הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

תת-פורום זה מכיל שירשורים חשובים, מידע לפי נושאים, סרטונים מיוחדים ועוד..
כל הנוןשאים הנמצאים כאן 'נעולים'!
לצורך שאילת שאלות הבהרה, יש להיכנס ל'פורןם גינון' ולשאול את השאלות שם.
רצוי לצרף לינק למאמר המדובר ולהודעה הספציפית.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי יוני » 07 אוקטובר 2011,14:04

וואו עומרי, אני ממש מוקסם, גם מהידע וגם מהאתר.. יוצא לי לגדל כעת חלפיניו והבנרו וגם צ'ילי חריף ופלפלים סגולים חריפים, ואני ממש אוהב חריף, לאכול ולגדל.
אהבתי לקרוא את מה שכתבת ותמשיך כך! אם יהיו לך זרעים של הבנרו אדום או לבן שלא נבטו לי ולצערי לא הצליחו, אשמח לקבל כמה אחדים לניסיון נוסף.
אין לנו מים לבזבז
סמל אישי של המשתמש
יוני
גנן באימונים
 
הודעות: 249
הצטרף: 11 יוני 2011,14:04
מיקום: בת ים

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי ראובן אורן » 07 אוקטובר 2011,14:04

אנונימית כתב:
ראובן אורן כתב:
אנונימית כתב:שלח לי כתובת בשביל לשלוח את הכסף.


ל'אנונימית' ולכל החדשים שרוראים כאן..

מבקש שזו תהייה הפעם האחרונה בענייני 'כסף' - לא כאן בפורום הזה !
כפי שהזכיר גם עמרי..

אצלנו לא 'מוכרים' תולעים, זרעים או שתילים. אצלנו זה עובד בשיטת 'שלח לחמך על פני המים' - שיטת 'קח תן' משופרת. קח בלי לתת כל תמורה ! :)

וגם אין דבר כזה - "שלח לי מעטפה מבויילת" - לא פה 8)

זה עובד כבר 7 שנים, וימשיך כך :sun: :angel: :clap:



ראובן שלום,

ידוע לך שאני חדשה בפורום, ולא תמיד אני זוכרת את כל הכללים של הפורום המדהים הזה,

אני מתנצלת שכך קרו הדברים :bow: .

גמר חתימה טובה :rofl:


אין צורך להתנצל
לכן הוספתי הרבה אייקונים, כדי לרכך את הדברים... :lol:

אני גאה במצב הנפלא והיפה הזה - זה ממלא אותי אושר כל יום ויום, כי כך אני מרגשי שצריך להיות.

המתנות שעוברות כאן, ומאחורי הקלעים, בין אחד לשני, לא כולם ידועות ומתפרסמות בפורום - מדובר ב'אהבת חינם' קלאסית ועל כך אני עולץ מאושר.

אמרתי לכמה וכמה אנשים, מספר פעמים - כל בעל משתלה ו'סוחר', היה 'מתפלץ' למראה השולחנות העמוסים בכל 'מפגש פורום שלנו', והכל.. ב'חינם'. :lol:
כל אחת ואחד מביאים מהבית ומהגינה את כל טוב מרכולתם, מזרעים, ייחורים, צמחים ועצים.. ועד לשתייה, אוכל, עוגות ומעדנים

וכמובן תולעים אדומות - חופשי וגם 'וילות לתולעים ועוד ועוד..

עולם יפה.., לא ?! :angel: :sun:

גמר חתימה טובה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 07 אוקטובר 2011,14:04

יוני כתב:וואו עומרי, אני ממש מוקסם, גם מהידע וגם מהאתר.. יוצא לי לגדל כעת חלפיניו והבנרו וגם צ'ילי חריף ופלפלים סגולים חריפים, ואני ממש אוהב חריף, לאכול ולגדל.
אהבתי לקרוא את מה שכתבת ותמשיך כך! אם יהיו לך זרעים של הבנרו אדום או לבן שלא נבטו לי ולצערי לא הצליחו, אשמח לקבל כמה אחדים לניסיון נוסף.

שלח לי את הפרטים שלך.

חתימה טובה וצום מועיל לכולם.
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי צליל וחמי » 07 אוקטובר 2011,14:04

היי עמרי! אתה נראה לי כמו אחד שיודע :) אז יש לי בעיית פלפל בשבילך:
יש לנו שתיל אחד שקיבלתי מסבא שלי, שאני לא יודעת את שמו, עם פלפלים עגולים, קטנים, אדומים, וחריפים בצורה בינונית. אצלו הוא גדל נפלא בעציץ קטן, אבל אצלי הוא מתקשה מאוד, העברנו אותו לא מזמן לאדמה, הוא לא נתן פירות בקיץ למרות שהייתה פריחה נחמדה, הפרחים לא המשיכו להתפתח למעט 1 או 2... כעת הוא ללא עלים בכלל, למרות שעדיין חם.
מה אנחנו עושים לא בסדר? הוא באדמה+ קומפוסט, בשמש מלאה, ומקבל השקייה...
את הקייץ הוא העביר בעציץ בחלון חם ביותר עם שמש מלאה, ואני חושדת שהיה לו (ולעוד כמה עציצים), פשוט חם מידי...

אני מאוד רוצה להציל את השתיל, הוא עדיין ירוק אבל לא גדל בכלל- עזור לי!
:)

תודה וגמר חתימה תודה לכולם
צליל וחמי
גנן חדש
 
הודעות: 33
הצטרף: 04 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: חיפה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 07 אוקטובר 2011,14:04

צליל וחמי כתב:היי עמרי! אתה נראה לי כמו אחד שיודע :) אז יש לי בעיית פלפל בשבילך:
יש לנו שתיל אחד שקיבלתי מסבא שלי, שאני לא יודעת את שמו, עם פלפלים עגולים, קטנים, אדומים, וחריפים בצורה בינונית. אצלו הוא גדל נפלא בעציץ קטן, אבל אצלי הוא מתקשה מאוד, העברנו אותו לא מזמן לאדמה, הוא לא נתן פירות בקיץ למרות שהייתה פריחה נחמדה, הפרחים לא המשיכו להתפתח למעט 1 או 2... כעת הוא ללא עלים בכלל, למרות שעדיין חם.
מה אנחנו עושים לא בסדר? הוא באדמה+ קומפוסט, בשמש מלאה, ומקבל השקייה...
את הקייץ הוא העביר בעציץ בחלון חם ביותר עם שמש מלאה, ואני חושדת שהיה לו (ולעוד כמה עציצים), פשוט חם מידי...

אני מאוד רוצה להציל את השתיל, הוא עדיין ירוק אבל לא גדל בכלל- עזור לי!
:)

תודה וגמר חתימה תודה לכולם

אהלן,
תמונות ללא ספק יעזרו לאתר את הבעיה המדויקת.
להלן הסיבות האפשריות לנשירת פריחה:
עמרי שוסטר כתב:סיבות אפשריות לנשירת פריחה הן:
  • חום גבוה מדי ביום (מעל 35 מעלות)
  • קור נמוך מדי בלילה (מתחת 18 מעלות)
  • עודף השקיה
  • מחסור באור
  • עודף חנקן (כמות החנקן הדרושה לצמיחה ירוקה תקינה גבוהה יותר מזו הנדרשת לקיום פריחה תקינה)
  • מחסור בזרחן ו/או אשלגן (בזמן הפריחה ישנה דרישה ממשית לתוספת זרחן ואשלגן)
  • לחות נמוכה (יובש הוא סכנה ממשית לבשלות הפרח וללא לחות מספקת, לא יופרו הפרחים ולכן ינשרו)
  • מרווה השרשה קטן (מעבר לעובדה שאותו הרכב כימי/הורמונלי שאחראי על הקדשת האנרגיה בצמח לגדילה למעשה מיוצר בשורשים ולכן ישנו יחס השרשה-גדילה קבוע, צפיפות שורשים עלולה לגרור הלם לצמח ואפילו למנוע קליטת מזינים תקינה ובמקרים קיצוניים, קליטת נוזלים)
  • מחסור בגורמי האבקה (פרחי פלפלים יכולים להאביק עצמם ולכן משב רוח יספיק)

מכוון ומדובר גם בנשירת עלים וחוסר צמיחה, לדעתי מדובר באחת הסיבות הבאות:
  • עודף השקיה
  • עודף חנקן
  • הלם כתוצאה מן המעבר (צמחים הסובלים מהלם אינם גדלים ולרוב אף משירים צמיחה קיימת)
  • השרשה לקויה (צמח המשריש במשך זמן רב המרווח מצומצם מדי מפתח השרשה לקויה הגוררת מוות של שורשים קיימים וקליטת מזינים ומים לקויה)
האם הנשירה אופיינה בהצהבה? במידה והתזונה והשקיה תקינות, כל שיש לעשות הוא להמתין להתאוששות. לא לנסות ולהעביר אותו בשנית ואם אפשר לספק לו צל כדי למזער לחץ.
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי איתי 1 » 08 אוקטובר 2011,14:04

