :-)](./images/smilies/emoticon-0100-smile.gif)
?
דעות/ רעיונות/ עצות ובכלל מהיכן להביא זרעים (לא רוצה לשנורר כרגע ממכם) יתקבלו בשמחה!
נ.ב. עברתי על האשכול מספר פעמים, ואת האתר של עומרי אני מכיר בתקופה לפני שהוא נפל. טוב לדעת שעלה חזרה. יישר כוח.
סליחה על החפירה
![Smile :-)](./images/smilies/emoticon-0100-smile.gif)