קרמיקה שימושית של אלי דגן - Eli potter
פורסם: 12 יולי 2010,14:04
שלום לכולכם.
אני שמח שיש אפשרות לחברים לפרסם (וגם להשויץ..) את מעשי ידיהם.
את ההתענינות בקרמיקה התחלתי בילדותי בהבונים אצל קרמיקאי שהיה דאז מנהל מפעל לורמיקולייט. לימים נושא הקרמיקה במפעל נפסק והציוד נזרק.
בימים ההם במושב הבונים היה אפשר לעשות חוג שנתי כלשהו על חשבון המשק, את זאת ניצלתי והחלטתי לחפש את האובניים, מצאתי, שיפצתי (עדיין אצלי והם בני 60 בערך ושוקל כ-100 ק"ג בסה"כ.....).
למדתי קרמיקה בגבעת חביבה וזה נתן לי את הפוש הראשוני.
במשך השנים הפכתי את הקרמיקה לתחביב, עבדתי און אנד אוף, היה תלוי בעבודה "הראשית" וכמה אנרגיה נותר לי....
יש לי סטודיו קטן מתחת לבית שלנו (הבית על מדרון מערבי של הגבעה ועל עמודים). הסטודיו משמש לקרמיקה,ובו תנור חשמלי גדול וקטן. אובניים, שולחן עבודה 60X150 ס"מ וקצת מדפים.חלק ניכר מהגלזורות אני מייצר לבד מחומרי הגלם וחלק אני רוכש, בעיקר אדומים שקשה לייצור לבד בבית.
אני מייצר כלים שימושיים, קערות, כוסות, קנקני תה, צלוחיות למאזטים, וכל אלו בצורות וגדלים שונים, כולם מחימר לטמפרטורה נמוכה 1060-1140 מעלות.
לייצר זו חוויה אמיתית, לחכות לפתוח את התנור זו חוויה גדולה יותר, לא תמיד אפשר לנחש איך ייצאו הכלים בעיקר שמשלבים גלזורות שונות על אותו כלי,
הסקרנות גוברת והולכת עד התקררות התנור והפתיחה הראשונה ואז יש תמיד הפתעות חדשות, מזלי שרובן טובות, יש כמובן כלים לא מוצלחים, ואז מנסים "למחזר".
שאר המקום בסטודיו משמש לאיכסון כלי העבודה שלי (בערך מיליון...)רתכת, משחזות,מקדחת עמוד, ארגזי כלים, שולחן עבודה ועוד(אין כאן מספיק מקום...).
הנה כמה תמונות:
אני שמח שיש אפשרות לחברים לפרסם (וגם להשויץ..) את מעשי ידיהם.
את ההתענינות בקרמיקה התחלתי בילדותי בהבונים אצל קרמיקאי שהיה דאז מנהל מפעל לורמיקולייט. לימים נושא הקרמיקה במפעל נפסק והציוד נזרק.
בימים ההם במושב הבונים היה אפשר לעשות חוג שנתי כלשהו על חשבון המשק, את זאת ניצלתי והחלטתי לחפש את האובניים, מצאתי, שיפצתי (עדיין אצלי והם בני 60 בערך ושוקל כ-100 ק"ג בסה"כ.....).
למדתי קרמיקה בגבעת חביבה וזה נתן לי את הפוש הראשוני.
במשך השנים הפכתי את הקרמיקה לתחביב, עבדתי און אנד אוף, היה תלוי בעבודה "הראשית" וכמה אנרגיה נותר לי....
יש לי סטודיו קטן מתחת לבית שלנו (הבית על מדרון מערבי של הגבעה ועל עמודים). הסטודיו משמש לקרמיקה,ובו תנור חשמלי גדול וקטן. אובניים, שולחן עבודה 60X150 ס"מ וקצת מדפים.חלק ניכר מהגלזורות אני מייצר לבד מחומרי הגלם וחלק אני רוכש, בעיקר אדומים שקשה לייצור לבד בבית.
אני מייצר כלים שימושיים, קערות, כוסות, קנקני תה, צלוחיות למאזטים, וכל אלו בצורות וגדלים שונים, כולם מחימר לטמפרטורה נמוכה 1060-1140 מעלות.
לייצר זו חוויה אמיתית, לחכות לפתוח את התנור זו חוויה גדולה יותר, לא תמיד אפשר לנחש איך ייצאו הכלים בעיקר שמשלבים גלזורות שונות על אותו כלי,
הסקרנות גוברת והולכת עד התקררות התנור והפתיחה הראשונה ואז יש תמיד הפתעות חדשות, מזלי שרובן טובות, יש כמובן כלים לא מוצלחים, ואז מנסים "למחזר".
שאר המקום בסטודיו משמש לאיכסון כלי העבודה שלי (בערך מיליון...)רתכת, משחזות,מקדחת עמוד, ארגזי כלים, שולחן עבודה ועוד(אין כאן מספיק מקום...).
הנה כמה תמונות: