א. האם מדובר ב'ערימת קומפוס' או בקומפוסטר סגור, כ'פח' או מיכל כלשהו..
כמובן שב'ערימה' אותה ניתן לערבב ולהפוך בקלות, התהליך הרבה יותר מהיר.
בקומפוסטר זה יכול לקחת כ 3- 5 חודשים וגם זאת בתנאי, שבשלב מסויים מפסיקים להעמיס 'חומר' ונותנים לטבע, לעשות את שלו.
ב. ההתחלה, לא קלה, לוקח זמן עד שמתאספים כל מיני "חברים טובים" לאזור הערימה (ובקומפוסטר שמנותק מהאדמה, זה לוקח הרבה יותר זמן, כמובן !), אך לאחר שהגיעו, ונוצר 'גרעין התיישבות', התהליך יותר מהיר.
ג. על כן אני ממליץ, למתחילים, להוסיף לערימה הראשונה, 'זבל עופות' או גם "להשקיע" 10 ש"ח ברכישה של "קומפוסט אורגני" קנוי, שברובו מיוצר מזבל בקר וזבל עופות, ומגיע לצרכן, כשהוא "לא גמור" עדיין, פעיל ומסריח. חומר כזה, יסייע 'להעיר' את הערימה שלנו, המכילה גזם, כסחת וזבל אורגני מהמטבח.
ד. לאחר שלומדים, איך להתייחס לערימה, ואיך ליצור כמה ערימות, הנמצאות בשלבים שונים של "הבשלה".. ניתן להגיע למצב של רוטינה קבועה של ערימת קומפוסט מוכנה תוך חודש ואף 3 שבועות..!!!
ל"שיא" כזה, הגעתי בעבר, כשגרתי בשכירות, בבית עם חצר גדולה. היו לנו 2 תרנגולות, ואת הזבל שלהן, הייתי מערבב עם עלי שלכת של מנדרינה ענקית, מכין כל יום ערימה קטנה של כ 30-40 ליטר, ומסדר את הערימות ליד החומה, עם צינור שמטפטף באיטיות, כל הזמן, על ראש הערימה. הערימות פשוט "בערו", האחת אחרי השנייה, וכל שבוע, היתה לי ערימה מוכנה של חומר כהה, פריך ומדיף ניחוחות של 'אדמת יער'.
כמובן שהתוצאות בגינה, היו בהתאם ! ירקות נפלאים, מכל הסוגים, ובכמויות אדירות.