מתאים לכל מי ש'כבר בעניינים' ועבר כבר כמה מחזורים של הבשלת הקומפוסט ויודע כמה שזה פשוט וטבעי.
בשרשורים הרבים על קומפוסט והכנתי, דיברתי על ההבדל שבין הערימה הביתית שלנו, לבין ערימה 'תעשייתית' ואני מתכוון לקומפוסט מזבל אורגני בלבד (פסולת מטבח + פסולת גזם מהגינה). במשטח תעשייתי, מגיעה משאית עם כמוןת גדולה של גזם גרוס + חומר אורגני לח, הכל מעורבב ונערם לערימה אחת שלא מוסיפים אליה יותר חומר, אלא עוד ערימה ועוד ערימה.. וכולן מבשילות בזמן שלהן
אצלנו, הערימה נבנית לאט לאט - עוש משלוח מהמטבח, ועוד גזם מהגינה ועוד אחד מהמטבח... וחוזר חלילה. התהליכים אצלנו, שונים ובעוד החומרא החדש עובר 'פירוק סוכרים' חלקים ותיקים בערימה, עוברים גם שלב 'תרמופילי'.. והערימה שלנו נראית מאוד הטרוגנית - לא אחידה - גם קומפוסט מוכן וכהה עם הומוס שנוצר מהפרשות היצורים שבתוך הערימה ובייחוד אם יש בערימה ג'ינג'יות
בנוסף, יש הרבה חומר טרי - גס (ענפים ועלים ושארייות ירקות + גלעינים..) שהם רק בתחילת הדרך.
השיטה שלימדתי - אם יש מספיק מקום - מכוננים ערימה חדשה ונותנים לערימה שלנו לסיים את התהליך. אבל למי שיש גינה קטנה (כמו אצלי) חסרים לו משאבי 'מקום פנוי' ו.. מה עושים עם הפסולת האורגנית בינתיים ?!

מספר פעמים ניסית לאגור את הפסולת החדשה בתוך מיכל גדול שריפדתי את תחתיתו בכמות גדולה (20-25 וגם 30 ס"מ) של 'חומר יבש' שיספוג הנוזלים.., בינתיים. ו..זה לא עובד ! זה מסריח - זה אנאירובי !
אז מה עושים ?!