
ניצלתי את העובדה שהשלט מעל למלפפונים הצביע על מחיר של 4 ש"ח והעובד של המרכול ('רמי לוי') בדיוק רוקן שם ארגז של מלפפונים טריים טריים - עם הפרח בשפיץ..

קנינו כמות גדולה ובבית אירגנתי צנצנת גדולה בנפח של כ 3 ליטר
מים + מלח בישול - בריכוז של 'ביצה רכה מרחפת במים'
חצי 'ראש שום' - לפרק ל'שיניים' ולתת לכל 'שן' חבטה שטוחה - לא צריך לקלף !
לימון גדול או שניים בינוניים, לחתוך לפרוסות דקות, עם הקליפה
2-3 פלפלים חריפים, טריים או יבשים, חתוכים גס
זר של שמיר
חצי כוס חומץ
רבע כוס שמן
....=
לשטוף הצנצנת במים חמים - לחיטוי
להתחיל לסדר את המלפפונים בעמידה, בתוך הצנצנת כשפרוסות הלימון צמודות לדופן - משובב עיניים !
להכניב את הפלפלים והשום פנימה (אפשר גם להוסיף כפית של 'פלפל אנגלי - לא גרוס)
להמשיך לסדר - מלפפונים, לימונים, שום ופלפל עד שהצנצנת מלאה והמלפפונים בלחץ, דוחפים אחד את השני.
ליצור את ה'מי מלח' עד שיעברו את המלפפונים לפחות ב 1 ס"מ
להוסיף חצי כוס חומץ
לגלגל את הזר של השמיר ולהניח למעלה, כמו 'כתר'
ליצוק את השמן (שמן פשוט וזול) - הוא משמש כ'פקק' ולא נותן לאויר / חמצן לחדור פנימה
אם צריך, להוסיף עוד קצת מים, עד לשפת הצנצנת - השמן יצוף למעלה
לסגור את המכסה
להציב את הצנצנת במדף של כבוד מול העיניים, במטבח - מראה מקסים !
לאחר יומיים, המלפפונים כבר משנים צבעם
אני מתחיל לאכול אותם כבר ביום הרביעי..
טעם משגע
תכינו הרבה, כי זה נגמר מהר !