אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 18 יולי 2010,14:04

לאחר שכולנו או רובנו, העלנו פימה וכרס בניסיון הבלתי אפשרי לטעימה 'כוללת' של כל הדברים הטובים שכולם הביאו. כמובן שזה היה בלתי אפשרי ! על אף חיבתי המרובה לעוגות ודברי מאפה, לא יצא לי לטעם שום עוגה או עיגייה.. ומזל שכך.. :P

לא נותר אלא לפתוח כאן "דיון קולינארי" והחלפת מתכונים 'כבקשתך'..

אפשר גם תמונות ! הן מגבירות את "התחושות הגסטרונומיות" :wink:

לבריאות
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי may » 19 יולי 2010,14:04

מעולה :lol:
גם אם פספסתי את המפגש לפחות אקבל מתכונים חדשים...
may
 

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 19 יולי 2010,14:04

may כתב:מעולה :lol:
גם אם פספסתי את המפגש לפחות אקבל מתכונים חדשים...

לא , התנאי זה להיפגש :evil: :P :oops:
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 19 יולי 2010,14:04

העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי תמיר אילן » 19 יולי 2010,14:04

בשירשור שבו הצעתי לפתוח שירשור מתכונים כתבתי:
"אני לא יודע את השמות של הכל; אני זוכר את לביבות המנגולד (נעמי חשבה שזה מנגו :lol: ), וסלט של זיתים וצלפים, ותבשיל כתום נהדר, ולחמים, ופיתות שמנות (של טיבי? שנעמי טוענת שהן מצוינות לפלאפל - כי אפשר למלא ולמלא בלי שייפלו החוצה הסלטים :) ), והפיצות, והעוגות, והבירות (אין סיכוי שאפילו אתחיל להיכנס לזה :cry: )"

אז אני הבטחתי להעלות מתכון של החצילים ואני לוחץ על אשתי לשחרר לי את המתכון (היא כבר מתרככת :wink: ).
אבל אנא אל תחזיקו את המתכונים קרוב לחזה... שחררו לחצי מהמאכלים אני לא יודע את השם...

מי שלא רוצה לתקתק אפשר גם לסרוק או לצלם אם יש לכם את זה בכתב יד ולהעלות את זה כתמונה :idea:

תודה
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4479
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 19 יולי 2010,14:04

ותבשיל כתום נהדר


נראה שהכוונה ל'שירשי' (טירשי) הטריפוליטאי שרעייתי הכינה

עוד מעט יכנס הצום ('תשעה באב') וזה יהיה הזמן 'המתאים' למסירת המתכון.. :lol:

אז.. אחרי קריאת מגילה, תקבל את המתכון... 8)
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 19 יולי 2010,14:04

פיצה,קלי קלות.

ק"ג קמח(שטיבל לפיצות)מנופה,1 כף שטוחה שמרים יבשים.
מים(אין מידה)מוסיף עד קבלת מירקם ללישה. בסוף מוסיף 1כפית מלח.

ערבוב החומרים(בלי לישה).הפסקה חצי שעה.
לישה 5-10 דקות.התפחה שעה.חלוקה לכדורים(לפי גודל הפיצה שרוצים ).
רידוד כל כדור לעובי שאוהבים(אני מרדד דק כמו האיטלקים).

קוטף מהגינה עגבניות בשלות,1 פלפל חריף.מוסיף קצת מלח ופלפל שחור.
מבשל בשמן זית עד לקבלת תערובת למריחה.

מורח את התערובת,מפזר פירורי פיצרלה(או גבינה צהובה מגורדת)מעל
מפזר אורגנו,כמה עלי בזיל(גם מהגינה) ולטבון.

יש הבדל גדול בין הפיצה הזו כשהיא בטבון לבין כשהיא בתנור במטבח.
הטבון מוסיף את הארומה של ה"שרוף",משך זמן האפיה קצר(10 דקות לעומת 20 בתנור).

קניתי את הטבון שראיתם בקלנסווה ב300 שקלים.

אבי
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי טיבי » 19 יולי 2010,14:04

זהוא אבילה אני פותח פיצריה מימולך!את המתכון כבר יש לי! עגבניות יש אצלך ברוך השם בשפע! ילה יש עסק! אתה תספק את העגבניות ואני אספור את הכסף חלוקה צודקת לא? :lol: :lol: :lol: :wink:
סמל אישי של המשתמש
טיבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 764
הצטרף: 01 יוני 2008,14:04
מיקום: נתניה

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 20 יולי 2010,14:04

טשירשי / שירשי / טירשי
(לכל 'תת תפוצה' מאזור טריפולי / טוניס, יש כינוי אחר לסלט זה)

אז ככה - הנה המתכון הקלאסי מדלעת ולא מגזר (תחליפי!)
המתכון הוא הקלאסי! בבישול איטי בשמן ! לא טיגון! ב-י-ש-ו-ל איטי

דלעת - כמות של 1 קילו
חותכים לקוביות- 2 על 2 ס"מ בערך - אפשר גם 3 על 3..
מבשלים בסיר עם שמן עמוק, על להבה נמוכה, עד להתרככות קוביות הדלעת.
נוגעים.. רך? מוציאים החוצה 3/4 מכמות השמן
מועכים את הקוביות עם מזלג או 'ממחה' - הכלי של ה'פירה'

תוספות:
1 כף שטוחה של רסק עגבניות
1/3 כוס חומץ
1 כפית שטוחה מלח
3-4 שיני שום כתודות
פלפל חריף / פפריקה - לפי הטעם האישי
1 כף שטוחה - כמון
½ כפית קימל טחון (לא חובה)
לערבב את כל המרכיבים ולהוסיף לסיר עם הדלעת המעוכה
לבשל ביחד עוד כ 5-7 דקות

לאחסן במיכלים אטומים, במקרר

הולך יופי עם קרקרים ובירה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי תמיר אילן » 20 יולי 2010,14:04

תודה על מתכון השירשי והפיצה והלחם.
מה עם לביבות מנגולד? וסלט זיתים צלפים? ועוגת ברלה? של מי הם? בבקשה מתכון :cry:
טיבי'לה: איך יוצאים לך פיתות עם כיסים עמוקים??? זה קשור לאח מאוסטרליה? (קנגורו... :lol: )
מה עוד שכחתי? עוד מעט נגמר הצום אז קדימה עם המתכונים...
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4479
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי may » 23 יולי 2010,14:04

חולה על טשירשי! תודה על המתכון ראובן אני מנסה בימים הקרובים!

יש מסעדה משפחתית בדרום תל אביב (יד חרוצים 14)שנקראת בכור את שושי מפורסמת מאוד באוכל הטריפוליטאי שלהם, בעיקר מפרומים וקוסקוס.
למרות שאני צמחונית אני מגיעה במיוחד בשביל הקוסקוס המדהים, תבשיל שעועית מיוחד והכי הכי טישרשי...שבד"כ הם נותנים "בצד" עם לחם ולא מוכרים קופסאות. שכנעתי את הנכד של בכור למכור לי כל פעם צנצנת הביתה.

בקיצור אם אתם מזדמנים לאיזור - מומלץ.

מה עם מתכון ללביבות מנגולד?
נערך לאחרונה על ידי may בתאריך 23 יולי 2010,14:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
may
 

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי may » 23 יולי 2010,14:04

[quote="ארץ הצבי"][quote="may"]מעולה :lol:
גם אם פספסתי את המפגש לפחות אקבל מתכונים חדשים...[/quote]
לא , התנאי זה להיפגש :evil: :P :oops:[/quote]

ארץ, קצת דרך ארץ, לא אומרים לא לאשה בהריון! בטח לא בעניני אוכל :wink:
may
 

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 23 יולי 2010,14:04

[quote="may"]חולה על טשירשי! תודה על המתכון ראובן אני מנסה בימים הקרובים!

יש מסעדה משפחתית בדרום תל אביב (יד חרוצים 14)שנקראת בכור את שושי מפורסמת מאוד באוכל הטריפוליטאי שלהם, בעיקר מפרומים וקוסקוס.
למרות שאני צמחונית אני מגיעה במיוחד בשביל הקוסקוס המדהים, תבשיל שעועית מיוחד והכי הכי טישרשי...שבד"כ הם נותנים "בצד" עם לחם ולא מוכרים קופסאות. שכנעתי את הנכד של בכור למכור לי כל פעם צנצנת הביתה.

בקיצור אם אתם מזדמנים לאיזור - מומלץ.

מה עם מתכון ללביבות מנגולד?[/quote]

מאיה..
ה'מפרומים' שאשתי מכינה - צמחוניים ו... חבל"ז !!!
גם התבשיל של הקוסקוס.. צמחוני! 'לובייה' או 'לוביה ירוקה' או..' קוסקוס אל עראבה'...
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי ארץ הצבי » 23 יולי 2010,14:04

[quote="may"][quote="ארץ הצבי"][quote="may"]מעולה :lol:
גם אם פספסתי את המפגש לפחות אקבל מתכונים חדשים...[/quote]
לא , התנאי זה להיפגש :evil: :P :oops:[/quote]

ארץ, קצת דרך ארץ, לא אומרים לא לאשה בהריון! בטח לא בעניני אוכל :wink:[/quote]


בגלל זה הבן שלי (22.5) מת על מלון ושונא שומר!! אם הייתי אומר לא , בטח היה אוהב שומר :P :P :P :P :P :P :P :P :P :shock: :shock:
העולם הולך ונכחד, רק אנו יכולים להצילו!!!
סמל אישי של המשתמש
ארץ הצבי
גנן מתקדם
 
הודעות: 1271
הצטרף: 05 יוני 2009,14:04

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי may » 25 יולי 2010,14:04

מפרום צמחוני???

טוב, עכשיו אני ממש סקרנית...
may
 

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי ראובן אורן » 25 יולי 2010,14:04

may כתב:מפרום צמחוני???

טוב, עכשיו אני ממש סקרנית...


