הביצה לא צריכה להיות קשה.
צריך ביצה רגילה בצנצנת מים, להוסיף מלח ולערבב עד שהיא מתחילה לרחף.
תמיר1 כתב:בענין מינון, אשתי מבקשת: מי שכבר יש לו נסיון, נא ציינו כמה מלח צריך לליטר מים.
לציין שצריך "כמות מלח שתגרום לביצה קשה לצוף" מצריך הרבה ניסוי וטעייה שבודאי אפשר לחסוך עם הנסיון של אחרים...
אשתי החמיצה בצנצנת גדולה (8 ליטר?) לפי המרשם של ראובן (אבל לא היתה לה ביצה קשה באותו רגע אז היא ניחשה), ואחרי 4-5 ימים המלפפונים רק חלקית החמיצו והיה חשש שירקיבו . הוספתי עוד כמה כפות מלח בתקווה לתקן את המצב, אבל לפעם הבאה אשמח להוראות עם מינון פשוט יותר.
תודה
תמיר1 כתב:תודה על ההסבר והמינון המדויק.
ביצה רכה זה דבר יחסי, לא?
יש שמבשלים רכה 2.5 דקות, יש יותר או פחות...
(אני מניח שלא התכוונת לביצה טריה - שלא בושלה כלל)
ראובן אורן כתב:
לשטוף הצנצנת במים חמים - לחיטוי
להתחיל לסדר את המלפפונים בעמידה, בתוך הצנצנת כשפרוסות הלימון צמודות לדופן - משובב עיניים !
להכניב את הפלפלים והשום פנימה (אפשר גם להוסיף כפית של 'פלפל אנגלי - לא גרוס)
להמשיך לסדר - מלפפונים, לימונים, שום ופלפל עד שהצנצנת מלאה והמלפפונים בלחץ, דוחפים אחד את השני.
ליצור את ה'מי מלח' עד שיעברו את המלפפונים לפחות ב 1 ס"מ
להוסיף חצי כוס חומץ
לגלגל את הזר של השמיר ולהניח למעלה, כמו 'כתר'
ליצוק את השמן (שמן פשוט וזול) - הוא משמש כ'פקק' ולא נותן לאויר / חמצן לחדור פנימה
אם צריך, להוסיף עוד קצת מים, עד לשפת הצנצנת - השמן יצוף למעלה
לסגור את המכסה
אפרים כתב:שלום לכולם!
הבת שלי החמיצה מלפפונים לפני שבוע והיום בדקתי ויצאו מלוחים מדי (כנראה שלא בדקה עם ביצה)
יש איזה אפשרות לתקן מישהו יודע (אולי להוסיף גזר)
תודה
אפרים כתב:תודה רבה אני מבין ממך שכדאי להחליף את כל המיים ולא להוסיף עוד קצת מיים כדי להוריד את המליחות
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־132 אורחים