בואו נדבר קצת על.. טיוב הקרקע

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

בואו נדבר קצת על.. טיוב הקרקע

הודעהעל ידי ראובן אורן » 16 ספטמבר 2008,14:04

רובנו כבר 'אלופים' בהכנת קומפוסט ושמחים להרצות, להדגים לתת לגעת ולהריח ובעיקר להתגאות בתוצר הסופי שנערם אצלנו במיכלים, שחור, פריך ועם ריח נפלא. כמעט שחבל לנו לפזר אותו, 'סתם ככה' על האדמה... נכון?! :wink:

אנו גם יודעים וחלקנו גם מבצעים 'חיפוי' לאדמה, מכסים את האדמה בחומר צמחי / שארייות מהגינה שהולכות ונרקבות ומתפרקות לאט לאט. בקיץ מונע החיפוי מהאדמה להתחמם ושומר על מי ההשקייה מלהתאדות ובחורף, משמש החיפוי כ'ריבוד' לקרקע, כמו 'שמיכה' השומרת על טמפרטורת קרקע גבוהה יותר מהסביבה ובנוסף שומר החיפוי על האדמה מפני החבטות של טיפות הגשם והברד שכוחם רב והם מסוגלים ממש לבצע הפרדה של מרכיבי האדמה והרס של השכבה העילית, החשובה מאוד לצמחים

כשדיברנו על טיוב והשבחת האדמה או הפיכת אדמה חדשה בגינה חדשה או בגינה שהוזנחה שנים רבות.., דיברנו על 'תיחוח כפול', על 'חיטוי תרמי' להשמדת עשבים וזרעים ועל החדרת קומפוסט לאדמה ותיחוחו וכן על תיחוח ומנוחה שבין גידול לגידול, כדי לתת לאדמה 'פסק זמן' להתאוששות.

כשאני מתגאה בקומפוסט המעולה שנוצר אצלי, אני נותן למתפעלים למשש את הקומפוסט באצבעותיהם ולהרגיש שאין בכלל חול או אדמה בפנים, אלא רק 'חומר אורגני מקומפסט'.


כעת, לקראת כניסת הסתיו ותחילת השלכת, הולכת להצטבר בגינה שלכם, כמות גדולה יחסית של עלי שלכת ובנוסף, רוב גידולי הקיץ שלכם, מסיימים את חייהם העונתיים - הוסיפו לזה את הענפים שתגזמו לאחר השלכת.., ענפי עצי הפרי .. והרי לכם כמות נאה ויפה של חומר צמחי.

אפשר להעבירו לערימת הקומפוסט שלנו ואפשר גם לטייב בו את האדמה ע"י ייסוד של "ערימת קומפוסט" ניידת או כמה ערימות בכמה מקומות בגינה.
המקומות שנבחר לייסד ערימות אלו, הם מקומות חדשים שהחלטנו לגדל בהם ירקות, או ערוגות שלדעתנו האדמה לא מספיק דשנה, על פי תוצאות כמות הפירות / ירקות שקיבלנו, או.. ערוגות שנתנו לנו תוצאות מעולות וכעת אנו חייבים 'למלא להן את המצברים' במיטב האלמנטים שבתוך החומר הצמחי שלנו

ההבדל בין ערימות אלו, לבין הערימה הקלאסית שלנו, הוא בכך שכעת, 'מותר לנו' להשתמש באדמה ועפר כדי לכסות כל מנה של 'חומר לח' שאנו מכניסים לשם, מהגינה או מהמטבח וכן, בעת ההיפוך והערבוב, לערבב גם אדמה מהמקום הזה. פשוט מאוד - לוקחים מגרפה (לא מגרפת עלים) ועומדים בצד אחד של הערימה ובעזרת המגרפה, מתחילים לגרוף ולמשוך את תחתית הערימה שבצד השני - למעלה לראש הערימה ו..לכיוונו, וכך למעשה, אנו מזיזים, תוך כדי היפוך הערימה, את הערימה, קצת לכיוננו וגם מכסים אותה מעט באדמה
לאחר כמה ימים, נחזור על התהליך ו'נזיז' את הערימה, עוד כמה ס"מ, תוך כדי גריפת הבסיס המרוחק של הערימה, למעלה ואלינו, עם אדמה שנמצאת מתחת לערימה.
כמובן, שבין היפוך וגריפה, אחד למשנהו, יש לדאוג כי הערימה תקבל את 'מנת המים' שלה, אם ע"י טפטפת התלוייה מעל ראש הערימה ו/או ע"י מתז המכוון אליה או ע"י השקייה ידנית וכו'

לא, לא מדובר בעבודה קשה, אלא כייפית לחלוטין - פשוט גורפים כל פעם קצת (אפילו תוך כדי 'שיחה חשובה מאוד' בטלפון.. :wink: )

אני מדבר כמובן על ערימות שלא נוסיף להם עוד מוצרים לאחר שערמנו אותם בפעם הראשונה !

תתפלאו ותשתוממו, באיזו מהירות העניינים מתפתחים שם. האדמה מתחילה לקבל צבע אחר, היא מתחילה לספוג את החומרים שנמסים לתוכה ולמעשה, הערימה הולכת ומידלדלת מול עינינו, על אף שאנו מוסיפי לה למעשה, נפח עם האדמה שאנו מערבבים בתוכה..

תמשיכו עם זה, גרפו ותזיזו את הערימה מצד לצד של הערוגה שלכם, עד שפתאום, תגלו ש..לא נותר לכם שם כלום.. "מלבד" אדמה כהה וריחנית שרק מחכה לזרעים ולשתילים שלכם.

בכך, חסכתם למעשה, פעולה של תיחוח, הטמנת / הצנעת קומפוסט ותיחוח נוסף.

כמובן שאין בתהליך הזה קומפוסטציה מושלמת מהבחינה של התהליך התרמופילי - ה'בעירה' - לא תראו אדים ולא 'עשן' אבל בכל היפוך והזזת הערימה, תרגישו בחום הגבוה העולה ומהביל מהאדמה וכן תראו את הטחביות והצבתנים, רוחשים בהמוניהם ובורחים לכיוון השכבות הקרירות יותר.

התהליך הזה, יכול להימשך גם לעת הגשמים וללא כל כיסוי נגד גשמים, בתנאי שאכן תדאגו לגרוף ולהזיז קצת את הערימה, לפחות פעמיים בשבוע

נסו ותהנו..
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־95 אורחים

cron