may כתב:אוף איזו מכת נמלים...
ריססתי עם מי וסבון את הצמחים שחשדתי שיש בהם כנימות שמושכות אותן אבל זה לא עזר
הן התנחלו לי בגינה ומסרבות לעזוב. שמתי פלפל שחור בכמויות והן רק עוברות מטר הצידה...
מה עושים?
לא רק זה, אלא שהתחילה עונת ה"חומיינים" והם אוכלים לי בכל פה מכל הבא ליד בגינה כולל הנענע והריחן ???
יש עצות?
may כתב:מה שנקרא אם בארזים נפלה שלהבת...
ראובן, הלא ברור לך שהן פשוט תעבורנה מטר ימינה או שמאלה מהיכן שהשפרצת את הנופת צופים שלך.
ומה דעתך על החומיינים שלי??? שאוכלים את הריחן והמנטה במקומי....
may כתב:האם אין איזו אופציה ל"זבקבק" אותן באיזה פתיון שמתאים להם?? ואולי איזה אויב טבעי שצריך לייבא (חתולים וציפורים לא עובד במקרה הזה)?
אני ממש לא רואה את עצמי מלקטת חומיינים כל ערב... במיוחד כשהם מתקיפים חזרה ומיירטים את עצמם עלי...
may כתב:טוב, אחרי מה שעברתי הערב אני (כמעט) מוכנה להשתתף באפקט הפחד...
אז ככה - הנמלים חטפו מנה נכבדת מכל מה שהצלחתי למצוא בערך. ואחרי חצי שעה שבו לפעילות מבצעית. אחת אפס לנמלים אבל יהיה סיבוב נוסף!
אח"כ עשיתי "איסוף" חומיינים בגינה, חייבת לומר אחת החוויות הדוחות ביותר בחיי.. אספתי בערך שישים (בלי לגעת בהן רק בעזרת בקבוק פלסטיק, ורק כאלו שנצמדו לקירות). מערכה ראשונה! אח"כ שוחחתי עם שכן שגינתו גובלת ולהפתעתי המנוולות לא מגיעות אליו כמעט בכלל. איך זה יתכן???
טוב. נמשיך במלחמה. תחזיקו אצבעות לכוחותינו. המשך יבוא!
may כתב:ובעניין הרגלי הרבייה של היצורים הדוחים האלה -
האם יעזור לי כעת ובינתיים להגן על הצמחים האהובים עליהם במיוחד בעזרת רשתות או שזה לא יעזור כי הם בוקעים כל הזמן מהקרקע?
האם הביצים של השנה יבקעו רק בשנה הבאה?
ובכלל - איפה הם במהלך היום?
may כתב:טוב, אז היום נצפו פחות נמלים, אבל חומיינים היו בשפע
הערב אספתי בערך מאה ויש עוד הרבה עבודה...
קיבלתי הצעת ייעול מעניינת - שואב אבק! מחר אני מקווה לנסות ואעדכן. נראה אם זה לא ישאב לי את הצמחים במקום את החיפושיות (יש לי דייסון בגלל החתולים).
may כתב:ראובן יקירי מתחת לכיור אין לי כלום כי יש לי פשושון בן שנתים וחצי, וגם בארון למעלה יש רק מוצרים של אקובר ותרסיס ביולוגי נגד פרעושים (שדווקא נתגלה כקוטל נמלים יעיל).
אבל הרעיון ברור - אני אדאג לחנוק אותם היטב.
גועל נפש אמיתי, עוד מעט הם ירדפו אותי בביעותים.
איך, איך, איך יכול להיות שאין להן אויב טבעי? אני אמשיך לחפש גם פתרון כזה במקביל.
may כתב:אתמול אני ובעלי עשינו עליהן פשיטה רצינית עם שואב אבק.
העסק אכן עובד והן נשאבו בכמויות.
העניין הוא שזה מתחיל להיראות לי סיזיפי..כל ערב מחדש נראה שיש כמויות אדירות.
בגלל זה מאוד מעניין אותי מחזור הרבייה שלהן - אני לא מוצאת כלום באינטרנט. אני יוצאת לכולם בקריאת עזרה - ראובן, ברשותך פותחת עוד הודעה על זה כדי שישימו לב - כל מידע שיש לכם על החומיינים שיכול אולי לעזור אנא שתפו.
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים