שאלות:
1. ראיתי שהחביות הצפת השומנים שלך סגורות, היכן אתה מסנן את המים שנכנסים,
מפסולת כמו: שערות וכו, שלא יסתמו לך את המערכת?
אני זוכר שדיברתם על כך, ואני לא רואה זאת אצלך.
ובכלל, לא כדאי לשים לפני חבית הצפת השומנים איזה מיכל של 20 ליטר עם מסנן כזה או אחר
וממנו לעשות חיבור לחבית הראשונה? כך שהמים יגיעו לחבית ללא "תוספות מיותרות"?

2. בחבית הסינון, זאת עם הצמחים, הטוף הרעפים הרשת וכו, עד להיכן שורשי הצמחים אמורים להגיע?
האם הם יכולים לעבור את הבד הגיאוטכני והאם רצוי שהם יעשו זאת?
אני שוקל לשים בד כזה, בין כל שכבה ושכבה למשל:
בין הטוף הגס לדק, בין הגס לרעפים ואולי בד גם על הרשת, השאלה אם זה טוב או לא טוב?
3. לגבי הנשמים, עד לאיזה עומק הם אמורים להגיע? עד לרשת למטה, או מעליה?
ובכלל, בטבע אין נשמים, למה פה אין אפשרות להסתדר בלי נשמים? אני מבין שהעסק לא עובד בלי
אבל לא ברור כל-כך למה.
נסתפק בינתיים בשאלות הללו...

1. אני לא מסנן.
אם השיער והחוטים צפים, הרי שהם לא עוברים דרך צינור ה '
ר ' !
אם הם לא צפים כבר, הם שוקעים ! וכמובן שלא עוברים הלאה..
אבקת ה'וויסטגו' שאנו משתמשים בה, מכילה אנזימים וחיידקים מעכלי שומנים והם עושים עבודה די טובה בפירוק חומרים אלו.
בתחתית חבית הצפת השומנים מצטברים משקעים של "ג'יפה' מצטברת ועל כן, בתחתית אנו מתקינים 'ברז ניקוז' שדרכו מרוקנים את ה"ג'יפה" ישירות לביוב, אחת לתקופה מסויימת - כל אחד לפי המערכת שלו.
כמובן שאפשר להוןסיף כלי סינון - מיכל קטן בנפח של 'דלי' עם רשת צפופה בתוכו ואחת לזמן מסויים, למשוך החוצה את הרשת, ולרוקן את המשקעים לערימת הקומפוסט. מתקן סינון כזה, מתאים במיוחד למים האפורים' המגיעים מצנרת המטבח והמכילים הרבה שארייות של חומר אורגני. אצלי, המטבח עדיין לא מחובר למערכת, כי הוא נמצא בצד השני של הבית.
2. בעיקרון, שורשי הצמחים אמורים 'להשתולל' בשכבה של האדמה ולךא לעבור את הבד הגיאוטכני המונח בין האדמה לטוף הדק. אבל, לדעתי, הם מצליחים לחדור אותו ולהתפשט בשכבת הטוף הדק, גם כן.
אצלי יש בד גיאוטכני בין שכבת הטוף הגס לבין הטוף הדק שמעליו.
השורשים אמורים לספוח את החומרים שנעצרו בשכבת החילחול של האדמה + הטוף שמתחתיה. רק חומרים מומסים עוברים הלאה אל 'הסנן הביולוגי' - הטוף הגס והנקבובי המשמש בית לחיידקים האירוביים שמפרקים אותם.
3. הנשם / נשמים, אמורים להגיע לאמצע שכבת הטוף הגס - 'הסנן הביולוגי', כדי לאפשר הימצאות אויר בצורה חופשית בשכבה זו ובנוסף, במידה ושכבת האדמה העליונה נסתמה מחומרים ששקעו בה, לא תהיה אפשרות למים לחלחל, כי ייוצר 'ואקום' ! הנשמים מסייעים גם בכך, ע"י זאת שהם מחדירים אויר פנימה, לעומק ו'משחררים לחץ'.
בתחילת הקמת המערכת, התקנתי נשם אחד בלבד מצינור מתכת - ½" ושמתי לב שהמים מחלחלים באיטיות. כי לא נכנס מספיק אויר דרך הנשם הבודד הזה ועל כן המיםן לא חילחלו. הוספתי עוד נשם ומייד נשמע 'קול מציצה' חזק והמערכת חזרה לעבוד בצורה נורמאלית
המלצה ! לא לחזור על הטעות שלי ! רצוי לעשות כפי שהרבה חברים עשו - להכניס נשם אחד או שניים מצינור פלסטיק - הרבה יותר עבה - צינור 30 או 40 מ"מ