עמוד 15 מתוך 16

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 16 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי
ראובן אורן כתב:
רועי כתב:ראובן תודה

באופן כללי בתה הסרפדים היית ממליץ להשתמש רק כשהוא מפסיק להסריח או שזה בהתייחסות לערבוב עם ההומוס ?
כמו כן, היום חיפשנו סרפדים ולא מצאנו אבל יש הרבה עשבי בר עם עלים רחבים/גדולים. אפשר להסתפק גם בערבוב רב של כאלו (כמו חובזה ואחרים)?

תודה
רועי


מזכיר.., אני מתייחס ל'תה סירפדים' מהבחינה האורגנית של האדמה - טיפוח המיקוריזה ולא כדשן.

עדיין יש כעת הרבה צמחי בר 'רחבי עלים'. רצוי להעדיף אותם לפני החוביזה, כי החובייזה מאוד מסמיכה את ה'מרק'


מה הכוונה לא כדשן? הלא ה"משקה" הזה מרווה את האדמה בחומרי הזנה. מה ההבדל לעומת דשן אורגני?
וכן, האם הערבוב עם ה"מי הומוס" לא הופכים את זה לסוג של דשן ?
כדרך אגב, האם כשאתה עושה הומוס נוזלי, אתה מצליח להמיס את כל ההומס? אצלי תמיד נשארת כמות מסויימת של נמסה שאני מפזר בצלחות העצים.

רועי

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 17 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
הומוס הוא דשן - דשן מעולה הזמין מיידית לשורשי הצמחים !

תה סירפדים מכיל מינרלים בכמות יפה, אך עיקר תפקידו הוא להפוך את האדמה ל'ירוקה' - תרתי משמע ! מעודד היווצרות של 'מיקוריזה' - אותה סימביוזה מיוחדת בין השורשים, פטריות ואדמה אורגנית.

אני לא קונה או מייצר הומוס ו'ממיס' אותו - השיטה שפיתחתי וכולם כאן נוהגים כך, פשוטה ויעילה. התולעים וההומוס נמצאים במיכל גדול שבתחתיתו פתח ניקוז שממנו מטפטף, ללא הפסק 'מיץ הומוס' למיכל גדול. החומר יוצא מאוד מרוכז ויש למהול אותו לפני שימוש.

השאריות של ה'תה הומוס' שלך, אכן, מתאימות לפיזור בעציצים וכדומה

תקפוץ בהזדמנות.. תראה את 'מפעל ההומוס' - עובד לבד, אוטונומי, בלי להתעסק איתו - המיץ הומוס וטפטף כל הזמן... ^_^

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 17 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי
מקסים, העברתי מעל שעה בקריאה על נושא מיץ ההומוס כאן. מרתק... תודה
אני התחלתי כרגע ב"תה הסרפדים" (הילדים קוראים לזה מיץ עשבים...) וכשיהיה מוכן אמהל במים והוסיף לו גם "תה הומוס" אבל מהומוס שקונים. לצערי עדיין לא הגענו להכנת הומוס תולעים. אבל החיים ארוכים :).
שוב תודה
רועי

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 18 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי
האם יש הגבלה כל שהיא לשימוש בתה הנ"ל?
כל כמה זמן אתם נוהגים להשקות איתו את העצים/צמחים? והאם יש כמות מסויימת של נוזל שמותר/כדאי לשים לכל צמח/עץ?

בנתיים הכנתי כ 80 ליטר של חומר שמתחיל להתבשל לו בחמסין של היום (יתרונות החמסין).
נראה איזה "חומר" יצא ממנו (לצערי אין סרפדים אבל הרבה רחבי עלים ירוקים יש).

רועי

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 18 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
אין תשובה מדוייקת המתאימה לכולם
ההנחייה הכי טובה שלי, היא לגבי הסמיכות. אם הנוזל בסופי (לאחר שנרגע) הוא בסמיכות של 'שמן', יש לדללו לרמה של 'מים'.

אין כל חשש של הפרזה בכמות - כל המרבה הרי זה משובח !

כדי לזרז את ההתפרקות, השתדל לבחוש את ה'מרק' הזה או להתיז לתוכו מים בסילון חזק, או להפעיל סירקולציה ע"י משאבה.. הכל כדי להכניס כמה שיותר אויר לתוך הנוזל.

הריח המסריח אופייני לפרוק חומר אורגני בסביבה אנאירובית

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי סופר
ראובן, בנוגע לתה הקומפוסט (מקומפוסט קנוי) - מדוע אתה ממליץ להמתין 3 ימים לפני השימוש? קורה משהו מיוחד לקומפוסט המושרה במים במהלך שלושת הימים הללו?

תודה
רועי

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
רועי סופר כתב:ראובן, בנוגע לתה הקומפוסט (מקומפוסט קנוי) - מדוע אתה ממליץ להמתין 3 ימים לפני השימוש? קורה משהו מיוחד לקומפוסט המושרה במים במהלך שלושת הימים הללו?

תודה
רועי


פשוט מאוד
לוקח זמן עד שהמים ממצים את המינרלים מהקומפוסט.
המעבדה החקלאית שבדקה את ה'המצאה' הזו שלי, פסקה - יש להשאיר את הקומפוסט במים למשך 3 ימים, לצורך מיצוי מלא.

א. מי ממהר ? בגננות לא ממהרים

ב. אם בוחשים כל יום מספר פעמים את התערובת, ה'תה' יהיה מוכן לשימוש כבר לאחר יומיים.

ג. אני ממשיך להשתמש בקומפוסט שבמיכל ולהוסיף לו עוד מים, עד שהמים כבר לא כהים, אלא מתחילים להיות שקופים.

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי סופר
תודה
ממש לא ממהר, היה חשוב לי להבין. כאשר המים מתחילים להיות שקופים, מה שאצלי קורה זה שכל המשקעים פשוט שוקעים. אם מערבבים הם נהיים שחורים שוב.
כדרך אגב, ביומיים האחרונים כל העצים בגינה עברו שידרוג ניכר קיבלו צלחות יפות, קומפוסט ביד רחב, תיחוח, חיפוי ובסיום הרטבה. כל זאת יחד עם בניית של חממה קטנה לפינת הירקות הצפונית.
סופ"ש עמוס ויעיל...
שבוע נפלא
רועי

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
רויע
אני כבר הרבה מאוד זמן, לא צורך או רוכש קומפוסט מבחוץ.., כך שאני לא כל כך יודע ומעודכן, על האיכות שלהם - החברות השונות.

בכל מקרה, זכור שאם הקומפוסט שאתה קונה, הוא עם ריח של 'זבל פרות', הרי שהוא לא סיים קומפוסטציה ועל כל, אתה למעשה מכין 'תה' של 'זבל פרות' ולא של 'קומפוסט'.

אז אם הקומפוסט שאתה קונה, מסריח.., תן לו לעבור הליך של קומפוסטציה - או שתרטיב היטב את השק, עם מים או שתכין 'ערימה' מכמה שקים ותגרוף אותה לצורה של 'הר חרוטי' עם חור למעלה ולטפטף מים לתוך החור באיטיות, כדי שיעבור את מלא השלב ה'תרמופילי' והקומפוסטציה תושלם. ואז יהיה לך באמת קומפוסט ולא 'זבל פרות מיובש וטחון'.

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי סופר
תודה
האמת שמבחינת ריח, לא נתקלתי בבעיה, לא במרום גולן ולא בדשנית. מה שכן בשניהם יש שאריות של צמחים שכאילו לא סיימו להתפרק - חתיכות של ענפים קטנים בעיקר ושאריות של צמחים מיובשים שצפים על גבי המים כאשר מערבבים אותם עם מים. אני לא יודע איך זה יוצא בקומפוסט אורגני אבל ככה זה בקנויים.
לפני חצי שנה לערך הכנסתי 2 שקי קומפוסט של דשנית לתוך פח שחור גדול, הרטבתי והשארתי חצי פתוח - לא קרה כלום...
היום רציתי לראות אם יש הבדל ברמת המסיסות בין קומפוסט של דשנית לבין זה של מרום גולן (האם מסיסות הקומפוסט הינו נתון בעל חשיבות לידיעתך ?) ואני לא יכול לאמר שניתן לראות תוצאות משמעותיות.
פרט לכך שבדשנית יש יותר חלקי ענפים ובמרום גולן יותר בוץ (בכבול המדובר?)
מה דעתך על כל אלו ?
רועי

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
לצורך בדיקה, אני צריך לחזור על התהליך שהייתי עושה מדי פעם - לרכוש שק מכל סוג ולבדוק

אין מצב שבקומפוסט נשארים שארייות של ענפים שאפשר לזהות - זה לא קומפוסט

כל קומפוסט שקניתי, העברתי אותו הליך של קומפוסטציה מלאה והוא אכן 'רתח' !

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי סופר
OK - אם אתה רוצה להעביר אותו קומפוסטציה מבלי להכין חרוט. האם מס]יק להעמיד את השק, לפתוח אותו ולהכניס הרבה מים ולהמתין מס' ימים? לשים בשמש או בצל?

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 28 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
רועי סופר כתב:OK - אם אתה רוצה להעביר אותו קומפוסטציה מבלי להכין חרוט. האם מס]יק להעמיד את השק, לפתוח אותו ולהכניס הרבה מים ולהמתין מס' ימים? לשים בשמש או בצל?


לפתוח את השק ולטפטף מים במשך כמה שעות, בטיפטוף איטי, למרכז.

שהשק יהיה בצל

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 29 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי סופר
היי ראובן
טיפטפתי מים למרכז השק מ 11 בלילה עד 9 בבוקר. טפטוף מאד עדין
הפסקתי את הטפטוף בבוקר ועדיין עד הערב לא הופיעה בערה/התחממות של החומר. מה אני עושה לא נכון?
רועי

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
רועי סופר כתב:היי ראובן
טיפטפתי מים למרכז השק מ 11 בלילה עד 9 בבוקר. טפטוף מאד עדין
הפסקתי את הטפטוף בבוקר ועדיין עד הערב לא הופיעה בערה/התחממות של החומר. מה אני עושה לא נכון?
רועי



סבלנות..
תבדוק היום שוב...
כאמור לעיל, יש חברות שמוכרות לנו 'זבל' תרתי משמע. במקום קומפוסט הם מייבשים את זבל הפרות וטוחנים ומייבשים שוב..
תן לעסק להתעורר...

אני פה.. ואתה שם.. אני לא יכול למשש ולהריח מרחוק..

סבלנות

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי סופר
להמשיך לטפטף מים ?

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
לא
העסק אמור להתעורר..
תבדוק במשך היום - תכניס יד פנימה ותרגיש אם מתחיל להתחמם..

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012,14:04
על ידי תמיר אילן
ראובן אורן כתב:לא
העסק אמור להתעורר..
תבדוק במשך היום - תכניס יד פנימה ותרגיש אם מתחיל להתחמם..


סביר שהקומפוסט כבר גמר את התהליך במפעל ולכן לא קורה כלום...
אפילו שנשארו ענפים וכמה עלים שלא התקמפסטו (הענפים היו עבים מדי והעלים אולי נוספו באריזה?)
זה שאין ריח מחזק ההשערה שהתהליך נגמר.

רועי, בקשר לתה קומפוסט:
יש משקעים ויש מינרלים מסיסים וזה לא אותו דבר.
הצבע החום כהה שראובן מדבר עליו זה ממינרלים מומסים ולא משקעים שמרחפים לזמן קצר בגלל עירבוב.
אז כדי לדעת אם לקומפוסט שעירבבת במים יש "עוד סיבוב" תערבב עם המים וחכה רבע שעה או יותר; תן למשקעים (אדמה ושאר חומרים אינרטיים) לשקוע ואז דגום את הנוזל עם כלי שקוף לראות הצבע. אם בהיר אז הכמות הזאת מיצתה את עצמה (תרתי משמע). אם כהה - אפשר להשתמש כתה קומפוסט

אגב, בקומפוסט שאני מכין וגם בערימות שאני אוסף משטחי פסולת גזם יש הרבה פעמים ענפים וחומר שלא גמר קומפוסטציה, אבל מאחר ולא מדובר בחומר מסריח אין לי סיבה לסנן אלא אני משתמש כמו שהוא כי החומר החצי מוכן משפר את המבנה הטכני של האדמה, כפי שראובן הסביר אי שם למעלה, ובמשך הזמן יתפרק.

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012,14:04
על ידי רועי סופר
היי תמיר
תודה
פחות דאגתי מנושא הענפים - אלא מכך שזה אולי צואת בהמות/עופות מיובשת מעורבבת עם מעט צמחים מיובשים ותו לא (ענפים יבשים וצואה מיובשת המעורבבים יחדיו לרוב אין להם ריח מסריח). האם לדעתך רמת המסיסות של החומר במים יכול להוות אינדיקציה לאיכות שלו (לצורך השוואה בין יצרני קומפוסט שונים)?
לפי מה שאתה אומר - דרך נוספת להשוואת זה אולי לשים קומפוסט של כל חברה בבדלי עם מים (שני דליים שונים כמובן), להמתין 3 ימים ולראות איזה נוזל הוא יותר כהה. סבירות שהנוזל הכהה יותר עשיר יותר במינרלים ...?

Re: 'תה סירפד' - 'תה קומפוסט'

הודעהפורסם: 30 אפריל 2012,14:04
על ידי ראובן אורן
רועי סופר כתב:להמתין 3 ימים ולראות איזה נוזל הוא יותר כהה. סבירות שהנוזל הכהה יותר עשיר יותר במינרלים ...?


אין משמעות לצבע. ובודאי שהוא לא יכול לשמש כפרמטר לאיכות ה'תה קומפוסט'
רוצה מתכון ל'מרק עגבניות שקוף'?! יש !

יש הבדל בין קומפוסט לקומפוסט מחברות שונות וכמובן שבין קומפוסט מזבל בקר לקומפוסט ממרכיבים צמחיים טהורים, כמו שאנו מכינים בבית
כבר שאלו אותי (בבדיחות..) מספר פעמים, אם אני מוסיף צבע שחור לקומפוסט שלי
לא, אני לא מוסיף. רק לא ממהר ונותן לו לעבור גם את שלב ה'הבשלה', לאט ובסבלנות ואז התוצר הסופי הוא חומר דק, שחור ופריך.