שלום עמרי!
אשמח גם לקבל מההבנרו והחלפינו!
תודה!
איתי 1
גנן באימונים
 
הודעות: 243
הצטרף: 13 יוני 2010,14:04

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 09 אוקטובר 2011,14:04

תודה איתי וכולם,
הוספתי אתכם לרשימת התפוצה המתארכת. :lol:
מכוון וחלקכם ביקשתם מספר זנים, יתכן וכל הסיפור יתעכב עקב העובדה שאין מספיק מזן מסוים לכולם על ההתחלה. אל דאגה, כולם יקבלו את הזרעים ולפני עונת הזריעה. :wink:
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי פיסטוקי » 11 אוקטובר 2011,14:04

היי עמרי!
אני מת לרענן את הצבע (האדום המשעמם) בגינה שלי מה שיש לי זה לדעתי "פלפל סודני"
מה אני צריך לעשות בכדי לקבל זרעים של כמה מינים מגניבים וצבעוניים (הסיני נראה ממש מגניב אבל בטח זה אחד מאלף זנים)
סמל אישי של המשתמש
פיסטוקי
גנן באימונים
 
הודעות: 239
הצטרף: 10 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: רמלה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 11 אוקטובר 2011,14:04

פיסטוקי כתב:היי עמרי!
אני מת לרענן את הצבע (האדום המשעמם) בגינה שלי מה שיש לי זה לדעתי "פלפל סודני"
מה אני צריך לעשות בכדי לקבל זרעים של כמה מינים מגניבים וצבעוניים (הסיני נראה ממש מגניב אבל בטח זה אחד מאלף זנים)

אהלן פיסטוקי,
כל שצריך הוא לשלוח לי ה"פ עם הפרטים למשלוח ונוסיף אותך לרשימת התפוצה. :)

לא כל כך הבנתי מהו "הסיני", אבל בקרוב מאוד יהיו לי כמויות נכבדות של Peruvian White ו-Pimenta de Neyde. לזנים אחרים תצטרך להמתין עוד טיפה.

תמונה

תמונה
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי ראובן אורן » 11 אוקטובר 2011,14:04

הו מיין גוט..!
כמה זה, ה'דבר הזה' ב"סולם ריכטר" ?!
נראה אכזרי במיוחד, עם כל ה'לבן' המפחיד הזה בתווך..
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 11 אוקטובר 2011,14:04

לא ידוע לי שנמדדו, אבל חריפים יותר מזני ההבנרו.
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי מוטי בגינה :) » 11 אוקטובר 2011,14:04

קודם כל - כל הכבוד ! על פרויקט הגידול האישי והנרחב, על הידע הרב שהוצע פה ועל הגישה החביבה :D

שנית - גם אני מאוד אשמח לקבל זרעים שונים של פלפלים, כאשר הדגש הוא על טעם טוב, וצבעוניות מלבבלת. (אשלח ה"פ).
כרגע ברשותי שיח פלפלים אחד בן שנה וחצי (מסיים מחזור שלישי של פלפלים) אדום ויפה, אך אשמח מאוד לגוון בצבעים ובצורות...

אסיים בשאלה כפולה:
לאחר שהסתיים הגידול בהצלחה, וברצוני לשמור את הפלפלים לשימוש מאוחר יותר, האם עלי לקטוף את הפלפל כאשר עורו
מתוח או מקומט?

כמו כן - כיצד מומלץ לשומרו הכי טוב בכדי שלא ירקיב / יתקלקל? ניסיתי בתחילה לשים אותם בצינצנת עם שמן זית, בכדי לקבל
רוטב חרפרף לסלט, אך הפלפלים נרקבו בפנים. וכעת טחנתי את כולם (היבשים) במטחנת קפה, והם נמצאים בקופסה של תבלינים.

מוטי בגינה :)
קבצים מצורפים
תמונה1.jpg
מיד לאחר הקטיף החלקי
תמונה2.jpg
לאחר יבוש של כחודש, ולפני הטחינה.
"הדואג לימים - זורע חיטים, הדואג לשנים - נוטע עצים, הדואג לדורות - מחנך אנשים."
יאנוש קורצ'אק.
סמל אישי של המשתמש
מוטי בגינה :)
גנן חדש
 
הודעות: 67
הצטרף: 10 אוגוסט 2010,14:04
מיקום: ירושלים

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 11 אוקטובר 2011,14:04

אהלן מוטי,
שאלות מצוינות!

