עמוד 1 מתוך 2

אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 18 יולי 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
לאחר שכולנו או רובנו, העלנו פימה וכרס בניסיון הבלתי אפשרי לטעימה 'כוללת' של כל הדברים הטובים שכולם הביאו. כמובן שזה היה בלתי אפשרי ! על אף חיבתי המרובה לעוגות ודברי מאפה, לא יצא לי לטעם שום עוגה או עיגייה.. ומזל שכך.. :P

לא נותר אלא לפתוח כאן "דיון קולינארי" והחלפת מתכונים 'כבקשתך'..

אפשר גם תמונות ! הן מגבירות את "התחושות הגסטרונומיות" :wink:

לבריאות

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 19 יולי 2010,14:04
על ידי may
מעולה :lol:
גם אם פספסתי את המפגש לפחות אקבל מתכונים חדשים...

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 19 יולי 2010,14:04
על ידי ארץ הצבי
may כתב:מעולה :lol:
גם אם פספסתי את המפגש לפחות אקבל מתכונים חדשים...

לא , התנאי זה להיפגש :evil: :P :oops:

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 19 יולי 2010,14:04
על ידי ארץ הצבי

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 19 יולי 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
בשירשור שבו הצעתי לפתוח שירשור מתכונים כתבתי:
"אני לא יודע את השמות של הכל; אני זוכר את לביבות המנגולד (נעמי חשבה שזה מנגו :lol: ), וסלט של זיתים וצלפים, ותבשיל כתום נהדר, ולחמים, ופיתות שמנות (של טיבי? שנעמי טוענת שהן מצוינות לפלאפל - כי אפשר למלא ולמלא בלי שייפלו החוצה הסלטים :) ), והפיצות, והעוגות, והבירות (אין סיכוי שאפילו אתחיל להיכנס לזה :cry: )"

אז אני הבטחתי להעלות מתכון של החצילים ואני לוחץ על אשתי לשחרר לי את המתכון (היא כבר מתרככת :wink: ).
אבל אנא אל תחזיקו את המתכונים קרוב לחזה... שחררו לחצי מהמאכלים אני לא יודע את השם...

מי שלא רוצה לתקתק אפשר גם לסרוק או לצלם אם יש לכם את זה בכתב יד ולהעלות את זה כתמונה :idea:

תודה

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 19 יולי 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
ותבשיל כתום נהדר


נראה שהכוונה ל'שירשי' (טירשי) הטריפוליטאי שרעייתי הכינה

עוד מעט יכנס הצום ('תשעה באב') וזה יהיה הזמן 'המתאים' למסירת המתכון.. :lol:

אז.. אחרי קריאת מגילה, תקבל את המתכון... 8)

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 19 יולי 2010,14:04
על ידי אבי אלימלך
פיצה,קלי קלות.

ק"ג קמח(שטיבל לפיצות)מנופה,1 כף שטוחה שמרים יבשים.
מים(אין מידה)מוסיף עד קבלת מירקם ללישה. בסוף מוסיף 1כפית מלח.

ערבוב החומרים(בלי לישה).הפסקה חצי שעה.
לישה 5-10 דקות.התפחה שעה.חלוקה לכדורים(לפי גודל הפיצה שרוצים ).
רידוד כל כדור לעובי שאוהבים(אני מרדד דק כמו האיטלקים).

קוטף מהגינה עגבניות בשלות,1 פלפל חריף.מוסיף קצת מלח ופלפל שחור.
מבשל בשמן זית עד לקבלת תערובת למריחה.

מורח את התערובת,מפזר פירורי פיצרלה(או גבינה צהובה מגורדת)מעל
מפזר אורגנו,כמה עלי בזיל(גם מהגינה) ולטבון.

יש הבדל גדול בין הפיצה הזו כשהיא בטבון לבין כשהיא בתנור במטבח.
הטבון מוסיף את הארומה של ה"שרוף",משך זמן האפיה קצר(10 דקות לעומת 20 בתנור).

קניתי את הטבון שראיתם בקלנסווה ב300 שקלים.

אבי

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 19 יולי 2010,14:04
על ידי טיבי
זהוא אבילה אני פותח פיצריה מימולך!את המתכון כבר יש לי! עגבניות יש אצלך ברוך השם בשפע! ילה יש עסק! אתה תספק את העגבניות ואני אספור את הכסף חלוקה צודקת לא? :lol: :lol: :lol: :wink:

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 20 יולי 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
טשירשי / שירשי / טירשי
(לכל 'תת תפוצה' מאזור טריפולי / טוניס, יש כינוי אחר לסלט זה)

אז ככה - הנה המתכון הקלאסי מדלעת ולא מגזר (תחליפי!)
המתכון הוא הקלאסי! בבישול איטי בשמן ! לא טיגון! ב-י-ש-ו-ל איטי

דלעת - כמות של 1 קילו
חותכים לקוביות- 2 על 2 ס"מ בערך - אפשר גם 3 על 3..
מבשלים בסיר עם שמן עמוק, על להבה נמוכה, עד להתרככות קוביות הדלעת.
נוגעים.. רך? מוציאים החוצה 3/4 מכמות השמן
מועכים את הקוביות עם מזלג או 'ממחה' - הכלי של ה'פירה'

תוספות:
1 כף שטוחה של רסק עגבניות
1/3 כוס חומץ
1 כפית שטוחה מלח
3-4 שיני שום כתודות
פלפל חריף / פפריקה - לפי הטעם האישי
1 כף שטוחה - כמון
½ כפית קימל טחון (לא חובה)
לערבב את כל המרכיבים ולהוסיף לסיר עם הדלעת המעוכה
לבשל ביחד עוד כ 5-7 דקות

לאחסן במיכלים אטומים, במקרר

הולך יופי עם קרקרים ובירה

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 20 יולי 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
תודה על מתכון השירשי והפיצה והלחם.
מה עם לביבות מנגולד? וסלט זיתים צלפים? ועוגת ברלה? של מי הם? בבקשה מתכון :cry:
טיבי'לה: איך יוצאים לך פיתות עם כיסים עמוקים??? זה קשור לאח מאוסטרליה? (קנגורו... :lol: )
מה עוד שכחתי? עוד מעט נגמר הצום אז קדימה עם המתכונים...

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 23 יולי 2010,14:04
על ידי may
חולה על טשירשי! תודה על המתכון ראובן אני מנסה בימים הקרובים!

יש מסעדה משפחתית בדרום תל אביב (יד חרוצים 14)שנקראת בכור את שושי מפורסמת מאוד באוכל הטריפוליטאי שלהם, בעיקר מפרומים וקוסקוס.
למרות שאני צמחונית אני מגיעה במיוחד בשביל הקוסקוס המדהים, תבשיל שעועית מיוחד והכי הכי טישרשי...שבד"כ הם נותנים "בצד" עם לחם ולא מוכרים קופסאות. שכנעתי את הנכד של בכור למכור לי כל פעם צנצנת הביתה.

בקיצור אם אתם מזדמנים לאיזור - מומלץ.

מה עם מתכון ללביבות מנגולד?

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 23 יולי 2010,14:04
על ידי may
[quote="ארץ הצבי"][quote="may"]מעולה :lol:
גם אם פספסתי את המפגש לפחות אקבל מתכונים חדשים...[/quote]
לא , התנאי זה להיפגש :evil: :P :oops:[/quote]

ארץ, קצת דרך ארץ, לא אומרים לא לאשה בהריון! בטח לא בעניני אוכל :wink:

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 23 יולי 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
[quote="may"]חולה על טשירשי! תודה על המתכון ראובן אני מנסה בימים הקרובים!

יש מסעדה משפחתית בדרום תל אביב (יד חרוצים 14)שנקראת בכור את שושי מפורסמת מאוד באוכל הטריפוליטאי שלהם, בעיקר מפרומים וקוסקוס.
למרות שאני צמחונית אני מגיעה במיוחד בשביל הקוסקוס המדהים, תבשיל שעועית מיוחד והכי הכי טישרשי...שבד"כ הם נותנים "בצד" עם לחם ולא מוכרים קופסאות. שכנעתי את הנכד של בכור למכור לי כל פעם צנצנת הביתה.

בקיצור אם אתם מזדמנים לאיזור - מומלץ.

מה עם מתכון ללביבות מנגולד?[/quote]

מאיה..
ה'מפרומים' שאשתי מכינה - צמחוניים ו... חבל"ז !!!
גם התבשיל של הקוסקוס.. צמחוני! 'לובייה' או 'לוביה ירוקה' או..' קוסקוס אל עראבה'...

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 23 יולי 2010,14:04
על ידי ארץ הצבי
[quote="may"][quote="ארץ הצבי"][quote="may"]מעולה :lol:
גם אם פספסתי את המפגש לפחות אקבל מתכונים חדשים...[/quote]
לא , התנאי זה להיפגש :evil: :P :oops:[/quote]

ארץ, קצת דרך ארץ, לא אומרים לא לאשה בהריון! בטח לא בעניני אוכל :wink:[/quote]


בגלל זה הבן שלי (22.5) מת על מלון ושונא שומר!! אם הייתי אומר לא , בטח היה אוהב שומר :P :P :P :P :P :P :P :P :P :shock: :shock:

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 25 יולי 2010,14:04
על ידי may
מפרום צמחוני???

טוב, עכשיו אני ממש סקרנית...

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 25 יולי 2010,14:04
על ידי ראובן אורן
may כתב:מפרום צמחוני???

טוב, עכשיו אני ממש סקרנית...


אז מה חשבת שאני אוותר על מפרום בגלל שאני צמחוני?!
 ! ראובן אורן כתב:
גם התבשיל של הקוסקוס.. צמחוני! 'לובייה' או 'לוביה ירוקה' או..' קוסקוס אל עראבה'...

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 25 יולי 2010,14:04
על ידי may
מתכון בבקשה :) שיהיה מה להגיש עם הטישירשי

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 28 יולי 2010,14:04
על ידי יובליאת
קרם ברולה:
1 ליטר שמנת מתוקה.
12 חלמונים.
80 גרם סוכר.
2 מקלות וניל.

מתכון לליטר:
1. מרתיחים 750 מ"ל שמנת והווניל (מרוקנים את מקל הווניל ושמים את התוכן וגם את המקלות).
2. בקערה בצד מערבבים חלמונים עם סוכר עד שהופך לתערובת תפוחה ובהירה (לא להקציף, לא ליצור מרנג) ואז להוסיף את שאר השמנת (250 מ"ל הנותרים).
3. אחרי הרתיחה שופכים מהחם (הסיר), אל הקר (הקערה), קצת, קצת, לאט, לאט וכל הזמן מערבבים ובסוף שופכים את תוכן הקערה לסיר הרותח (מה שנקרא השוואת טמפרטורות).
4. מסננים במסננת רגילה (כאן כבר מוציאים את מקלות הוניל שהרתחנו).
5. אם נותנים לשבת במקרר 24 שעות הטעם יהיה יותר טוב (צריך לאטום שלא יהיה טעם של מקרר).
6. שופכים לכלים ואופים בחום של 130-150 צל' בתוך תבנית עם מים עד לאמצע גובה הכלים, עד שהתערובת מתייצבת.

רוטב טופי קרמל, לקוח מ: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1534760&r=1
100 גרם חמאה
250 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן רקיחת התענוג הדביק
ממיסים בסיר סוכר חמאה שמנת כשהסוכר נמס ממשיכים לבשל על אש קטנה ללא ערבוב עד שהרוטב מסמיך ומתכהה מעט בערך 6 דקות .

*********טיפטיפון********
שומרים את הרוטב במקרר כשרוצים להשתמש שוב מחממים אותו מעט כי הוא מתקשה קצת בקירור.

ליאת.

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 31 יולי 2010,14:04
על ידי יעל ב
טוב, טוב, אחרי שבלוטות הרוק של כולכם עבדו שעות נוספות...

לביבות מנגולד

יוצאים לגינה וקוטפים את העלים ומשאירים לכל צמח 2 עלים להמשך גידול.
שוטפים היטב ובעזרת מספריים מפרידים את החלק הלבן המרכזי מהירוק.
מרתיחים סיר מים ושמים רק את הלבנים ל5-7 דקות בערך עד שמתרככים. מוציאים למסננת ושמים את הירוקים ל2-3 דקות לחליטה ולמסננת.מסננים היטב וקוצצים לקטן.
בשלב הזה אנחנו מחלקים לשקיות נילון קטנות בערך 3 חופנים בשקית ומקפיאים כי המנגולד גדל יותר מהר ממה שאנחנו אוכלים אותו וכך תמיד יש לי בפריזר שקיות מוכנות לפשטידה, לביבות או כדורי בשר ברוטב מנגולד ולימון (תנסו, זה מתכון עירקי מעולה). מחזיק חודשים.

שקית מנגולד חלוט.
2תפוחי אדמה בינוניים, 1 בצל גדול, 2 גזרים. לרסק בפוד פרוססור בסכין של לביבות תפ"א הכל ביחד עם כל הנוזלים. להוסיף למנגולד במסננת ולסחוט. אפשר לשנות את כמות התוספות ואפשר גם בלי. היתר אותו דבר.
1 כף מלח
3 ביצים
3-4 כפות קמח רצוי מלא

לערבב הכל יחד ולטגן כמו לביבות חנוכה.
מאד טעים להגשה עם יוגורט.
ילדים מתים על זה.

באותו אופן אני עושה גם פשטידה אבל בלי תפ"א וגזר.
מנגולד, שקית או שתיים, 1 בצל
1 גבינה לבנה
3 ביצים
2/3 כוס קמח מלא + כפית א. אפיה
100 גר' גבינצ'.
לתנור ל- 35 ד'

הפעם זה היה ארך
בתאבון, תהנו.
יעל.

Re: אי אפשר בלי.. 'שרשור המתכונים' !!

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2010,14:04
על ידי תמיר אילן
ארץ הצבי כתב:לחם, לחם viewtopic.php?f=9&t=3367&hilit=%D7%9E%D7%A6%D7%92%D7%AA


המצגת יפה אבל , לפחות אצלי, המתכון מקוטע בסוף :cry:

אתה יכול להעתיק את המתכון כTEXT פה בפורום? תודה