bmshlomo כתב:הי ראובן
בימים האחרונים גיליתי המון לשלשת על החיפוי בצלחת של עת התאנה
דוקא בו ולא בעצי פרי אחרים שלידו
האם יש סיבה?
אני מניח שזה טוב לחיפוי
שאלה שניה
הנבטתי שום ועכשיו יש לי שתיל שום כולו ירוק בגובה מטר
העלים די חסרי טעם
האם אני משקה יותר מדי?
טוב, ברור שלא רק אתם מחבבים את פרי עץ התאנה, אלא שיש לכם כנראה שותפים מעופפים, כמו - בולבולים, עורבנים וכמובן 'דררות', אותם תוכים ירוקים שהם ציפור מוגנת אך כבר בגדר של כמעט 'מגיפה' בארץ
הלשלשת כאמור היא חומר מעולה והייתי משתמש החיפוי המלא בלשלשת, כחומר 'סטארטר' מעולה לערימת הקומפוסט - יופי של חומר !
הנבטת שום - חשוב לשמור על 'אווירה חורפית' ככל שניתן. צל, קור ואדמה לחה. כך תגיע ל'ראש' מפותח עם הרבה 'שיניים'.
בארץ רצוי לטמון / 'לזרוע' את השום הישראלי ולא את השום הסיני המיובא. לשום הישראלי סיכויי הצלחה גבוהיים יותר
באונ' בר אילן, עובד צוות מחקר על פיתוח 'מנות הקור' המתאימות והנכונות כדי לגדל שום למצב בו הצמח גם יפיק זרעים. בגינות שלנו ובחממות של חקלאים, זה לא קורה, כמובן!
העלים לא אמורים להיות טעימים - הצמח עצמו, החלק הבשרני שלו כשהוא ירוק וטרי, טעים לא פחות מהשום עצמו ומתאים מאוד לבישולים ומרקים - טעם 'שומי' עדין ומיוחד