סופיה כתב:ראובן, בוקר טוב. אם ברצוני להשקות את האדמה בתה סרפדים אך חלק ממנה מכוסה בפרחים משתרעים ושיחי פרחים צפופים, האם אפשר חופשי להשקות או שהדבר יפגע בצמח? אותה שאלה אגב, גם לגבי תה הומוס. תודה.
ראובן אורן כתב:לא
הזבל צריך לעבור תהליך של קומפוסטציה מלאה. כשהוא מפוזר בצלחת או בין הערוגות, הוא לא עובר את התהליך הזה, ולכן לא מתפרק לשרשראות חנקתיות שיכולות להיות זמינות לשורשי הצמחים. אתה פשוט מרעיל את האדמה ואת מי התהום בחנקות שלא זמינות לשורשים.
אני ממש לא מבין מה זה 'בורות' עם זבל אורגני.
לא מומלץ כאן בשום מקום על 'בור' כלשהו.
גולן ע כתב:ראובן אורן כתב:לא
הזבל צריך לעבור תהליך של קומפוסטציה מלאה. כשהוא מפוזר בצלחת או בין הערוגות, הוא לא עובר את התהליך הזה, ולכן לא מתפרק לשרשראות חנקתיות שיכולות להיות זמינות לשורשי הצמחים. אתה פשוט מרעיל את האדמה ואת מי התהום בחנקות שלא זמינות לשורשים.
אני ממש לא מבין מה זה 'בורות' עם זבל אורגני.
לא מומלץ כאן בשום מקום על 'בור' כלשהו.
אבל אמרתם שזה כן טוב, להשרות במים ולאחר מכן להשקות בזה (אחרי דילול)?
אז אם זה על האדמה וזה נרטב עם כל השקיה זה לא מתפרק?
לגבי בורות, הכוונה למקומות שאני רוצה ליטוע עצים.
אני הופך את הבור למעין ערימת קומפוסט, שמתפרקת אט אט.
לאחר זמן מה אני מכסה את זה קצת באדמה.
ראובן אורן כתב:כן, מישהו שאל כאן לגבי הפקת 'תה' מזבל עופות.
זה אפשרי, ע"י השרייה ארוכה במיכל גדול..
גולן ע כתב:ראובן אורן כתב:כן, מישהו שאל כאן לגבי הפקת 'תה' מזבל עופות.
זה אפשרי, ע"י השרייה ארוכה במיכל גדול..
למה חייב מיכל גדול?
אתה רוצה שאהרוג חצי שכונה?
חוץ מזה שנשאר לי רק שליש דלי של 18 ליטר... עד לפעם הבאה...
ולגבי הבורות שמתי רק קצת... לך תאסוף עכשיו את זה...
הסתבכתי לגמרי...
ראובן אורן כתב:עוד ניסוי ממושך שעשיתי עם תה הסירפדים ועבר בהצלחה !
מדובר בחבית של 100 ליטר עם ברז בתחתיתה. בסוף הקיץ, מילאתי אותה בכמות נכבדה של סירפדים ממש.
... שאבתי מבריכת הדגים וצמחי המים, ספל מלא ב'עדשת המים' שצפה שם ויצקתי לחבית הסירפדים.. שיהיה..
בד"כ, אני מדלל את ה'עדשת המים' ומעביר מסננת מלאה, לאחד מהעציצים התורניים - הם אוהבים את זה
...
ומדובר בשכבה די עבה של 'עדשת המים' שמרגישה שם טוב, יוצרת שכבה אטומה ובלי חדירה לכל מיני מרחפים! מאז שהיא נמצאת שם, אני לא רואה שום 'מרחפים' מעל לחבית, על אף שיש על הפתח רשת דקה (מאיזה וילון ישן.. + רשת עגולה של מאוורר - למניעת 'שקיעה' של חתולים לתוך הג'יפה!).
מעריך שהעדשה לא רק משגשגת שם, אלא גם מבצעת פעילות אירובית ומסייעת בהפחתת הסירחון והבשלת מיץ הסירפדים. כאמור, אני מוסיף, מדי פעם, מים לחבית (כשהמפלס יורד) בסילון צר וחזק, כדי להכניס אוויר למים. עם זאת, נראה שהעדשה, עושה שם רק דברים טובים !
בטוח ששום יתושה, לא מסוגלת להטיל פנימה, דרך השכבה העבה של העדשה, שנראית כמו 'קרם ירוק' הצף על המים.
ראובן אורן כתב:אין כעת סירפדים ממש. אלא צמחי בר אחרים - כותלית, חסת המצפן, אולי ברקנים גדולי עלה וקייצת..
אני הכנסתי את העדשה באמצע הפעילות וזה עובד יופי
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים