עמוד 4 מתוך 35

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי שלומי קאפח
סתיו שלום
נראה מגרה ביותר סחתיין על הביצוע.

אשתי ראתה את התמונה ומחכה למתכון .

אם צלחת הסחוג תעלם לפתע במפגש תדע את מי להאשים :lol:

שלומי

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי סתיו צ.
שלומי קאפח כתב:סתיו שלום
נראה מגרה ביותר סחתיין על הביצוע.

אשתי ראתה את התמונה ומחכה למתכון .

אם צלחת הסחוג תעלם לפתע במפגש תדע את מי להאשים :lol:

שלומי


שלומי יקירי

אם הצלחת תעלם אני לא אלשין אל תדאג, רק שנינו יודעים... :wink:

המתכון?

כמו שאמרתי, כמה שלוקח, לפי הטעם
פלפלים לפי העדפה, לחריף יותר או פחות
כוסברה (אני אוהב הרבה) אפשר להוסיף גם קצת נענה אבל ממש 4-6 עלים לא יותר מידי
שום
שמן זית איכותי(שלי זה מכפר חסידים של מגדל לא מסחרי במיוחד, בנובמבר 2010 קניתי ארבקיינו איטלקי)
מלח
וקצת לימון
כל הכמויות הן לפי הטעם
וזהו, לערבב במעבד מזון אבל לא למרקם של משחה אלא כמו שרואים בתמונה.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
רק הערה לסדר
למעשה.. שתיים

1. לערבב ולטחון ב'פולסים' במעבד המזון, את כל החומרים לפי המתכון של סתיו. רק להמתין עם שמן הזית !
לאחר הטחינה, לתת לחומרים הטחונים לעמוד כ 20 דקות עד ½ שעה כדי שהטעמים יתערבבו ורק אחרי כן, להוסיף את השמן זית, לערבב ולהכניס לצנצנת.

2. במקרה של יבול ענק (והיה לי כז.. :o ) פשוט לטחון רק את הפלפלים בלבד ולמלא צנצנות, ליצוק למעלה שכבה של שמן זית ולסגור עם מכסה ו.. לפריזר, להקפאה.
לא לצנצנת אחת גדולה, אלא לכמה צנצנות קטנות, כמו 'גרבר'. כל פעם כשצריכים, מעבירים צנצנת מהמקפיא למקרר וכשיש זמן, מערבבים עם שאר האינסטרומנטים - שום, מלח כוסברה וכו'
נשמר זמן בלתי מוגבל :y:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אנונימית
אפשר לשים גם עגבניה?

לפי דעתי בין הפלפלים הירוקים לבין האדומים, יש הבדל לסחוג בטעמים .

מה דעתכם?

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
אני באופן אישי לא כל כך אוהב עגבניות ברטבים/מטעמים לא מבושלים. טומטילו מסוימות טעימות בסלסה, אבל רק בגלל המרקם וחומציות שלהן.
בנוגע לפלפלים, יש הבדל בטעם של פלפל בשל ופלפל שאינו בשל, אז הגיוני ששימוש בהם ישפיע על הטעם.

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אנונימית
עמרי תודה!

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
שיחות פלפלים ליליות. :lol:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
גלעד שליט בביתו, 1,560 זרעי פלפלים נקצרו, יובשו, נארזו באריזות של עשרה זרעים והיום נקטפו פלפלים נוספים לאותה מטרה. כל שנותר הוא לאחל לכולם חג שמח. :party:

כנראה ואלו כבר מחר ישחטו למען מטרה נעלה - קצירת הזרעים. :evil:

תמונה

כמו כן בתכנית למצוא זמן השבוע לספר את הצמחים, או לפחות לשנות להם תסרוקת. :lol:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011,14:04
על ידי גיא מ
אתה תבוא לבקר במפגש פורום?
יהיה נחמד (- ;

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
אני ממש אשמח להגיע, פשוט לא בטוח שיתאפשר לי. :(

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011,14:04
על ידי גיא מ
אם הבעיה היא הגעה וחזרה אז אולי מישהו יכול לאסוף אותך

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
הבעיה יותר קשורה למצב הפיזי שלי מאשר לתחבורה, אבל תודה. :lol:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011,14:04
על ידי אורנה
עמרי שלום
קראתי את השרשור והאתר שלך.
מדהים הידע האצור בו והאסתטיקה שבצילומים .
מתגלה יופי מרתק במבנה החיצוני לעומת המבנה הפנימי עם ובלי הזרעים ,
מעולם לא ראיתי זאת.
כמו כן הרקע הכחול מדגיש מעולה את הצבעים השונים .
תודה.
חוץ מזה עלו לי שאלות.
1.מתי \זמן בשנה זורעים פלפלים חריפים מכל העולם ומתי מעבירים לשתילה בגינה?
2.התקשתי לראות את התמונות מהקישור
הן לא נפתחו לי משום מה האם ידוע לך מדוע?
לכן לא הצלחתי להבין רק מהתיאור המילולי
את מהות הצמח ומראהו צורה צבעים ...
במיוחד אחרי התמונות האיכותיות שכן נראו בשרשור
איני רוצה לוותר על התמונות בקישור הזה .
לראות משפחות פלפלים בצורתם ועוצמתם
הוא החשוב לי.
כנראה ...בגלל...
כעוצמת היופי =הפיתוי כך עוצמת ההפתעה =העקיצה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 19 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ל י ר ן
שלום עומרי עם תוכל להסביר לי איך להנביט פלפל על צמר גפן ואז איך לעבירו לאדמה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
אורנהאב770 כתב:עמרי שלום
קראתי את השרשור והאתר שלך.
מדהים הידע האצור בו והאסתטיקה שבצילומים .
מתגלה יופי מרתק במבנה החיצוני לעומת המבנה הפנימי עם ובלי הזרעים ,
מעולם לא ראיתי זאת.
כמו כן הרקע הכחול מדגיש מעולה את הצבעים השונים .
תודה.
חוץ מזה עלו לי שאלות.
1.מתי \זמן בשנה זורעים פלפלים חריפים מכל העולם ומתי מעבירים לשתילה בגינה?
2.התקשתי לראות את התמונות מהקישור
הן לא נפתחו לי משום מה האם ידוע לך מדוע?
לכן לא הצלחתי להבין רק מהתיאור המילולי
את מהות הצמח ומראהו צורה צבעים ...
במיוחד אחרי התמונות האיכותיות שכן נראו בשרשור
איני רוצה לוותר על התמונות בקישור הזה .
לראות משפחות פלפלים בצורתם ועוצמתם
הוא החשוב לי.
כנראה ...בגלל...
כעוצמת היופי =הפיתוי כך עוצמת ההפתעה =העקיצה

בוקר אור, אורנה. :)
תודה רבה לך על המחמאות, ובעיקר אלו על התמונות שצילמתי. במיוחד מכוון וצולמו באמצעות מכשיר סלולרי. מסתדרים עם מה שיש. :lol:

בנוגע לזריעה, ובכן, הזמן האידאלי לשתילת/העברת השתילים/צמחים ל/בגינה היא בחודשי מרץ-אפריל, כאשר הטמפ' אינן נמוכות מדי ומאפשרות גדילה תקינה גם לצמחים צעירים. במידה ומנביטים צמחים חדשים לחלוטין, השאיפה היא להנביט כמה שיותר מוקדם, גם מכוון ולוקח זמן מה למיני פלפלים מסוימים לנבוט (חלקם אפילו חודשים), וגם כדי שהצמחים יהיו גדולים ככל האפשר בתחילת העונה וכך למעשה לספק יתרון בהתחלת העונה שיקדים את היבול המיוחל. מכוון ופלפלים אינם צמחים חד-עונתיים וממשיכים לשגשג שנים רבות במידה והתנאים מאפשרים זאת, כעיקרון אפשר להנביט זרעים כל השנה, במידה ויש לך דרך לקיים אותם בזמן החורף. הזמן המקובל הוא לרוב בינואר כאשר מנביטים את הזרעים בצורה מבוקרת (מבנה מחומם וכו') ומגדלים בתוך חממה זמנית עד מזג האוויר המתאים. אני באופן אישי מנביט בחודשים ספטמבר - אפריל, כאשר בספטמבר אני מתחיל עם המינים אשר מסתדרים טוב יותר עם קור וממשיך לאט, לאט אל המינים הדורשים חום יציב. מכוון והקיץ התארך לו בשנים האחרונות, ניתן להנביט גם באפריל ולהספיק לקבל יבול מספק. דרך מעולה לשמור על השתילים הצעירים ביותר (ואפילו נבטים) חיים במהלך החורף היא לגדלם בתוך הבית (או מבנה מחומם אחר) עם תאורה מלאכותית. נורת פלורסנט, גם מוברגת, עושה את העבודה בהתחלה (רק יש צורך לקרב אותה וככל שההספק גבוה יותר, גם הצמח יהיה מאושר יותר). :)

בנוגע לקישור, אני לא כל כך בטוח שהבנתי לאיזה קישור התכוונת. בכל מקרה, תמונות מעניינות אדאג לפרסם גם כאן. :)

אנונימי כתב:שלום עומרי עם תוכל להסביר לי איך להנביט פלפל על צמר גפן ואז איך לעבירו לאדמה

בוקר טוב גם לך, אנונימי. :)

למה שתרצה להנביט זרעים בצמר גפן? לזרעים יש לרוב נטייה להתחפר בצמר הגפן (הצמיחה הראשונה היא שורש) ומשיכתם עלולה להמם את הנבט ואפילו לקרוע הנבט. ניתן להשתמש בנייר סופג ומיד לאחר הנביטה (בצבוץ ראשוני), להסיר הזרעים ולזרוע במצע, אך אני באופן אישי מאמין שמדובר בתהליך מיותר. כמו כן לא חושב שראובן תומך כל כך ברעיון. :lol:

לא משנה באיזה מצע אתה משתמש, התנאים הדרושים להנבטה מוצלחת הם כאלו:
  • טמפ' קבועה (עדיפות ל-28 מעלות צלזיוס, אך טמפ' בטווח ה-25 עד 35 מעלות צלזיוס עדיין יעבדו בצורה תקינה)
  • לחות, אך לא רטיבות (עודף נוזלים למעשה מעכב נביטה וגם במקרה ההזוי שבו ינבט הזרע, השורש עלול להיחנק ולהירקב)
  • מצע אוורירי (השלב הראשון בנביטה עצמה הוא השרשה וכדי שהשלב יתבצע בהצלחה, יש צורך במצע מתאים)
  • הספקת אור מיד לאחר הנביטה (הנבטים צורכים אור כבר מהרגע הראשון שראו עולם ומחסור באור יגרור גדילה מאורכת ולקויה)

מצע פשוט גאוני להנבטה הוא כבול ולפי דעתי אחד המוצלחים יותר. כמו כן מכוון ויש דגש על שליטה ברמת הלחות, יש עדיפות לבצע את ההנבטה בתאים מוגדרים וקטנים שאינם מסוגלים לספוג כמות רבה של נוזלים. ניתן להשתמש במגשים יעודיים, כוסות חד-פעמיות ואפילו מגשי ביצים. כדי לשלוט ברמת הלחות, אני אישית משתמש במרסס ולא משקה ישירות. בכלים כמו הכוסות שבהם הצמח יכול לגדול טיפה יותר מאחרים, מומלץ להוסיף חורי ניקוז כדי לאפשר השקיה תקינה בהמשך. הכנסת הכוס לאחת אחרת תאפשר ניקוז הנוזלים בצורה שלא תלכלך במידה ומונבטים בתוך מנבטה או בבית. במידה ומשתמשים במצע עשיר במזינים ו/או מדשנים בנקודה מסוימת במהלך שהות הצמח בכוס, מומלץ להשתמש בכוס אטומה לפחות חיצונית כדי למנוע התפתחות אצות מיותרת. :)

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011,14:04
על ידי ליאור111
מדהים

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011,14:04
על ידי נועם נתן
היי עומרי,העברתי את השתילון מהמנבטה לעציץ.
האם יש להשאירו באותו המקום שבו נבט או להעבירו בהדרגה לאזור שמשי?

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
תודה רבה, ליאור. :)

נועם, הצמח זקוק לכמה שיותר שמש. המטרה כרגע היא לספק את התנאים הטובים ביותר כדי שהצמח יגדל ויתקשה לפני בוא החורף (או לפחות הימים הקרים שבו). הצמח לא יפרח ויתן פרי בתקופה הזו (לפחות לא בימים הקרים), אך כשיתחמם שוב הוא ימשיך בגדילה. :geek:

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011,14:04
על ידי נועם נתן
אם כן,יש להעבירו לשמש ישירות?
מה לגבי השקיה?

Re: הכל על פלפלים חריפים, ועוד קצת...

הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
נועם נתן כתב:אם כן,יש להעבירו לשמש ישירות?
מה לגבי השקיה?

במידה והוא בצל מלא, תמקם אותו כך שיקבל שמש רק בחלק מהיום ולאחר כמה ימים תעביר לשמש מלאה.
בנוגע להשקיה, תשקה פעם אחת ותמתין לסימני מצוקה קלים. לאחר מכן תדע מתי להשקות (קצת לפני).