אז מה חשבת שאני אוותר על מפרום בגלל שאני צמחוני?!
 ! ראובן אורן כתב:
גם התבשיל של הקוסקוס.. צמחוני! 'לובייה' או 'לוביה ירוקה' או..' קוסקוס אל עראבה'...
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי may » 25 יולי 2010,14:04

מתכון בבקשה :) שיהיה מה להגיש עם הטישירשי
may
 

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי יובליאת » 28 יולי 2010,14:04

קרם ברולה:
1 ליטר שמנת מתוקה.
12 חלמונים.
80 גרם סוכר.
2 מקלות וניל.

מתכון לליטר:
1. מרתיחים 750 מ"ל שמנת והווניל (מרוקנים את מקל הווניל ושמים את התוכן וגם את המקלות).
2. בקערה בצד מערבבים חלמונים עם סוכר עד שהופך לתערובת תפוחה ובהירה (לא להקציף, לא ליצור מרנג) ואז להוסיף את שאר השמנת (250 מ"ל הנותרים).
3. אחרי הרתיחה שופכים מהחם (הסיר), אל הקר (הקערה), קצת, קצת, לאט, לאט וכל הזמן מערבבים ובסוף שופכים את תוכן הקערה לסיר הרותח (מה שנקרא השוואת טמפרטורות).
4. מסננים במסננת רגילה (כאן כבר מוציאים את מקלות הוניל שהרתחנו).
5. אם נותנים לשבת במקרר 24 שעות הטעם יהיה יותר טוב (צריך לאטום שלא יהיה טעם של מקרר).
6. שופכים לכלים ואופים בחום של 130-150 צל' בתוך תבנית עם מים עד לאמצע גובה הכלים, עד שהתערובת מתייצבת.

רוטב טופי קרמל, לקוח מ: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1534760&r=1
100 גרם חמאה
250 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן רקיחת התענוג הדביק
ממיסים בסיר סוכר חמאה שמנת כשהסוכר נמס ממשיכים לבשל על אש קטנה ללא ערבוב עד שהרוטב מסמיך ומתכהה מעט בערך 6 דקות .

*********טיפטיפון********
שומרים את הרוטב במקרר כשרוצים להשתמש שוב מחממים אותו מעט כי הוא מתקשה קצת בקירור.

ליאת.
יובליאת
גנן באימונים
 
הודעות: 240
הצטרף: 29 דצמבר 2007,14:04
מיקום: קציר

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי יעל ב » 31 יולי 2010,14:04

טוב, טוב, אחרי שבלוטות הרוק של כולכם עבדו שעות נוספות...

לביבות מנגולד

יוצאים לגינה וקוטפים את העלים ומשאירים לכל צמח 2 עלים להמשך גידול.
שוטפים היטב ובעזרת מספריים מפרידים את החלק הלבן המרכזי מהירוק.
מרתיחים סיר מים ושמים רק את הלבנים ל5-7 דקות בערך עד שמתרככים. מוציאים למסננת ושמים את הירוקים ל2-3 דקות לחליטה ולמסננת.מסננים היטב וקוצצים לקטן.
בשלב הזה אנחנו מחלקים לשקיות נילון קטנות בערך 3 חופנים בשקית ומקפיאים כי המנגולד גדל יותר מהר ממה שאנחנו אוכלים אותו וכך תמיד יש לי בפריזר שקיות מוכנות לפשטידה, לביבות או כדורי בשר ברוטב מנגולד ולימון (תנסו, זה מתכון עירקי מעולה). מחזיק חודשים.

שקית מנגולד חלוט.
2תפוחי אדמה בינוניים, 1 בצל גדול, 2 גזרים. לרסק בפוד פרוססור בסכין של לביבות תפ"א הכל ביחד עם כל הנוזלים. להוסיף למנגולד במסננת ולסחוט. אפשר לשנות את כמות התוספות ואפשר גם בלי. היתר אותו דבר.
1 כף מלח
3 ביצים
3-4 כפות קמח רצוי מלא

לערבב הכל יחד ולטגן כמו לביבות חנוכה.
מאד טעים להגשה עם יוגורט.
ילדים מתים על זה.

באותו אופן אני עושה גם פשטידה אבל בלי תפ"א וגזר.
מנגולד, שקית או שתיים, 1 בצל
1 גבינה לבנה
3 ביצים
2/3 כוס קמח מלא + כפית א. אפיה
100 גר' גבינצ'.
לתנור ל- 35 ד'

הפעם זה היה ארך
בתאבון, תהנו.
יעל.
יעל ב
גנן באימונים
 
הודעות: 146
הצטרף: 16 מאי 2007,14:04
מיקום: כרמיאל

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהעל ידי תמיר אילן » 01 אוגוסט 2010,14:04

ארץ הצבי כתב:לחם, לחם viewtopic.php?f=9&t=3367&hilit=%D7%9E%D7%A6%D7%92%D7%AA


המצגת יפה אבל , לפחות אצלי, המתכון מקוטע בסוף :cry:

אתה יכול להעתיק את המתכון כTEXT פה בפורום? תודה
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4479
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

הבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים