סער כתב:הגינה שלי מלאה בצמח הזה איך הוא בשביל תה סירפדים
יסמין כתב:סער כתב:הגינה שלי מלאה בצמח הזה איך הוא בשביל תה סירפדים
סער,
אני שמתי בתה כל מה שמצאתי בגינה. חוץ מלוף ולופית. עובד יופי. וכל הזמן אני מוסיפה פנימה מכל הבא ליד. אין לי שם סירפד אחד אפילו. התה שלי מורכב ברובו מעלי חובזה ענקיים וטיון דביק שגדל במגרש של פחי הזבל ברחוב שלי. פה ושם מוסיפה צמחי בר מהגינה.
הריח נורא...אני שמה כפפות מנתחים כשאני הולכת להתעסק בזה, אבל זה עושה נפלאות לייחורים ולצמחים
סער כתב:הגינה שלי מלאה בצמח הזה איך הוא בשביל תה סירפדים
ראובן אורן כתב:יסמין כתב:סער כתב:הגינה שלי מלאה בצמח הזה איך הוא בשביל תה סירפדים
סער,
אני שמתי בתה כל מה שמצאתי בגינה. חוץ מלוף ולופית. עובד יופי. וכל הזמן אני מוסיפה פנימה מכל הבא ליד. אין לי שם סירפד אחד אפילו. התה שלי מורכב ברובו מעלי חובזה ענקיים וטיון דביק שגדל במגרש של פחי הזבל ברחוב שלי. פה ושם מוסיפה צמחי בר מהגינה.
הריח נורא...אני שמה כפפות מנתחים כשאני הולכת להתעסק בזה, אבל זה עושה נפלאות לייחורים ולצמחים
חחחחח... "כפפות מנתחים"... כמה שאת צודקת..! אם יצא לי לגעת במים הללו או שהם נשפכו לי על הידיים.. מאוד לא נעים לצאת החוצה עם הסירחון הזה.. אפילו עם סבון זה לא יורד כל כך מהר..![]()
אבל, כשהחומר נרגע, כמעט שאין ריח. ועוד משהו מוזר.. גם כשהחומר בשיא סרחונו.. ראיתי חתולים ניגשים ומלקקים ממנו.. מוזר !
אבי אלימלך כתב:ראובן
עוד שאלה לפני שאני יוצא לנפנף....
נגמרו הסירפדים ונגמר התה.
הכנתי חדש ,במיכל 50 ליטר,מעלי חסה(יש לי מלא שנפתחו)ותיבלתי בקקי יבש של עופות(כ 2-3 קג)
אני מניח שיצא משהוא טעים ומרוכז.בכמה לדלל את זה בהשקיה?(לירקות)
אם יצא מוצלח אכין חבית 200 ליטר לעצים.
אבי
ארץ הצבי כתב:שתי שאלות באותו עניין:
1. האם התמיסה טובה לדישון ירקות מאכל על מצע קוקוס סטרילי?
2. אני ממחזר ממכונת כביסה , ללא סבון כלל, מעט חומץ ושלש ארבע טיפות שמן אטרי ויש לנו כביסה נהדרת, מי הכביסה מנוקים למיכל של 1000 ליטר אשר יותר ירוקת, עתה הוספתי עוד שני חצאי מיכל דומה , שמתי בו צמחי מים ומדי כמה שעות אני מפעיל משאבה טבולה על מנת לסחרר את כל המים, השאלה : האים מים אלו עושים את עבודת הדישון?
זוהר218 כתב:לדעתי גם האצות יכולות להיות דשן איכותי.
אודי דגן כתב:היי ראובן
קצת התפלאתי על המשפט שלך : "גידול צמחים על 'קרקע אינרטית' - סיבי קוקוס, כבול או 'פרלייט', זה רחוק מלהיות אורגני, טעים או בריא. "
משמעות המושג "אורגני" הוא תוצר של הטבע, דבר הנוצר מסביבתו הטבעית. לא כך הם פני הדברים בקוקוס ופרלייט ?
סיבי הקוקוס נטחנים מהקליפות, ומתפרקים (בכל תערובת קרקע שלא תהיה) חזרה לתרכובות המינראליות מהם נוצרו.
פרלייט הוא מחצב שעובר תהליך ניפוח בקיטור, אומנם אין לו שום שחרור מינרלים התורם לצמח, אך הוא "אוחז" מים מעולה. נכון שלגדל בפרלייט לבד אין יתרון, אך השקיית פרלייט בתה סרפדים יכולה לתת תוצאות נהדרות. עבדתי כמה שנים בחממות על מצעים מנותקים (פרלייט בעיקר), ולמרות שההשקיה הייתה מתוספת בדשנים (הרבה לפני שמישהו חשב בארץ על חקלאות אורגנית, 96' אם אני זוכר נכון) הירקות היו מעולים ! הטעם, הצבע, יבול/טון, הכל היה מצויין.
ברור שהיום אני נמנע מלגדל ככה (בגינה הפרטית) ודשנים נכנסו לארון הטאבו, אבל לעניות דעתי קוקוס ופרלייט נחשבים עדיין אורגניים, במידה והם חלק מתערובת שמכילה קרקע "אמיתית ".
קרקע אינרטית היא מצע לשורשים שאכן, לא מכיל "אדמה" ופעילות אורגנית בתוכה. השקייה בתה סרפד לא תייצר פעילות שכזו ?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־130 אורחים