עמוד 3 מתוך 35

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011,14:04
על ידי יוני
וואו עומרי, אני ממש מוקסם, גם מהידע וגם מהאתר.. יוצא לי לגדל כעת חלפיניו והבנרו וגם צ'ילי חריף ופלפלים סגולים חריפים, ואני ממש אוהב חריף, לאכול ולגדל.
אהבתי לקרוא את מה שכתבת ותמשיך כך! אם יהיו לך זרעים של הבנרו אדום או לבן שלא נבטו לי ולצערי לא הצליחו, אשמח לקבל כמה אחדים לניסיון נוסף.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
אנונימית כתב:
ראובן אורן כתב:
אנונימית כתב:שלח לי כתובת בשביל לשלוח את הכסף.


ל'אנונימית' ולכל החדשים שרוראים כאן..

מבקש שזו תהייה הפעם האחרונה בענייני 'כסף' - לא כאן בפורום הזה !
כפי שהזכיר גם עמרי..

אצלנו לא 'מוכרים' תולעים, זרעים או שתילים. אצלנו זה עובד בשיטת 'שלח לחמך על פני המים' - שיטת 'קח תן' משופרת. קח בלי לתת כל תמורה ! :)

וגם אין דבר כזה - "שלח לי מעטפה מבויילת" - לא פה 8)

זה עובד כבר 7 שנים, וימשיך כך :sun: :angel: :clap:



ראובן שלום,

ידוע לך שאני חדשה בפורום, ולא תמיד אני זוכרת את כל הכללים של הפורום המדהים הזה,

אני מתנצלת שכך קרו הדברים :bow: .

גמר חתימה טובה :rofl:


אין צורך להתנצל
לכן הוספתי הרבה אייקונים, כדי לרכך את הדברים... :lol:

אני גאה במצב הנפלא והיפה הזה - זה ממלא אותי אושר כל יום ויום, כי כך אני מרגשי שצריך להיות.

המתנות שעוברות כאן, ומאחורי הקלעים, בין אחד לשני, לא כולם ידועות ומתפרסמות בפורום - מדובר ב'אהבת חינם' קלאסית ועל כך אני עולץ מאושר.

אמרתי לכמה וכמה אנשים, מספר פעמים - כל בעל משתלה ו'סוחר', היה 'מתפלץ' למראה השולחנות העמוסים בכל 'מפגש פורום שלנו', והכל.. ב'חינם'. :lol:
כל אחת ואחד מביאים מהבית ומהגינה את כל טוב מרכולתם, מזרעים, ייחורים, צמחים ועצים.. ועד לשתייה, אוכל, עוגות ומעדנים

וכמובן תולעים אדומות - חופשי וגם 'וילות לתולעים ועוד ועוד..

עולם יפה.., לא ?! :angel: :sun:

גמר חתימה טובה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
יוני כתב:וואו עומרי, אני ממש מוקסם, גם מהידע וגם מהאתר.. יוצא לי לגדל כעת חלפיניו והבנרו וגם צ'ילי חריף ופלפלים סגולים חריפים, ואני ממש אוהב חריף, לאכול ולגדל.
אהבתי לקרוא את מה שכתבת ותמשיך כך! אם יהיו לך זרעים של הבנרו אדום או לבן שלא נבטו לי ולצערי לא הצליחו, אשמח לקבל כמה אחדים לניסיון נוסף.

שלח לי את הפרטים שלך.

חתימה טובה וצום מועיל לכולם.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011,14:04
על ידי צליל וחמי
היי עמרי! אתה נראה לי כמו אחד שיודע :) אז יש לי בעיית פלפל בשבילך:
יש לנו שתיל אחד שקיבלתי מסבא שלי, שאני לא יודעת את שמו, עם פלפלים עגולים, קטנים, אדומים, וחריפים בצורה בינונית. אצלו הוא גדל נפלא בעציץ קטן, אבל אצלי הוא מתקשה מאוד, העברנו אותו לא מזמן לאדמה, הוא לא נתן פירות בקיץ למרות שהייתה פריחה נחמדה, הפרחים לא המשיכו להתפתח למעט 1 או 2... כעת הוא ללא עלים בכלל, למרות שעדיין חם.
מה אנחנו עושים לא בסדר? הוא באדמה+ קומפוסט, בשמש מלאה, ומקבל השקייה...
את הקייץ הוא העביר בעציץ בחלון חם ביותר עם שמש מלאה, ואני חושדת שהיה לו (ולעוד כמה עציצים), פשוט חם מידי...

אני מאוד רוצה להציל את השתיל, הוא עדיין ירוק אבל לא גדל בכלל- עזור לי!
:)

תודה וגמר חתימה תודה לכולם

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
צליל וחמי כתב:היי עמרי! אתה נראה לי כמו אחד שיודע :) אז יש לי בעיית פלפל בשבילך:
יש לנו שתיל אחד שקיבלתי מסבא שלי, שאני לא יודעת את שמו, עם פלפלים עגולים, קטנים, אדומים, וחריפים בצורה בינונית. אצלו הוא גדל נפלא בעציץ קטן, אבל אצלי הוא מתקשה מאוד, העברנו אותו לא מזמן לאדמה, הוא לא נתן פירות בקיץ למרות שהייתה פריחה נחמדה, הפרחים לא המשיכו להתפתח למעט 1 או 2... כעת הוא ללא עלים בכלל, למרות שעדיין חם.
מה אנחנו עושים לא בסדר? הוא באדמה+ קומפוסט, בשמש מלאה, ומקבל השקייה...
את הקייץ הוא העביר בעציץ בחלון חם ביותר עם שמש מלאה, ואני חושדת שהיה לו (ולעוד כמה עציצים), פשוט חם מידי...

אני מאוד רוצה להציל את השתיל, הוא עדיין ירוק אבל לא גדל בכלל- עזור לי!
:)

תודה וגמר חתימה תודה לכולם

אהלן,
תמונות ללא ספק יעזרו לאתר את הבעיה המדויקת.
להלן הסיבות האפשריות לנשירת פריחה:
עמרי שוסטר כתב:סיבות אפשריות לנשירת פריחה הן:
  • חום גבוה מדי ביום (מעל 35 מעלות)
  • קור נמוך מדי בלילה (מתחת 18 מעלות)
  • עודף השקיה
  • מחסור באור
  • עודף חנקן (כמות החנקן הדרושה לצמיחה ירוקה תקינה גבוהה יותר מזו הנדרשת לקיום פריחה תקינה)
  • מחסור בזרחן ו/או אשלגן (בזמן הפריחה ישנה דרישה ממשית לתוספת זרחן ואשלגן)
  • לחות נמוכה (יובש הוא סכנה ממשית לבשלות הפרח וללא לחות מספקת, לא יופרו הפרחים ולכן ינשרו)
  • מרווה השרשה קטן (מעבר לעובדה שאותו הרכב כימי/הורמונלי שאחראי על הקדשת האנרגיה בצמח לגדילה למעשה מיוצר בשורשים ולכן ישנו יחס השרשה-גדילה קבוע, צפיפות שורשים עלולה לגרור הלם לצמח ואפילו למנוע קליטת מזינים תקינה ובמקרים קיצוניים, קליטת נוזלים)
  • מחסור בגורמי האבקה (פרחי פלפלים יכולים להאביק עצמם ולכן משב רוח יספיק)

מכוון ומדובר גם בנשירת עלים וחוסר צמיחה, לדעתי מדובר באחת הסיבות הבאות:
  • עודף השקיה
  • עודף חנקן
  • הלם כתוצאה מן המעבר (צמחים הסובלים מהלם אינם גדלים ולרוב אף משירים צמיחה קיימת)
  • השרשה לקויה (צמח המשריש במשך זמן רב המרווח מצומצם מדי מפתח השרשה לקויה הגוררת מוות של שורשים קיימים וקליטת מזינים ומים לקויה)
האם הנשירה אופיינה בהצהבה? במידה והתזונה והשקיה תקינות, כל שיש לעשות הוא להמתין להתאוששות. לא לנסות ולהעביר אותו בשנית ואם אפשר לספק לו צל כדי למזער לחץ.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2011,14:04
על ידי איתי 1
שלום עמרי!
אשמח גם לקבל מההבנרו והחלפינו!
תודה!

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 09 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
תודה איתי וכולם,
הוספתי אתכם לרשימת התפוצה המתארכת. :lol:
מכוון וחלקכם ביקשתם מספר זנים, יתכן וכל הסיפור יתעכב עקב העובדה שאין מספיק מזן מסוים לכולם על ההתחלה. אל דאגה, כולם יקבלו את הזרעים ולפני עונת הזריעה. :wink:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2011,14:04
על ידי פיסטוקי
היי עמרי!
אני מת לרענן את הצבע (האדום המשעמם) בגינה שלי מה שיש לי זה לדעתי "פלפל סודני"
מה אני צריך לעשות בכדי לקבל זרעים של כמה מינים מגניבים וצבעוניים (הסיני נראה ממש מגניב אבל בטח זה אחד מאלף זנים)

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
פיסטוקי כתב:היי עמרי!
אני מת לרענן את הצבע (האדום המשעמם) בגינה שלי מה שיש לי זה לדעתי "פלפל סודני"
מה אני צריך לעשות בכדי לקבל זרעים של כמה מינים מגניבים וצבעוניים (הסיני נראה ממש מגניב אבל בטח זה אחד מאלף זנים)

אהלן פיסטוקי,
כל שצריך הוא לשלוח לי ה"פ עם הפרטים למשלוח ונוסיף אותך לרשימת התפוצה. :)

לא כל כך הבנתי מהו "הסיני", אבל בקרוב מאוד יהיו לי כמויות נכבדות של Peruvian White ו-Pimenta de Neyde. לזנים אחרים תצטרך להמתין עוד טיפה.

תמונה

תמונה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
הו מיין גוט..!
כמה זה, ה'דבר הזה' ב"סולם ריכטר" ?!
נראה אכזרי במיוחד, עם כל ה'לבן' המפחיד הזה בתווך..