כאשר הפלפל "מתקמט" משמע שהחל תהליך הייבוש. במידה ואתה מעוניין בפלפלים יבשים, אין הבדל. במידה ולא, מן הסתם לקטוף טריים.
פלפלים ניתן לייבש (שלמים, שבבים, אבקה וכו'), להחמיץ, לכבוש, לעשן, לשמר בשמן (מה שיוצר שמן חריף, אך דורש שהייה במקרר ותוחלת החיים יחסית קצרה), להקפיא (לאחר ההפשרה יהיו רכים, אז מומלץ רק אם היעוד הוא בישול), להמתיק (צמצום במים עם סוכר יצור מעין ריבה. יבוש בחום של אותה ריבה יצור סוכריות חריפות!) ולהכין מחיות או רטבים (חשוב לשמור על רמת pH של 4.6 ומטה כדי למנוע התרבות חיידקים). דרך מעניינת ליצור רוטב חומצי, עמיד וטעים היא תסיסה. :)

בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי אנונימית » 17 אוקטובר 2011,14:04

היי עומרי,
הטעם של הסחוג התימני שקונים בסופר הוא מאוד טעים.

אולי יש אתה יודע איך מכינים את הסחוג התימני?
"וזכרת את השם אלוקיך כי הוא נותן לך כח לעשות חיל"
סמל אישי של המשתמש
אנונימית
גנן עם עתיד
 
הודעות: 301
הצטרף: 08 מאי 2011,14:04
מיקום: פתח תקוה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 17 אוקטובר 2011,14:04

אנונימית כתב:היי עומרי,
הטעם של הסחוג התימני שקונים בסופר הוא מאוד טעים.

אולי יש אתה יודע איך מכינים את הסחוג התימני?

אהלן אנונימית,
מכוון ויש כל כך הרבה וריאציות לסחוג, טיפה קשה לספק מתכון פשוט.
הבסיס לכל מטעם פלפלים מוצלח (בין אם מדובר בסחוג התימני, הסלסה המקסיקנית או כל מטעם אחר) הוא פלפלים טריים, שום וגורם חומצי העוזר לשמר את המטעם. הבחירה האישית שלי היא לרוב מיץ לימון או ליים טרי, שלא רק פרקטי, אלא מוסיף המון טעם.

אני באופן אישי משתמש לרוב בפלפלים ירוקים (סחוג ירוק, סלסה ורדה וכו'), טריים ובשרניים (לפעמים זני C. annuum כמו חלפיניו ולפעמים זני C. chinense כמו הבנרו), שום (הרבה ממנו), כוסברה (שבלעדיה זה פשוט לא אותו הדבר), זרעי כוסברה (המוסיפים המון טעם שונה לחלוטין) ומיץ ליים. מה שמייחד את הסחוג מול מטעמים/רטבים דומים הוא השימוש בהל וכמון בנוסף למלח ופלפל הנפוצים.

אין כמו סחוג טרי. :)
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי סתיו צ. » 17 אוקטובר 2011,14:04

הנה בשתי תמונות, כל הסיפור של הסחוג שלי
בתוספת מלח וקצת לימון,
טעם גן עדן עם קצת אש...
אני אוכל את זה עם כפית
במפגש הקרוב אביא קצת לטעום
קבצים מצורפים
P8200010.JPG
P8200005.JPG
סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 722
הצטרף: 29 יולי 2011,14:04
מיקום: קרית ביאליק

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 17 אוקטובר 2011,14:04

סתיו,אתה שם כוסברה?
יש לך סכין מקצועית,סחטיין.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי אורנה » 17 אוקטובר 2011,14:04

פטרוזיליה או כוסברה?
אוהבים מאוד ולא עשינו -
בכמויות?
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי סתיו צ. » 17 אוקטובר 2011,14:04

אבי אלימלך כתב:סתיו,אתה שם כוסברה?
יש לך סכין מקצועית,סחטיין.


כוסברה והרבה
אני שם כוסברה בכל דבר, משוגע על הירק הזה
הכמויות בסחוג זה כמו שהסבתא אומרת "כמה שלוקח"
לפי הטעם
ותודה על המחמאה אבי
סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 722
הצטרף: 29 יולי 2011,14:04
מיקום: קרית ביאליק

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 17 אוקטובר 2011,14:04

סתיו, נראה מגרה ביותר. :)
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

הקודםהבא

חזור אל ארכיב גינון

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים