עמוד 8 מתוך 12

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2011,14:04
על ידי חווה ויוסי
חבריה
מצטער שעשיתי באלגן
עכשיו אני רוצה הכל
גם שטל יבוא לבקר אותנו, גם לקחת את השום מראובן הכועס ובצדק כי קראתי בפורום שיש לו שום ופשוט שכחתי לבקש, וגם לקבל שום מרובי ואולי על ידי כך לבקר את שלומי.
בכל אופן טל אתה מוזמן. וראובן אני אבקר אותך שוב בשבוע הבא כשהגיע לחדרה.
מה שבטוח ששום לא יהיה חסר השנה
תודה לכולם
יוסי

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 10 נובמבר 2011,14:04
על ידי רובי כ.
לעת לילה התפניתי לעיסוקי החדש-קילוף שום... :wink:
אורנה-בינגו- שיטה מעולה,אימצתי בחום,
כל השאר נפסלו על סעיף מאמץ יתר/ חוסר יעילות מוכח :)

יוסי- לקנות לך?
אהיה שם בטח בתחילת.אמצע שבוע הבא

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי אבי אלימלך
אורנה
קבלי בינגו גם ממני.

היום הכנתי,הכל עם קצת שום(חוץ מהלחם):

קציצות כרישה
עלי סיגר ממולאים תרד שלי
לחם בית כמובן
עלי מלוואח ממולא תפו"א
כל השאר ......חווה

יוצא עכשיו לקטוף את כל החצילים(מעריך ב3 קילו)
לשרוף בחוץ,לקצץ וחלק לעכשיו וחלק מקפיא.

היידה בי היידה בו,נוסעים היום לנתיבות...

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
נתיבות... ?!
לא עדיף אילת?

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי אבי אלימלך
ראובן אורן כתב:נתיבות... ?!
לא עדיף אילת?


היינו באילת.
תור וטייל...........

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי רובי כ.
אבי אלימלך כתב:אורנה
קבלי בינגו גם ממני.

היום הכנתי,הכל עם קצת שום(חוץ מהלחם):

קציצות כרישה
עלי סיגר ממולאים תרד שלי
לחם בית כמובן
עלי מלוואח ממולא תפו"א
כל השאר ......חווה

יוצא עכשיו לקטוף את כל החצילים(מעריך ב3 קילו)
לשרוף בחוץ,לקצץ וחלק לעכשיו וחלק מקפיא.

היידה בי היידה בו,נוסעים היום לנתיבות...


נשמע מעולה-בא לי מהכל :P

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי אורנה
רובי כ. כתב:
אבי אלימלך כתב:אורנה
קבלי בינגו גם ממני.

היום הכנתי,הכל עם קצת שום(חוץ מהלחם):

קציצות כרישה
עלי סיגר ממולאים תרד שלי
לחם בית כמובן
עלי מלוואח ממולא תפו"א
כל השאר ......חווה

יוצא עכשיו לקטוף את כל החצילים(מעריך ב3 קילו)
לשרוף בחוץ,לקצץ וחלק לעכשיו וחלק מקפיא.

היידה בי היידה בו,נוסעים היום לנתיבות...


נשמע מעולה-בא לי מהכל :P



בפעם הבאה נמלא לוטו
עם סעודה בולגרית

שבת שלום אורנה :f:

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי טל אשרוב
יוסי לראובן יש 2 חאשים רצית 6 לא? אני יביא לך עוד 4

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
טל אשרוב כתב:יוסי לראובן יש 2 חאשים רצית 6 לא? אני יביא לך עוד 4



:) אם יוסי יגיע אלי.. יקבל 6 ראשים.. 8)

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי טל אשרוב
טוב אז לא יודע אני קניתי אתמול 7 ראשים וזה מה שאנחנו משתמשים בערך בשנה(אנחנו לא אוכלים הרבה שום) אז נצטרך לזרוק את זה אם מישהוא לא יקח.

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
טל אשרוב כתב:טוב אז לא יודע אני קניתי אתמול 7 ראשים וזה מה שאנחנו משתמשים בערך בשנה(אנחנו לא אוכלים הרבה שום) אז נצטרך לזרוק את זה אם מישהוא לא יקח.

שבעה ראשים בשנה? זה נשמע יותר כמו ארוחה אחת ממש טעימה. :lol:

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי חווה ויוסי
טל אשרוב כתב:טוב אז לא יודע אני קניתי אתמול 7 ראשים וזה מה שאנחנו משתמשים בערך בשנה(אנחנו לא אוכלים הרבה שום) אז נצטרך לזרוק את זה אם מישהוא לא יקח.

טל
אנחנו מחכים לביקור שלך אצלנו, או אם זה קשה לך אני יבוא לקחת את השום. תכננו שטח די גדול לזריעת השום כי יש ביקוש גדול לשום שיגדל. ילדים אמהות ואפילו שכנים.
תודה על המאמץ.
ראובן כתב: אם יוסי יגיע אלי.. יקבל 6 ראשים..

נקח גם את השום שלך, ראובן כך יהיה לנו כל הכמות הדרושה לנו.
שוב תודה לך טל ולך ראובן.
נתאם השבוע את הביקורים
ביי

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי טל אשרוב
אנחנו נבוא אליכם

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי אורנה
יופי . :y:
עכשיו כשנפתרה בעיית
חוסר השום הישראלי במרכז
בואו נעבור
וננסה לפתור
את בעיית השום בצפון. :wasntme:

אז ככה
בצפון אין שום ישראלי בגוון הזה .
המוכרים אומרים את
שאתה רוצה לשמוע
וזהו.
כבר פעמיים קניתי
שום ישראלי
אך בפורום התברר
שהוא מתחזה .
אשמח מאוד לעזרה בהשגת שום כזה.
תודה אורנה

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי טל אשרוב
איך נראה 'מתחזה'?

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 11 נובמבר 2011,14:04
על ידי עמרי שוסטר
כנראה שלבן.

שאלה לי אליכם. בתור חובב שום מושבע ואדם סקרן, יצא לי לקרוא (בעיקר בעקבות השרשור הזה) על זני השום השונים. האם ישנם רק שני זנים זמינים בארצנו? במידה ולא, כיצד ניתן להבחין בין הזנים השונים? הרי יש מס' זנים לבנים ומס' זנים סגולים.

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
שבוע טוב
אני זוכר ומכיר 2 זנים - הישראלי והסיני
הסיני נמכר בכמה ואריאציות - סלסלות רשת, ראשים בתפזורת וגם שיניים בתפזורת. שום לבן, חלק ו"מדוגם" - נראה כאילו מיוצר ב'שטנץ/.

הישראלי - סבלגל בצעירותו, מלבין קצת בהמשך (הקליפה מתעבה ומלבינה) ונראה די 'פרוע'
כמובן שהמזהה הראשי שלו הוא שמוכרים אותו יחד עם הגבעול, במיוחד בתקופת האביב, לקראת פסח

את הסיני אי אפשר כמובן להשיג עם הגבעול, כי מדובר ב'יבוא'

הגבעולים מעולים לבישול או לטחינה עם הראשים, לצורך שימור בהקפאה, לכל השנה

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2011,14:04
על ידי רפי_ק
אני מנסה להבין,
אשמח לקצת סדר.
1. מה הבעיה בשום סיני?
2. יש לי שום שקניתי לפני מספר שבועות בסופר, בצבע סגול, כתוב עליו שהוא מאיטליה, הרבה יותר חריף, ופחות טעים, האם זה זן שלישי?
3. שתלתי כמה שומים, אבל עכשיו עולה בי החשש שהוא סיני...

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
א. 'ציונות'..

ב. הסיני דורש מנות קור גדולות- אולי אצלך בי-ם, הוא יצליח טוב יותר. הוא לא מצליח יפה בהרבה מקומות. מוציא כמה שיניים בודדות ולא 'ראש' מלא

Re: הטמנת שום - יוצאים לדרך

הודעהפורסם: 12 נובמבר 2011,14:04
על ידי אורנה
אשמח מאוד בעזרה בהשגת שום ישראלי תודה אורנה