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
לא ידוע לי שנמדדו, אבל חריפים יותר מזני ההבנרו.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2011,14:04
על ידי מוטי בגינה :)
קודם כל - כל הכבוד ! על פרויקט הגידול האישי והנרחב, על הידע הרב שהוצע פה ועל הגישה החביבה :D

שנית - גם אני מאוד אשמח לקבל זרעים שונים של פלפלים, כאשר הדגש הוא על טעם טוב, וצבעוניות מלבבלת. (אשלח ה"פ).
כרגע ברשותי שיח פלפלים אחד בן שנה וחצי (מסיים מחזור שלישי של פלפלים) אדום ויפה, אך אשמח מאוד לגוון בצבעים ובצורות...

אסיים בשאלה כפולה:
לאחר שהסתיים הגידול בהצלחה, וברצוני לשמור את הפלפלים לשימוש מאוחר יותר, האם עלי לקטוף את הפלפל כאשר עורו
מתוח או מקומט?

כמו כן - כיצד מומלץ לשומרו הכי טוב בכדי שלא ירקיב / יתקלקל? ניסיתי בתחילה לשים אותם בצינצנת עם שמן זית, בכדי לקבל
רוטב חרפרף לסלט, אך הפלפלים נרקבו בפנים. וכעת טחנתי את כולם (היבשים) במטחנת קפה, והם נמצאים בקופסה של תבלינים.

מוטי בגינה :)

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
אהלן מוטי,
שאלות מצוינות!

כאשר הפלפל "מתקמט" משמע שהחל תהליך הייבוש. במידה ואתה מעוניין בפלפלים יבשים, אין הבדל. במידה ולא, מן הסתם לקטוף טריים.
פלפלים ניתן לייבש (שלמים, שבבים, אבקה וכו'), להחמיץ, לכבוש, לעשן, לשמר בשמן (מה שיוצר שמן חריף, אך דורש שהייה במקרר ותוחלת החיים יחסית קצרה), להקפיא (לאחר ההפשרה יהיו רכים, אז מומלץ רק אם היעוד הוא בישול), להמתיק (צמצום במים עם סוכר יצור מעין ריבה. יבוש בחום של אותה ריבה יצור סוכריות חריפות!) ולהכין מחיות או רטבים (חשוב לשמור על רמת pH של 4.6 ומטה כדי למנוע התרבות חיידקים). דרך מעניינת ליצור רוטב חומצי, עמיד וטעים היא תסיסה. :)

בהצלחה.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אנונימית
היי עומרי,
הטעם של הסחוג התימני שקונים בסופר הוא מאוד טעים.

אולי יש אתה יודע איך מכינים את הסחוג התימני?

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
אנונימית כתב:היי עומרי,
הטעם של הסחוג התימני שקונים בסופר הוא מאוד טעים.

אולי יש אתה יודע איך מכינים את הסחוג התימני?

אהלן אנונימית,
מכוון ויש כל כך הרבה וריאציות לסחוג, טיפה קשה לספק מתכון פשוט.
הבסיס לכל מטעם פלפלים מוצלח (בין אם מדובר בסחוג התימני, הסלסה המקסיקנית או כל מטעם אחר) הוא פלפלים טריים, שום וגורם חומצי העוזר לשמר את המטעם. הבחירה האישית שלי היא לרוב מיץ לימון או ליים טרי, שלא רק פרקטי, אלא מוסיף המון טעם.

אני באופן אישי משתמש לרוב בפלפלים ירוקים (סחוג ירוק, סלסה ורדה וכו'), טריים ובשרניים (לפעמים זני C. annuum כמו חלפיניו ולפעמים זני C. chinense כמו הבנרו), שום (הרבה ממנו), כוסברה (שבלעדיה זה פשוט לא אותו הדבר), זרעי כוסברה (המוסיפים המון טעם שונה לחלוטין) ומיץ ליים. מה שמייחד את הסחוג מול מטעמים/רטבים דומים הוא השימוש בהל וכמון בנוסף למלח ופלפל הנפוצים.

אין כמו סחוג טרי. :)

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי סתיו צ.
הנה בשתי תמונות, כל הסיפור של הסחוג שלי
בתוספת מלח וקצת לימון,
טעם גן עדן עם קצת אש...
אני אוכל את זה עם כפית
במפגש הקרוב אביא קצת לטעום

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אבי אלימלך
סתיו,אתה שם כוסברה?
יש לך סכין מקצועית,סחטיין.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אורנה
פטרוזיליה או כוסברה?
אוהבים מאוד ולא עשינו -
בכמויות?

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי סתיו צ.
אבי אלימלך כתב:סתיו,אתה שם כוסברה?
יש לך סכין מקצועית,סחטיין.


כוסברה והרבה
אני שם כוסברה בכל דבר, משוגע על הירק הזה
הכמויות בסחוג זה כמו שהסבתא אומרת "כמה שלוקח"
לפי הטעם
ותודה על המחמאה אבי

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
סתיו, נראה מגרה ביותר. :)