החמצת זייתים בבית!!!

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 03 נובמבר 2010,14:04

אודי שלום

קודם כל אנחנו מחכים מ2009 לתמונות(הבטחת במעלה השירשור)
האם יצאו לך 60 ליטר מ350 ק"ג? הבנתי שהיחס הוא 1:13 בערך.
לא ענית אם בית הבד מקבל גם כמויות קטנות.מה המינימום?
ערבי שעבר אצלי,לקח זית משחיר,לחץ,ראה שהמיץ אדום ואמר שזה לא מתאים לשמן.היתכן?

תודה

אבי
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי אודי דגן » 03 נובמבר 2010,14:04

אבי, לא מתאים לי לא לקיים הבטחות, אבל.... לא לקחתי את המצלמה היום לבית הבד, ואין תמונות. :(
אם אלך שוב, לא אשכח את שהבטחתי לכולם. (ואיזה מין צלם :sweat: )
היחס הוא 1:5 בממוצע. מי אמר לך 1:13 ? זה ממש לא נכון. מדי מסיק אנחנו חוזרים על ממוצע שנע בין 1:4 ל 1:6.
השנה קטפנו 330 ק"ג ויצאו 60 ליטר. יחס של 1:5.5.

בית הבד מקבל כמויות קטנות. לא יודע מה המינימום. היום הגיע מישהו עם שלושה שקים בלבד. היו שם אולי 100 ק"ג. לא שלחו אותו הבייתה :punch: דווקא קיבלו אותו ב :)
לצערי, אני לא מומחה גדול כפי שזה נראה אולי, ואין לי תשובה חותכת בעניין ה"מיץ" האדום. ייתכן ועץ הזית היה מושקה במשך השנה ? אם כן, יש מצב שיש אחוז גבוה של נוזלים (מים) בזית במקום שמן. לעיתים שזה קורה יוצא מין מיץ אדום, ולא שמן לבן/צהבהב/ירקרק.
אם יש מישהו שיוכל לתת תשובה "מדעית" יותר, אשמח ללמוד ממנו גם :mm:
אודי חופר בידיים
אודי דגן
גנן עם עתיד
 
הודעות: 395
הצטרף: 10 מרץ 2008,14:04
מיקום: הבונים

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי משה111 » 04 נובמבר 2010,14:04

אודי דגן כתב:
6 שניםאם יהיו שותפים אולי אמסוק פעם נוספת :clap:


רק תגיד מתי ואני מצטרף
משה111
גנן באימונים
 
הודעות: 175
הצטרף: 16 פברואר 2009,14:04
מיקום: קריית חיים

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי אריה להב » 06 נובמבר 2010,14:04

ראובן אורן כתב:יופי של נושא
אני בטוח שיהיו כאן הרבה הרבה מתכונים טובים מכל המשתתפים

אז אתחיל עם הנחיות כלליות
א. עוד לא ! יש זמן.. לפחות עד לגשם הראשון.
גם מוסקי הזיתים לטובת עצירת שמן, ממתינים לגשם הראשון ואחריו מוסקים
כמובן שיש כאלו הממתינים עוד.. לשלב בו הזיתים יהיו כמעט שחורים, אבל זה כבר סיפור אחר

ב. אז.. שמת עין על איזה עץ.. הזיתים החלו לתפוס צבע כשחלקם שחורים, חלקם אדמדמים וחלקם .. ירוקים

ג. למלא שקים, שקיות.. מה שיש

ד. לבוא הבייתה, ולהתחיל למיין ל 3 קבוצות - שחורים, אדמדמים ו..ירוקים

את הירוקים, להכניס לקערה גדולה עם מים - 10 ימים - כל יום שופכים את המים ושמים חדשים - זאת כדי להוציא מהם את המרירות

את האדמדמים, אותו דבר, אבל מספיק שבוע

את השחורים - ישר לעבודה ! להכניס לתוך שק מחלחל, להוסיף מלח גס. כמה? תלוי בכמות של הזיתים. צריך שהמלח יכסה את הזיתים טוב, מכל הכיוונים. תולים את השק במקום שבו יוכלו המיצים לטפטף
פעם בשבוע ממשמשים את הזיתים דרך השק, מערבבים אותם ואם צריך, אז מוסיפים מלח גס.
בערך, אחרי חודש, הזיתים מוכנים לאכילה. יש כאלה שמוכנים כבר לפני.. תמיד יש מי שמתגנב לטעום..

אפשר להשאיר אותם במלח ואפשר להניח אותם על רשת, לשטוף מהם את המלח וליבש יום אחד בשמש
חלק שומרים יבשים וחלק.. בתוך צנצנת עם שמן זית
אין כמו שמן זית בטעם זיתים, להוספה לסלט ירקות או על גבינות וכדומה..



מכינים צנצנות עם מכסה טוב
מכינים 'חומרי גלם' - לימונים, שום, פלפל חריף, חומץ, שמיר ועוד תבלינים, לפי הטעם האישי וגם כמה עלי גפן טריים

מכינים 'מי מלח' בריכוז של 8-10% - 'ביצה חיה צפה באמצע ! לא שוקעת ולא צפה לגמרי - 'מרחפת'
מכניסים את הזיתים שעברו שטיפות. מכניסים שכבה של כמה ס"מ ומוסיפים שום(שקיבל מכה חזקה - אפשר גם עם הקליפה), פלפל חריף, פרוסת לימון דבוקה לדופן (שיהיה גם יפה לעיניים), ושוב, זיתים...
הגענו לסוף הצנצנת?! עושים זר יפה מהשמיר ומניחים אותו על הזיתים עליו כמה עלי גפן.
יוצקים את מי המלח, עש חצי ס"מ משפת הצנצנת. יוצרים שמן מלמעלה שלא יתן לאוויר להיכנס למערכת, סוגרים את הצנצנת חזק, ומניחים על המדף לךקישוט, למשך חודש

אחרי חודש.. מתחילים לחגוג

עוד ואריאציות ומתכונים... תיכף יבואו כל מיני מתכונים מכולם וכולנו נלמד.. :lol:



זיתים שחורים ששמתי יבשים בצנצנת - איך מאחסנים ? בקרור ?
אריה להב
גנן מתקדם
 
הודעות: 1070
הצטרף: 27 פברואר 2009,14:04
מיקום: עדי

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 07 נובמבר 2010,14:04

זייתים שחורים, במלח?
לא, לא במקרר... בחוץ !

גם אם השארת אותם במלח, וגם אם הם טבטולחים בשמן זית או שהם יבשים בחוץ - הם לא יתקלקלו הרבה זמן.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי אריה להב » 07 נובמבר 2010,14:04

אם משאירים אותם לא שטופים עם המלח, איך הם יהיו בהמשך ?
אריה להב
גנן מתקדם
 
הודעות: 1070
הצטרף: 27 פברואר 2009,14:04
מיקום: עדי

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 07 נובמבר 2010,14:04

אריה להב כתב:אם משאירים אותם לא שטופים עם המלח, איך הם יהיו בהמשך ?


מלוחים ויבשים בלי להתקלקל - כיף לכרסם אותם, קצת מלוח.

לפני שנתיים, עיבדנו כמות גדולה של זיתים והיה לנו מיכל גדול של כ 10 ליטר של זיתים שחורים במלח - יבשים.
להפתעתי, נגמרו מהר כי הם היו מעולים וכולם אכלו מהם. עמדו ככה חצי שנה.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי אריה להב » 08 נובמבר 2010,14:04

שמתי צנצנת אחת במקרר עם זיתים שחורים וטעימים והצאתי אותה למחרת בערב עם זיתים מרים. מישהו מכיר תופעה כזו ?
אריה להב
גנן מתקדם
 
הודעות: 1070
הצטרף: 27 פברואר 2009,14:04
מיקום: עדי

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 נובמבר 2010,14:04

אריה להב כתב:שמתי צנצנת אחת במקרר עם זיתים שחורים וטעימים והצאתי אותה למחרת בערב עם זיתים מרים. מישהו מכיר תופעה כזו ?


זיתים שהוחמצו או הומלחו?!
עוד לא שמעתי על דבר כזה
ו.. למה להכניס למקרר? ההמלחה וההחמצה משמרת אותם.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 נובמבר 2010,14:04

לאחר שבכיתי וייללתי כאן בפורום וקינאתי באודי עם הסיפורים על המסיק שלו..
זכיתי אמש להגיע לאודי, לאחר שהבטיח ש.."אולי נשארו איזה 5-6 קילו על העצים" 8)
הגענו, הבן ואני.. ועוד אנו תוהים 'איך וכיצד'.. ואודי כבר הביא 2 יריעות פלסטיק גדולות איתן 'חיבקנו' עץ אחד ואחר את השני ו.. התחלנו כולנו לחבוט בענפים ולנער אותם כשאודי משמש כ'חובט ומנער ראשי' :y:

אז.. יצאנו משם (לאחר 'קפה שלאחר שקיעה') ברכוש גדול - ½2 דליים גדולים, כ 20 ליטר, של זיתים ירוקים ושחורים, כמו שנאמר "ויצאו משם ברכוש גדול" :D

הבייתה ולגינה.. שרפרפים, דליים וקערות ו.. התישבנו, אשתי, הבן ואני והתחלנו למיין. שחורים לחוד (להמלחה), ירוקים לחוד (להחמצה ) ומקולקלים וענפים ועלים, לחוד
שעה והכל נגמר
תוצאות:
דלי לבן - 16 ליטר, מלא עד שפתו בזיתים ירוקים שרויים במים
קערה גדולה מלאה בזיתים שחורים שמתייבשים קצת בשמש, לאחר השטיפה, והם יכנסו ל'הסגר' שכולו מלח

התודה והברכה לאודי, תומר והרעייה וגם לגב' 'רידג'בק' שניגבה לי את העין :P

יש זייתים ! :handshake: :dance: :bow: :f:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי אריה להב » 08 נובמבר 2010,14:04

ראובן אורן כתב:
אריה להב כתב:שמתי צנצנת אחת במקרר עם זיתים שחורים וטעימים והצאתי אותה למחרת בערב עם זיתים מרים. מישהו מכיר תופעה כזו ?


זיתים שהוחמצו או הומלחו?!
עוד לא שמעתי על דבר כזה
ו.. למה להכניס למקרר? ההמלחה וההחמצה משמרת אותם.


הם הוכנסו למקרר בטעות.
אריה להב
גנן מתקדם
 
הודעות: 1070
הצטרף: 27 פברואר 2009,14:04
מיקום: עדי

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 נובמבר 2010,14:04

 ! ראובן אורן כתב:
זיתים שהוחמצו או הומלחו?!

אני נוטה להבין שמדובר בזיתים שהוכנו להחמצה.. ?!
או שלא?!
אפשר לתקן, רק תגלה לנו ... :)
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי אריה להב » 08 נובמבר 2010,14:04

זיתים שחורים לאחר תהליך במלח גס ושטיפה במים לצורך אחסון בצנצנות והנאה באכילה.
אריה להב
גנן מתקדם
 
הודעות: 1070
הצטרף: 27 פברואר 2009,14:04
מיקום: עדי

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 נובמבר 2010,14:04

אריה להב כתב:זיתים שחורים לאחר תהליך במלח גס ושטיפה במים לצורך אחסון בצנצנות והנאה באכילה.


ל-א י-ו-ד-ע :(

בכל מקרה, ממליץ לאחר השטיפה והייבוש, להציף אותם בשמן זית - הזייתים משתבחים עוד יותר ונשמרים "בלי סוף" (אנחנו עדיין משתמשים שזיתים כאלו שהוכנו לפני שנה.
ו.. גם אפשר למזוג משמן הזית הזה, על סלט ירקות / גבינות וכו' - שמן זית בטעם זיתים
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 16 נובמבר 2010,14:04

זוכרים ש'אודי החופר' הבטיח לי שאולי נשארו אצלו, על העץ, 5-6 ק"ג של זיתים

אז בשבוע שעבר, קפצנו הבן ואני אליו
התלבשנו 'רק' על 2 עצים
חבטנו וניערנו (סליחה, אנחנו חבטנו ואודי ניער מלמעלה..) והזיתים ירדו כמו גשם עלינו ועל היריעות שפרשנו קודם, מסביב לעצים.

השלל - 3 דליים ! כ 35-30 ליטר של זיתים
קינחנו ב'קפה שלאחר שקיעה', אספנו השלל ו..הבייתה

בבית, אירגנתי שרפרפים ועוד דליים ואשתי, אני והבן, ישבנו ובמשך שעה ארוכה מיינו את הזיתים - שחורים לדלי אחד, ירוקים לדלי שני, מקולקלים + פסולת, לדלי שלישי
עבר שבוע של שטיפות כל יום - הזיתים הירוקים ! את השחורים שטפתי מאבק, יבשתי יום אחד בשמש ו.. לתוך שק ניילון עם קילו וחצי מלח, תלוי בחוץ, מטפטף לו מיץ ומרירות על האדמה. כל יום אני עובר לידו ונותן לו ניעור / ערבוב וגם גונב זית אחד או שניים - בשביל לבדוק.. רק בשביל לבדוק ! :D

זיתים 002.jpg
זיתים שחורים בשק עם מלח
זיתים 002.jpg (39.31 KiB) נצפה 8840 פעמים



הירוקים טופלו היום - יש כ 30 ליטר !
בינתיים הספקתי לטפל ב 20 ליטר
לצורך זה החלטתי על מיכל מקורי - מיכל 20 ליטר של 'מי עדן' - יש לו צוואר טוב ואפשר לחסום את הזייתים מלצוף, עם 'בוקט' של שמיר + עלים גדולים של לימון
הכנתי 'תמיסת מלח' - 8 ליטר מים רותחים + 1 ק"ג מלח בישול. עם מים רותחים המלח נמס מהר יותר.
לאחר שהתקררו המים, 'מבחן הביצה' (ביצה רכה !). היא צפה בקלות! סימן שהתמיסה מלוחה מדי, כנראה 10% במקום 8%. אין בעיות, מוסיפים מים מהברז, עד שהביצה מרחפת באמצע הגובה.
ראש שום - מפורק. כל שן מקבלת חבטה משמעותית, כדי שתתחיל לעבוד. כל המטבח מלא בריחות ניחוח..
זר של שמיר, מוכנס במנות, כל שכבת זיתים, עוד מנה.. וכך גם עם עלי הדפנה, הפלפלים החריפים (שמתי המון !) וכעשרה לימונים ננסיים שחתכתי לפלחים.
ממלא זיתים ומוסיף תבלינים.. עוד שכבה ועוד שכבה, עד שהמיכל (20 ליטר) מתמלא לחלוטין, עד לצוואר הבקבוק.
כעת, רבע בקבוק של חומץ :?: ויציקת תמיסת המלח עד למעלה.
עוד זר של שמיר וכמה עלי לימון גדולים - בתור פקק, כדי שהזיתיים לא יצופו.
נשארו 3 ס"מ של אויר - עליהם מעט שמן בתור 'פקק הרמטי' המאפשר לגזים לבעבע, אבל לא נותן לאויר להיכנס.
וזהו, הבקבוק הועבר לפינה מתאימה במטבח, לחודש חודשיים..

זיתים 001.jpg
20 ליטר זיתים בהחמצה
זיתים 001.jpg (34.77 KiB) נצפה 8840 פעמים


נשארו עוד כ 10 ליטר של זיתים ירוקים שלא טופלו. יקבלו טיפול בהמשך השבוע, עם תבלון שונה ואלי גם נדפוק אותם קודם, כדי שאחרי ההחמצה, יושקעו בסחוג / עריסה.. נראה..
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי משה111 » 17 נובמבר 2010,14:04

אתמול בדקתי את הזיתים שכבר יושבים יותר מחודש בתוך הצנצנות , אתמול בדקתי והזיתים ממש מרים וממש לא מוכנים

מישהו יודע מה הסיבה לכך ?
משה111
גנן באימונים
 
הודעות: 175
הצטרף: 16 פברואר 2009,14:04
מיקום: קריית חיים

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 17 נובמבר 2010,14:04

משה111 כתב:אתמול בדקתי את הזיתים שכבר יושבים יותר מחודש בתוך הצנצנות , אתמול בדקתי והזיתים ממש מרים וממש לא מוכנים

מישהו יודע מה הסיבה לכך ?


האם סגרת את הצנצנות בצורה 'הרמטית' ?!
אם כן.., אז
א. 'שחרר לחץ' - שחרר את המכסה כדי שהגזים יוכלו לצאת. השמן שצף למעלה, משמש כ'פקק' נגד חדירת חמצן.
ב. תוסיף חצי כוס מלח בישול - פשוט שפוך אותו מלמעלה והוא כבר יחלחל. במידה והתמיסה מלוחה יותר מדי, עם סיום ההחמצה, אפשר לתקן את זה, בקלות

ג. תוסיף ¼ כוס חומץ והוא יעיר את הזיתים להמשך החמצה

ד. שמור אותם במקום חשוך

בסה"כ, חודש זה לא נורא ! בייחוד אם הזיתים היו ממש ממש ירוקים ומרים ואם לא פיצלחת אותם ואם לא שטפת אותם, כל יום במשך 10 ימים..
יש מתכונים המדברים על 'חודשיים'
אני הפסקתי עם השטיפות, לאחר שבוע, כדי לשמור על מעט מרירות - אוהב את זה.

אפרופון, בהמשך ל'סיפור' מלמעלה, את 5 הליטרים הנותרים פיצלחתי אתמול בערב ! זית זית עם מערוך ואחר שוב לקערה ו3 שטיפות נוספות. היום אכניס אותם לצנצנת גדולה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי משה111 » 17 נובמבר 2010,14:04

ננסה לתקן עם מלח וחומץ ונדווח

תודה
משה111
גנן באימונים
 
הודעות: 175
הצטרף: 16 פברואר 2009,14:04
מיקום: קריית חיים

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 17 נובמבר 2010,14:04

עוד משהו, לכל מי שמחמיץ כמות גדולה ובכלל

לאחר סיום ההחמצה - חודש, חודשיים לא נסתם הגולל. רק נסתיימה פעולת ההחמצה.

הזיתים יצאו מלוחים מדי?! לרוקן מחצית מהמים בהם הם שרויים ולהוסיף מים, להורדת רמת המליחות.

ואריאציות
* לוקחים זיתים מוחמצים, ללא הנוזל שלהם. אם הם מושלמים מבחינת הטעם, העבירו לצנצנת והציפו ב..שמן זית. נשמר על השיש בלי סוף והשמן שמציף את הזיתים, מתאים מאוד ליציקה על סלטים וגבינות - שמן זית עם טעם חזק של זיתים.

* עוד מנה של זיתים, לצנצנת אחרת ולהציף ב'עריסה' / חריסה, לפי דרגת החריפת המתאימה לכם ו..להציף בשמן זית

* עוד אחת.. שוב, לסנן הזיתים מהמים, להכניס לצנצנת אחרת, להוסיף יין אדום יבש, גבעול רוזמרין וכמה עלי מרווה

חוויה של טעמים !

כללית, אתם אוהבים שמן זית?!
אספו כמה בקבוקים קטנים והכינו לכם מיגוון של בקבוקי שמן זית מתובלן.
1. עם גבעול רוזמרין
2. עם כמה שיני שום שלמות שקיבלו חבטה קלה
3. כמה פלפלים חריפים
ועוד ועוד
נעים לעין ועוד יותר, לחך
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: החמצת זייתים בבית!!!

הודעהעל ידי אודי דגן » 17 נובמבר 2010,14:04

וואו ראובן, כבר סיימתי לפני שעה ארוחת ערב ושוב יש לי תיאבון.
לא קצת הצקה להכניס את כל הזיתים דרך פתח כזה קטן בבקבוק מי עדן הזה ?
כל הכבוד על הפרוייקט. פעם הבאה שאבוא נחליף את הקפה ועוגה בפיתות וזיתים :)
אודי חופר בידיים
אודי דגן
גנן עם עתיד
 
הודעות: 395
הצטרף: 10 מרץ 2008,14:04
מיקום: הבונים

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־195 אורחים