שידרוג מערכת הטיהור

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531

כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: התיעצות בנושא שידרוג מערכת הטיהור

הודעהעל ידי ראובן אורן » 23 מרץ 2010,14:04

יאללה.. התקדמנו בעוד שלב
סיימתי בניית 'במה' מדורגת
הצבתי את 2 החבייות במקום
עם מקדח כוס, קדחתי חור 60 מ"מ

גומיה וצינור 50.jpg
גומיה וצינור 50.jpg (31.9 KiB) נצפה 6845 פעמים

את 'גומיית ההחדרה' מעכתי קלות והכנסתי לתוך החור - קלי קלות

גומיה וצינור 50 (1).jpg
גומיה וצינור 50 (1).jpg (33.33 KiB) נצפה 6844 פעמים

מתיישב יופי ולא זז..

גומיה וצינור 50 (2).jpg
גומיה וצינור 50 (2).jpg (29.86 KiB) נצפה 6845 פעמים

חתכתי קטע של צינור 50 מ"מ עם עודף של כ 5 ס"מ לתוך כל חבית
ריססתי אותו קלות בגריז והכנסתי אותו לחבית הראשונה ואח"כ, גם לשנייה.
קלי קלות ! נכנס בקלות אבל מתנגד ליציאה - יופי של פטנט

גומיה וצינור 50 (3).jpg
גומיה וצינור 50 (3).jpg (30.1 KiB) נצפה 6845 פעמים

מצטער על איכות התמונות... :shock: צילמתי עם הנייד ! התעצלתי להביא את המצלמה :mrgreen:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 24 מרץ 2010,14:04

ביצוע מצוין :P
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם

שידרוג מערכת הטיהור

הודעהעל ידי ראובן אורן » 04 אפריל 2010,14:04

מצאתי הזדמנות לצלם את המערכת החדשה לאחר השידרוג המתואר בתמונות שלמעלה.

כל המערכת עובדת על גרוויטציה, בלי כל התערבות מצידי, למעט 'טיפול תקופתי' של פתיחת ברז הניקוז לכיוון הצינור המוביל ישירות לבור הביוב הקרוב. הצינור נסתר ונמצא מתחת לאדמה.

תמונה ראשונה
2 חבייות ההכלה למים האפורים המגיעים מלמעלה, מהבית
החבית הראשונה נמצאת על 'במה' בגובה מתאים למעבר מים מתחתיתה למרכז החבית השנייה - חבית 'הצפת השומנים', כשהחיבור ביניהן, בדיוק בגובה של צינור היציאה (עם צינור ר בתוך החבית) מהחבית השנייה ל'חבית הטיהור

חבית 001.jpg
(124.53 KiB) הורד 330 פעמים

תמונה שניה
החיבור בין 2 החבייות הראשונות + ברז ניקוז לביוב

חבית 003.jpg
חבית 003.jpg (67.61 KiB) נצפה 6804 פעמים

תמונה שלישית

החיבור בין 2 החביות + צינור יציאה לחבית הטיהור

חבית 005.jpg
חבית 005.jpg (59.55 KiB) נצפה 6805 פעמים

תמונה רביעית

חבית הטיהור המוסתרת - הקו הכחול המקווקו, מראה את גבולות החבית המוסתרים ע"י הצמחייה
החבית השמאלית, לא שייכת למערכת - היא מכילה מי גשם שנאספו

חבית 006.jpg
(163.51 KiB) הורד 330 פעמים

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

Re: שידרוג מערכת הטיהור

הודעהעל ידי יעקב ישראל » 12 אפריל 2010,14:04

ראובן

ישר כח
כל הכבוד
יעקב ישראל
גנן באימונים

הודעהעל ידי ראובן אורן » 12 אפריל 2010,14:04

חן חן
איזה כיף לשבת בגינה עם כוס קפה ולהקשיב ל'מפל' המים, בעת שהבת מתקלחת.. ומזרימה מים חופשי חופשי כהרגלה.. :P

המים זורמים והגינה מושקית.. :lol:

יש עוד כמה וכמה שיפורים מתוכננים בקנה. גם זמנם יגיע

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי נועם שלו » 13 אפריל 2010,14:04

ראובן אורן כתב:חן חן
איזה כיף לשבת בגינה עם כוס קפה ולהקשיב ל'מפל' המים, בעת שהבת מתקלחת.. ומזרימה מים חופשי חופשי כהרגלה.. :P

המים זורמים והגינה מושקית.. :lol:

יש עוד כמה וכמה שיפורים מתוכננים בקנה. גם זמנם יגיע

אחלה של שדרוג :)

אילו שיפורים יש בקנה?
נועם שלו
גנן חדש

הודעהעל ידי ראובן אורן » 13 אפריל 2010,14:04

אני חושב על התקנת "מערכת טיפטוף" - לא טפטפות תקניות, כי לא יהיה מספיק לחץ בצנרת, אלא להעביר צנרת שלאורכה יהיו 'מחברי T' שמהם יזרמו המים בצורה חופשית
כמו כן, הייתי רוצה להגביה את 'חבית הטיהור', כדי לייצר יותר לחץ גרוויטציוני (אין לי הפרשי גבהים בגינה) ואולי בהמשך, גם לבנות 'אגן ירוק'

בקיצור.. יש תוכניות להרבה עבודה...

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי תמיר אילן » 14 אפריל 2010,14:04

ראובן אורן כתב:ג.אילוץ שני - יציאת צינור ה ר כעת, היא כמעט באמצע החבית הותיקה. לא יודע מה אעשה עם החור הזה ואיך אסתום אותו...

היה נדמה לי שעניתי על זה מזמן :? בכל אופן פתרון טוב גם למקרים אחרים: אפשר לסתום חור בחבית ע"י חיתוך/ניסור חתיכה קצת יותר גדולה מחבית מקולקלת והדבקתה באמצעות סופר 7 או דבק אחר. רצוי לחתוך חתיכה בעלת קמירות הדומה לאזור בחבית עם החור. אם יש גישה לפנים החבית אז להדביק את ה"טלאי" מבפנים. אם אין חבית מקולקלת אז לחתוך את הטלאי מחלק גבוה בחבית אליו לא מגיעים לרוב מים.
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני

הודעהעל ידי ראובן אורן » 14 אפריל 2010,14:04

תודה אבל, לבסוף הכל יצא בסיידר, בלי 'חורים מיותרים'

אחלה מערכת..

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי אילן1 » 15 אפריל 2010,14:04

ראובן אורן כתב:אני חושב על התקנת "מערכת טיפטוף" - לא טפטפות תקניות, כי לא יהיה מספיק לחץ בצנרת, אלא להעביר צנרת שלאורכה יהיו 'מחברי T' שמהם יזרמו המים בצורה חופשית

במהלך השנה שעברה עשיתי הרבה נסיונות לבנות כאלה "טפטפות", ולא הצלחתי להגיע למצב שכל העצים לאורך הצינור יקבלו מים.
עשיתי נסיונות לקבוע שיפוע מתאים, או להשתמש בפתחים הולכים ומתרחבים לאורך הצינור.
ברוב המקרים המים היו בורחים החוצה בפתח הראשון, פחות מים בפתח השני ולרביעי כבר לא הגיעה אף טיפה.
בסופו של דבר נואשתי, הוספתי למערכת משאבה טבולה עם מצוף ואני משתמש בטפטפות אמיתיות.
אילן1
גנן באימונים

הודעהעל ידי ראובן אורן » 15 אפריל 2010,14:04

אילן1 כתב:
ראובן אורן כתב:אני חושב על התקנת "מערכת טיפטוף" - לא טפטפות תקניות, כי לא יהיה מספיק לחץ בצנרת, אלא להעביר צנרת שלאורכה יהיו 'מחברי T' שמהם יזרמו המים בצורה חופשית

במהלך השנה שעברה עשיתי הרבה נסיונות לבנות כאלה "טפטפות", ולא הצלחתי להגיע למצב שכל העצים לאורך הצינור יקבלו מים.
עשיתי נסיונות לקבוע שיפוע מתאים, או להשתמש בפתחים הולכים ומתרחבים לאורך הצינור.
ברוב המקרים המים היו בורחים החוצה בפתח הראשון, פחות מים בפתח השני ולרביעי כבר לא הגיעה אף טיפה.
בסופו של דבר נואשתי, הוספתי למערכת משאבה טבולה עם מצוף ואני משתמש בטפטפות אמיתיות.

תודה

ניסית אולי גם להשתמש ב'צינור עיוור' ולהוציא ממנו, לכל עץ או צמח, צינורית דרה, ללא טפטפת ?!

מכיר ? הצינורית מתאימה למיני טפטפות (נדמה לי שקוראים לה צינורית 5/7 - 7 מ"מ בחוץ ו 5 בפנים). מתחברת לצינור ההולכה ע"י 'נעץ' ובסופה נועצים טפטפת. הרעיון הוא .. לא לנעוץ בסוף טפטפת וכך להתגבר על הבעייה של 'הפסד לחץ' בתחילת הצינור...

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 08 מאי 2010,14:04

amirk כתב:
כמו כן, הייתי רוצה להגביה את 'חבית הטיהור', כדי לייצר יותר לחץ גרוויטציוני (אין לי הפרשי גבהים בגינה) ואולי בהמשך, גם לבנות 'אגן ירוק'

בקיצור.. יש תוכניות להרבה עבודה...

איך אתם מתמודדים עם סבונים במיכל הצפת השומנים?- עשיתי כמה נסיונות ונוצר מצב שהסבון כמו "מרחף" בתוך המים וכך עובר גם הוא למיכל הסינון ונוצרת סתימה בצנרת ובכלל במערכת הסינון..

אמיר, מה מקור ה"סבונים", מקלחות , מכונת כביסה, מדיח, כיור מטבח, מספרה בחצר :P , בשלב ראשון, צמצם את כמות השימוש בהם, ונסה להוסיף (שוב :roll: ) חומץ למערכת , הן ממקור הסבונים או ישירות למיכל , לחומץ יש תכונות של צימצום ההקצפה :idea:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם

[

איך אתם מתמודדים עם סבונים במיכל הצפת השומנים?- עשיתי כמה נסיונות ונוצר מצב שהסבון כמו "מרחף" בתוך המים וכך עובר גם הוא למיכל הסינון ונוצרת סתימה בצנרת ובכלל במערכת הסינון..[/quote]
אמיר, מה מקור ה"סבונים", מקלחות , מכונת כביסה, מדיח, כיור מטבח, מספרה בחצר :P , בשלב ראשון, צמצם את כמות השימוש בהם, ונסה להוסיף (שוב :roll: ) חומץ למערכת , הן ממקור הסבונים או ישירות למיכל , לחומץ יש תכונות של צימצום ההקצפה :idea:[/quote]

הפחתה במקור זה חשוב ונעשה, אך עדיין- הסבון (שאיתו יחד השומנים) במצב רחיף שכזה יכול לעבור את מיכל הצפת השומנים ולהגיע למערכת ולגרום סתימות,
אני כרגע מנסה לבנות מיכל הצפת שומנים שלא נעשה בזמן ההתתחלתי של בניית המערכת, אך רוב השומן עובר בכל מקרה ולמיכל הסינון וזו הבעיה כרגע,
החלפתי את האדמה העלית,הוספתי ויסטגו למיכל הסינון כי כרגע מים יורדים בזרזיף ממש איטי ונראה שהמערכת סתומה לגמרי ,ונקווה שהסתימה תפתח.:)[/quote]
אמיר,
1. עדיין לא הסברת מה מקור הסבונים, זה יעזור לנו לחשוב איתך על פיתרון.
2. נראה כי מיכ להפרדת שומנים הכרחי אצלך.
3. אם הסנן שלך מכיל חול, כבר הגענו למסקנה בפורום כי זה מקור לצרות ויש להחליף בטוף בכמה גדלים קטן למטה גול מעלה :idea:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם

הודעהעל ידי ראובן אורן » 08 מאי 2010,14:04

א. אין ברירה ! החשיבות של מיכל הפרדת השומנים היא גדולה! נכחתי בזה בעצמי. המעכ=רכת שלי כמעט ונסתמה לגמרי מהלחץ שנוצר בתוך מיכל הצפת השומנים.

ב. מסתבר שלא מדובר רק ב'שומנים צפים' אלא גם במכלול של חומרים ששוקעים בתחתית 'מיכל ההצפה'. אם לא נותנים להם לשקוע, הם זורמים כ'מרחפים' ממיכל ההפרדה אל מיכל הסינון ומקשים על המערכת לסנן.

ג. לאחר שהוספתי עוד מיכל (230 ליטר) למיכל הפרדת השומנים (גם 230 ליטר), המצב השתפר אצלי לאין ערוך. המים שמגיעים 'מלמעלה' מהבית, יורדים ב'מפל' רועש ('מנגינה לאוזניים') אל החבית הראשונה וממנה, בזרימה איטית וסולידית יותר, אל החבית השנייה - חבית הפרדת השומנים - שם כל מיני 'משקעים' אכן שוקעים לתחתית החבית והמים הזורמים דקך צינור ה ר מגיעים יותר נקיים והסינון נעשה יפה

ד. עוד 'הארה' בנושא - לגבי מועדי הריקון לביוב של הג'יפה' הנמצאת בתחתית מיכל הפרדת השומנים. כשאני מרגיש בריח (לא טוב) המגיע מכיוון 'חבית הסינון' - מהמים הנשפכים אליה.. אני יודע שיש הרבה משקעים בחבית הפרדת השומנים ואז אני פותח את ברז הניקוז שלה לכיוון מערכת הביוב ונותן ל'ג'יפה' לזרום חופשי לביוב.

רק לאחר טיפול זה, אני מחליט אם להוסיף 'וויסטגו' למערכת

לאחר ריענון כזה, גם 'חבית הטיהור' מתרעננת יפה

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

עתה יש לנו מידע מוצלב של אמיר ושל ראובן, אותו מידע אומר שוב , כי מיחזור מים אפורים זה עניין רציני ודורש הרבה חשיבה מוקדמת והמון ניסוי ותהייה , בייחוד כאשר אנו רוצים ליבנות מערכת כזו בעצמנו.
הדבר אשר משאיר אותי עם שאלות כבדות, זה דווקא איכות הפעילות של הוויסטיגו , כבר רמזתי בעבר כי יש לי בעייה עם זה, אך מאחר ואין לי מערכת מיחזור למים אפורים מעבר למכונת הכביסה שלי, קשה לי להתייחס במלואו לאיכות החומר. עשיתי מספר ניסיונות ניקוי של מערכות צנרת המים האפרים שלי תוך נעקב אחרי ההוראות וההערה של ראובן בקשר לזמן ה"חימום" של התערובת במים פושרים ( דבר אשר עזר לי לשפר את אפיית הלחם הביתי שלי)). בנוסף לקחתי חומרי תרבית שונים על מנת לבדוק את הפעילות של החומר ואני די מאוכזב מהתוצאות והייתי מעוניין לערוך דיון בנושא תוך קבלת חוות דעת של משתמשים אחרים :roll:

נעבר לכך, אמיר , אני חוזר, על מנת ל,המיס" קצף של סבון , חומץ עושה זאת ובגדול. :idea:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם

הודעהעל ידי תמיר אילן » 10 מאי 2010,14:04

ראובן אורן כתב:א. אין ברירה ! החשיבות של מיכל הפרדת השומנים היא גדולה! נכחתי בזה בעצמי. המעכ=רכת שלי כמעט ונסתמה לגמרי מהלחץ שנוצר בתוך מיכל הצפת השומנים.
ד. עוד 'הארה' בנושא - לגבי מועדי הריקון לביוב של הג'יפה' הנמצאת בתחתית מיכל הפרדת השומנים. כשאני מרגיש בריח (לא טוב) המגיע מכיוון 'חבית הסינון' - מהמים הנשפכים אליה.. אני יודע שיש הרבה משקעים בחבית הפרדת השומנים ואז אני פותח את ברז הניקוז שלה לכיוון מערכת הביוב ונותן ל'ג'יפה' לזרום חופשי לביוב.

אצלי מפריד השומנים של מי המקלחות והכיורים (בלי מטבח) נשאר ריחני כבר כמה חודשים מאז הויסטגו שהוספתי לו. עוד לא רוקנתי מי-תחתית כי לא מצטבר הרבה בתחתית אבל על הדפנות גודל זקן קטן... הוספתי מפריד שומנים בשבוע שעבר ליציאת המטבח. שם אני מצפה להרבה ג'יפה שתשקע.

אפשר לקחת את הג'יפה ולהוסיף לקומפוסט? (אצלי הביוב זה בור רקב שמתנקז בסוף לחלקה מתחת לבית)
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 10 מאי 2010,14:04

[/quote]
אצלי מפריד השומנים של מי המקלחות והכיורים (בלי מטבח) נשאר ריחני כבר כמה חודשים מאז הויסטגו שהוספתי לו. עוד לא רוקנתי מי-תחתית כי לא מצטבר הרבה בתחתית אבל על הדפנות גודל זקן קטן... הוספתי מפריד שומנים בשבוע שעבר ליציאת המטבח. שם אני מצפה להרבה ג'יפה שתשקע.

אפשר לקחת את הג'יפה ולהוסיף לקומפוסט? (אצלי הביוב זה בור רקב שמתנקז בסוף לחלקה מתחת לבית)[/quote]
אתה מוכןלפרט מעט יותר, ריחני טובאו מסר...? ומה זה הזקן, אתה חושב שהוויסטיגו פעיל ואם כן כמה זמן :?:
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם

הודעהעל ידי גולן ע » 12 אוגוסט 2010,14:04

ראובן אורן כתב:מצאתי הזדמנות לצלם את המערכת החדשה לאחר השידרוג המתואר בתמונות שלמעלה.

כל המערכת עובדת על גרוויטציה, בלי כל התערבות מצידי, למעט 'טיפול תקופתי' של פתיחת ברז הניקוז לכיוון הצינור המוביל ישירות לבור הביוב הקרוב. הצינור נסתר ונמצא מתחת לאדמה.

תמונה ראשונה
2 חבייות ההכלה למים האפורים המגיעים מלמעלה, מהבית
החבית הראשונה נמצאת על 'במה' בגובה מתאים למעבר מים מתחתיתה למרכז החבית השנייה - חבית 'הצפת השומנים', כשהחיבור ביניהן, בדיוק בגובה של צינור היציאה (עם צינור ר בתוך החבית) מהחבית השנייה ל'חבית הטיהור

חבית 006.jpg

שאלות:

1. ראיתי שהחביות הצפת השומנים שלך סגורות, היכן אתה מסנן את המים שנכנסים,
מפסולת כמו: שערות וכו, שלא יסתמו לך את המערכת?
אני זוכר שדיברתם על כך, ואני לא רואה זאת אצלך.
ובכלל, לא כדאי לשים לפני חבית הצפת השומנים איזה מיכל של 20 ליטר עם מסנן כזה או אחר
וממנו לעשות חיבור לחבית הראשונה? כך שהמים יגיעו לחבית ללא "תוספות מיותרות"? :-)

2. בחבית הסינון, זאת עם הצמחים, הטוף הרעפים הרשת וכו, עד להיכן שורשי הצמחים אמורים להגיע?
האם הם יכולים לעבור את הבד הגיאוטכני והאם רצוי שהם יעשו זאת?
אני שוקל לשים בד כזה, בין כל שכבה ושכבה למשל:
בין הטוף הגס לדק, בין הגס לרעפים ואולי בד גם על הרשת, השאלה אם זה טוב או לא טוב?

3. לגבי הנשמים, עד לאיזה עומק הם אמורים להגיע? עד לרשת למטה, או מעליה?
ובכלל, בטבע אין נשמים, למה פה אין אפשרות להסתדר בלי נשמים? אני מבין שהעסק לא עובד בלי
אבל לא ברור כל-כך למה.
נסתפק בינתיים בשאלות הללו... :-)
גולן ע
גנן באימונים

הודעהעל ידי ראובן אורן » 12 אוגוסט 2010,14:04

שאלות:

1. ראיתי שהחביות הצפת השומנים שלך סגורות, היכן אתה מסנן את המים שנכנסים,
מפסולת כמו: שערות וכו, שלא יסתמו לך את המערכת?
אני זוכר שדיברתם על כך, ואני לא רואה זאת אצלך.
ובכלל, לא כדאי לשים לפני חבית הצפת השומנים איזה מיכל של 20 ליטר עם מסנן כזה או אחר
וממנו לעשות חיבור לחבית הראשונה? כך שהמים יגיעו לחבית ללא "תוספות מיותרות"? :-)

2. בחבית הסינון, זאת עם הצמחים, הטוף הרעפים הרשת וכו, עד להיכן שורשי הצמחים אמורים להגיע?
האם הם יכולים לעבור את הבד הגיאוטכני והאם רצוי שהם יעשו זאת?
אני שוקל לשים בד כזה, בין כל שכבה ושכבה למשל:
בין הטוף הגס לדק, בין הגס לרעפים ואולי בד גם על הרשת, השאלה אם זה טוב או לא טוב?

3. לגבי הנשמים, עד לאיזה עומק הם אמורים להגיע? עד לרשת למטה, או מעליה?
ובכלל, בטבע אין נשמים, למה פה אין אפשרות להסתדר בלי נשמים? אני מבין שהעסק לא עובד בלי
אבל לא ברור כל-כך למה.
נסתפק בינתיים בשאלות הללו... :-)

1. אני לא מסנן.
אם השיער והחוטים צפים, הרי שהם לא עוברים דרך צינור ה ' ר ' !
אם הם לא צפים כבר, הם שוקעים ! וכמובן שלא עוברים הלאה..
אבקת ה'וויסטגו' שאנו משתמשים בה, מכילה אנזימים וחיידקים מעכלי שומנים והם עושים עבודה די טובה בפירוק חומרים אלו.
בתחתית חבית הצפת השומנים מצטברים משקעים של "ג'יפה' מצטברת ועל כן, בתחתית אנו מתקינים 'ברז ניקוז' שדרכו מרוקנים את ה"ג'יפה" ישירות לביוב, אחת לתקופה מסויימת - כל אחד לפי המערכת שלו.

כמובן שאפשר להוןסיף כלי סינון - מיכל קטן בנפח של 'דלי' עם רשת צפופה בתוכו ואחת לזמן מסויים, למשוך החוצה את הרשת, ולרוקן את המשקעים לערימת הקומפוסט. מתקן סינון כזה, מתאים במיוחד למים האפורים' המגיעים מצנרת המטבח והמכילים הרבה שארייות של חומר אורגני. אצלי, המטבח עדיין לא מחובר למערכת, כי הוא נמצא בצד השני של הבית.

2. בעיקרון, שורשי הצמחים אמורים 'להשתולל' בשכבה של האדמה ולךא לעבור את הבד הגיאוטכני המונח בין האדמה לטוף הדק. אבל, לדעתי, הם מצליחים לחדור אותו ולהתפשט בשכבת הטוף הדק, גם כן.
אצלי יש בד גיאוטכני בין שכבת הטוף הגס לבין הטוף הדק שמעליו.
השורשים אמורים לספוח את החומרים שנעצרו בשכבת החילחול של האדמה + הטוף שמתחתיה. רק חומרים מומסים עוברים הלאה אל 'הסנן הביולוגי' - הטוף הגס והנקבובי המשמש בית לחיידקים האירוביים שמפרקים אותם.

3. הנשם / נשמים, אמורים להגיע לאמצע שכבת הטוף הגס - 'הסנן הביולוגי', כדי לאפשר הימצאות אויר בצורה חופשית בשכבה זו ובנוסף, במידה ושכבת האדמה העליונה נסתמה מחומרים ששקעו בה, לא תהיה אפשרות למים לחלחל, כי ייוצר 'ואקום' ! הנשמים מסייעים גם בכך, ע"י זאת שהם מחדירים אויר פנימה, לעומק ו'משחררים לחץ'.
בתחילת הקמת המערכת, התקנתי נשם אחד בלבד מצינור מתכת - ½" ושמתי לב שהמים מחלחלים באיטיות. כי לא נכנס מספיק אויר דרך הנשם הבודד הזה ועל כן המיםן לא חילחלו. הוספתי עוד נשם ומייד נשמע 'קול מציצה' חזק והמערכת חזרה לעבוד בצורה נורמאלית
המלצה ! לא לחזור על הטעות שלי ! רצוי לעשות כפי שהרבה חברים עשו - להכניס נשם אחד או שניים מצינור פלסטיק - הרבה יותר עבה - צינור 30 או 40 מ"מ

סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי

הודעהעל ידי אריה להב » 13 אוגוסט 2010,14:04

איך מחברים ברז בתחתית חבית כזו ?
אריה להב
גנן מתקדם