אודי דגן כתב:תודה ראובן על התגובה המהירה.
אנחנו לא חלוקים אידיאולוגית בכלל. הגינה הפרטית שלי (דונם וחצי) כולה על טהרת הגינון האורגני, כולל יצור קומפוסט והומוס מתולעים (רק התחלתי ומקווה שהחברות החדשות נהנות מהקומפוסת שבישלתי להן). אין לי שום קשר לפרלייט (למרות שאבא שלי בנה חצי מהמפעל הראשון בארץ) ואני לא משתשמש בו כיום, כבול זה רק כשלאישתי בא להשתעשעוקוקוס אכלתי לאחרונה בברזיל...
ואם כבר הגענו להומוס, מי מלבד קיבוץ דברת מייצר בארץ הומוס באופן מסחרי ? מצאתי ביו-טיוב סרטון על ייצור קומפוסט מזבל פרות בלבד, שמזין מליוני תולעים אדומות להומוס כתוצר סופי. מיותר לציין שכמושבניק עם גישה חופשית לזבל פרות גם לי צץ החשק לעשות ניסוי בקנה מידה ביתי.
http://www.youtube.com/watch?v=X6TiawLx0J8
ח ח ח חח, כתבתי 'אידיאולוגית', במרכאות !

לא אוהב את החומרים האינרטיים הללו, אני אוהב 'חומר חי ונושם', כמו קומפוסט ריחני ואדמה ריחנית...
מאוד לא אהבתי את הכבול, הקוקוס והפרלייט שהכנסתי לטרריום בתקופה שהתעסקתי עם צמחים טורפים
כן, גם אני מתגעגע לקוקוס רק, כמו שאכלתי באפריקה..
למיטב ידיעתי, רק קיבוץ דברת מייצר בצורה רצינית הומוס
ישנן כל מיני התארגנויות קהילתיות, כמו עמיעד לפידות בכרם מהר"ל - או בתי חינוך כמו 'שער וגיא'
לגבי הסרט וההומוס
המפעל שם מדהים ! מעניין אותי איך הם מבצעים את ההפרדה הטכנית בין התולעים להומוס. לפי הסרטון המאוייר שם, התולעים עולות למעלה, לחומר החדש וההומוס 'נקצר' מלמטה...
זה יוכל לעבוד אצלך, בתנאי שהפרות שלכן הן פרות אורגניות שאוכלות חומר אורגני בלי כל מיני 'תחמיצים' שהשד יודע מה מכניסים לשם - "קמח עצמות' ? 'זבל עופות'?!

אני רק יודע ש...לפי הריח של זבל הפרות, אני יכול לנחש מה הן אוכלות ואם הן אורגניות
אז אם הן ניזונות מ'תחמיצים' ו'זבל', לדעתי אין סיכוי לשכנע את התולעים לאכול את זה.
התהליך דורש, אם אני לא טועה, קומפוסטציה או 'חצי קומפוסטציה' של זבל הפרות, מעבר להפרדת / סחיטת הנוזלים החוצה
אחלה בית חרושת.. מרשים מאוד
ל