עמוד 1 מתוך 1

'חיפוי'- כמה תמונות בנושא

הודעהפורסם: 12 מרץ 2007,14:04
על ידי ראובן אורן
בהמשך למאמר על ה'חיפוי'
http://forum.kan-naim.co.il/viewtopic.php?t=1030

כמה תמונות על סוגים שונים של חיפוי

תמונה


חיפוי ביריעת ניילון שחורה ועליה שבבי עץ
תמונה


עלים / 'מחטים' של ארוקאריה - חומר חיפוי מצויין, שומר אל המירקם שלו, גם כשהעלים מתיבשים והופכים חומים
תמונה


שבבי עץ - ניתן להשיגם במירקם, גודל וצבע שונים
תמונה


עץ הזוכה ל'טיפול מיוחד ומפנק' - חיפוי + קומפוסט
תמונה


חיפוי ביריעת 'פלריג' ועליה אבנים (או 'טוף' או 'חלוקי נחל' בגדלים שונים)
תמונה


וכך זה נראה גמור...
תמונה


ו..חיפוי במדינה חמה - אפריקה. פשוט מגנים על השתילים מפני השמש
תמונה


חיפוי ב'נילון שחור' לפני ריצוף
תמונה

חיפוי,

הודעהפורסם: 14 מרץ 2007,14:04
על ידי ציפי אדן
האם קוואקר הוא חיפוי טוב? קיבלתי כמה שקיות של קוואקר וחשבתי במק'ום לזרוק על ערימת הקומפוסט פשוט להניח מסביב לצמחים כחיפוי, האם זה טוב?

לגבי קוואקר

הודעהפורסם: 14 מרץ 2007,14:04
על ידי ראובן אורן
השאלה למה את מתכוונת בדיוק?
כי 'קוואקר' הוא משיבולת שועל ואם מדובר באותו חומר המוכר מ'דיסה של בוקר' הרי שהוא יהפוך ל'עיסה דביקה' עם הרטבו וירקב בצורה לא הכי יפה. עדיף להצניעו בערימת הקומפוסט או באדמה לפני זריעה שתילה, וכך יתפרק לאיטו.

אם מדובר ב'חומר גס' יותר, אז ודאי שכן ובמיוחד בקיץ, כשאין גשם. פשוט להתייחס לזה כאל 'נסוקת דקה' המתפרק מהר יותר מנסורת רגילה.

לשלשת בחיפוי בצלחת

הודעהפורסם: 03 יוני 2008,14:04
על ידי bmshlomo
הי ראובן
בימים האחרונים גיליתי המון לשלשת על החיפוי בצלחת של עת התאנה
דוקא בו ולא בעצי פרי אחרים שלידו
האם יש סיבה?
אני מניח שזה טוב לחיפוי

שאלה שניה
הנבטתי שום ועכשיו יש לי שתיל שום כולו ירוק בגובה מטר
העלים די חסרי טעם
האם אני משקה יותר מדי?

Re: לשלשת בחיפוי בצלחת

הודעהפורסם: 03 יוני 2008,14:04
על ידי ראובן אורן
bmshlomo כתב:הי ראובן
בימים האחרונים גיליתי המון לשלשת על החיפוי בצלחת של עת התאנה
דוקא בו ולא בעצי פרי אחרים שלידו
האם יש סיבה?
אני מניח שזה טוב לחיפוי

שאלה שניה
הנבטתי שום ועכשיו יש לי שתיל שום כולו ירוק בגובה מטר
העלים די חסרי טעם
האם אני משקה יותר מדי?


טוב, ברור שלא רק אתם מחבבים את פרי עץ התאנה, אלא שיש לכם כנראה שותפים מעופפים, כמו - בולבולים, עורבנים וכמובן 'דררות', אותם תוכים ירוקים שהם ציפור מוגנת אך כבר בגדר של כמעט 'מגיפה' בארץ
הלשלשת כאמור היא חומר מעולה והייתי משתמש החיפוי המלא בלשלשת, כחומר 'סטארטר' מעולה לערימת הקומפוסט - יופי של חומר !

הנבטת שום - חשוב לשמור על 'אווירה חורפית' ככל שניתן. צל, קור ואדמה לחה. כך תגיע ל'ראש' מפותח עם הרבה 'שיניים'.
בארץ רצוי לטמון / 'לזרוע' את השום הישראלי ולא את השום הסיני המיובא. לשום הישראלי סיכויי הצלחה גבוהיים יותר

באונ' בר אילן, עובד צוות מחקר על פיתוח 'מנות הקור' המתאימות והנכונות כדי לגדל שום למצב בו הצמח גם יפיק זרעים. בגינות שלנו ובחממות של חקלאים, זה לא קורה, כמובן!

העלים לא אמורים להיות טעימים - הצמח עצמו, החלק הבשרני שלו כשהוא ירוק וטרי, טעים לא פחות מהשום עצמו ומתאים מאוד לבישולים ומרקים - טעם 'שומי' עדין ומיוחד

לשלשת

הודעהפורסם: 03 יוני 2008,14:04
על ידי bmshlomo
זהו שהעץ צעיר וקטפתי את כל הפירות כדי שהעץ יתחזק וכרגע אין פירות על העץ
אבל עדיין יש לשלשת

בקשר לשום
האם להשאיר אותו לגדול
עד לאיזה גובה הוא גדל