אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי אורן תירוש » 16 נובמבר 2010,14:04

הביצה לא צריכה להיות קשה.
צריך ביצה רגילה בצנצנת מים, להוסיף מלח ולערבב עד שהיא מתחילה לרחף.
אורן תירוש
גנן חדש
 
הודעות: 17
הצטרף: 24 אוקטובר 2010,14:04
מיקום: כפר אדומים

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי ראובן אורן » 16 נובמבר 2010,14:04

תמיר1 כתב:בענין מינון, אשתי מבקשת: מי שכבר יש לו נסיון, נא ציינו כמה מלח צריך לליטר מים.
לציין שצריך "כמות מלח שתגרום לביצה קשה לצוף" מצריך הרבה ניסוי וטעייה שבודאי אפשר לחסוך עם הנסיון של אחרים... :sweat: :swear:

אשתי החמיצה בצנצנת גדולה (8 ליטר?) לפי המרשם של ראובן (אבל לא היתה לה ביצה קשה באותו רגע אז היא ניחשה), ואחרי 4-5 ימים המלפפונים רק חלקית החמיצו והיה חשש שירקיבו :cry: . הוספתי עוד כמה כפות מלח בתקווה לתקן את המצב, אבל לפעם הבאה אשמח להוראות עם מינון פשוט יותר.

תודה :clap:



זה פשוט !
הביצה הרכה צריכה לצוף ולרחף. לא לשקוע ולא לצוף למעלה.., אלא לרחף באמצע. לא מסובך !

המינון המדוייק הוא - ½ ק"ג מלח גס עם 4 ליטר מים
1 ק"ג מלח, עם 8 ליטר מים
כך מגיעים לתמיסה בריכוז של 8-10%

קל להכין זאת -'תמיסת רוויה' - ע"י הרתחת מים ויציקתם על המלח שנמצא כבר במיכל/ קערה מתאימים. מרתיחים ויוצקים את כמות המים המתאימה - 4 או 8 ליטר ונותנים לזה לעמוד ולהתקרר, תוך כמה בחישות לזרוז ההמסה.
לא מכניסים את הביצה הרכה כשהמים חמים ! אחרת היא תתבשל ! :)
מחכים שהתמיסה תהיה קרה ואז מכניסים את הביצה.
היא צפה למעלה?! יוצרים עוד מים.. עד שהיא מרחפת באמצע.

קח בחשבון ש.. 8 ליטרים של תמיסת מלח, מתאימים למיכל בנפח של 20 ליטר !
כי יש את הנפח של הזיתים, והאינסטרומנטים.. לימונים, פלפלים, סלרי, שמיר ועוד..


לגמרי 'במקרה' סיימתי היום מילוי של מיכל 20 ליטר בזיתים ועל כן הכמויות נהירות לי במדוייק.

מיכל / בקבוק של 20 ליטר - "מי עדן", עומד כעת בפינה, 'בעונש', למשך חודש ימים לפחות !

עוד מעט אביא תמונה שלו, כהוקרה ל'אודי החופר', על ה"5-6 ק"ג זיתים" שהפכו ל.. 30 ליטר זיתים :oops:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי תמיר אילן » 16 נובמבר 2010,14:04

תודה על ההסבר והמינון המדויק.
ביצה רכה זה דבר יחסי, לא?
יש שמבשלים רכה 2.5 דקות, יש יותר או פחות...
(אני מניח שלא התכוונת לביצה טריה - שלא בושלה כלל)
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4480
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי ראובן אורן » 16 נובמבר 2010,14:04

תמיר1 כתב:תודה על ההסבר והמינון המדויק.
ביצה רכה זה דבר יחסי, לא?
יש שמבשלים רכה 2.5 דקות, יש יותר או פחות...
(אני מניח שלא התכוונת לביצה טריה - שלא בושלה כלל)



ביצה טרייה !
הכל פשוט !
לא מבושלת ולא חצי מבושלת

ביצה כמו שהיא יוצאת מה... של התרנגולת ! :rofl:

מישהו מצא שהמשקל הסגולי שלה מתאים לשמש כ 'הידרומטר' :P לתמיסת מלח בריכוז של 8%

ביצה טרייה
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי סער » 20 ינואר 2011,14:04

ראובן אורן כתב:
לשטוף הצנצנת במים חמים - לחיטוי
להתחיל לסדר את המלפפונים בעמידה, בתוך הצנצנת כשפרוסות הלימון צמודות לדופן - משובב עיניים !
להכניב את הפלפלים והשום פנימה (אפשר גם להוסיף כפית של 'פלפל אנגלי - לא גרוס)
להמשיך לסדר - מלפפונים, לימונים, שום ופלפל עד שהצנצנת מלאה והמלפפונים בלחץ, דוחפים אחד את השני.
ליצור את ה'מי מלח' עד שיעברו את המלפפונים לפחות ב 1 ס"מ
להוסיף חצי כוס חומץ
לגלגל את הזר של השמיר ולהניח למעלה, כמו 'כתר'
ליצוק את השמן (שמן פשוט וזול) - הוא משמש כ'פקק' ולא נותן לאויר / חמצן לחדור פנימה
אם צריך, להוסיף עוד קצת מים, עד לשפת הצנצנת - השמן יצוף למעלה
לסגור את המכסה


אחריי שהמלפפונים מוכנים ורוצים להתחיל לאכול שופכים את השמן?
סמל אישי של המשתמש
סער
גנן אורגני
 
הודעות: 1674
הצטרף: 01 מאי 2008,14:04
מיקום: קרית חיים

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי ראובן אורן » 20 ינואר 2011,14:04

לא, אני לא ממהר לשפוך אותו..
אפשר, אם השמנוניות מפריעה לך.
בכל מקרה, לאחר שהתחלת לצרוך מלפפונים מהצנצנת, הכנס אותה למקרר

אני לא טורח להכניס למקרר, כי... אין ביכוי שהם יתקלקלו - הם נגמרים תוך כמה ימים.. :D

החלקים הטעימים שבצנצנת, הם לא רק המלפפונים, אלא גם התוספות שהכנסנו פנימה - שיני השום, הפלפלים החריפים, פיסות גזר.. וכו'
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי אריה להב » 21 דצמבר 2012,14:04

כתבה מעניינת בנושא החמצה

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3590864,00.html
אריה להב
גנן מתקדם
 
הודעות: 1070
הצטרף: 27 פברואר 2009,14:04
מיקום: עדי

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי רונית מ » 22 דצמבר 2012,14:04

אני למדתי החודש שבכרוב כבוש בייתי יש חיידקים פרוביוטיים.
טבעונים וטבעונאים (טעונאית שגם לא מבשלים כלום - raw food) אוכלים אותו על בסיס קבוע.
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 594
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי רפי_ק » 22 דצמבר 2012,14:04

תודה, היה מעניין.
אגב, יוצא לי להכין בשר כבוש, זה יוצא מעדן.
רפי_ק
גנן מתקדם
 
הודעות: 1115
הצטרף: 28 מאי 2011,14:04
מיקום: ירושלים

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי ליאור1 » 23 דצמבר 2012,14:04

עוד המלצה, שעושים מלפפונים כדאי להוריד את הראש איפה שהוא מתחבר לצמח, המלפפון גם אחרי שהורידו אותו מהצמח
עדיין מפריש מהאיזור הזה אנזים שממשיך לרכך את המלפפון, כדי לא לגרום להם להיות רכים מידי ולשמור על ה"קראנצ'יות" שלהם אחרי החמצה
תורידו תמיד את החצי ס"מ של הראש.
ליאור1
גנן עם עתיד
 
הודעות: 458
הצטרף: 02 מאי 2012,14:04
מיקום: גבעתיים

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי רפי_ק » 24 דצמבר 2012,14:04

יש למישהו המלצות להחמצה בחוץ? מתכון?
רפי_ק
גנן מתקדם
 
הודעות: 1115
הצטרף: 28 מאי 2011,14:04
מיקום: ירושלים

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי אפרים » 03 ינואר 2013,14:04

שלום לכולם!
הבת שלי החמיצה מלפפונים לפני שבוע והיום בדקתי ויצאו מלוחים מדי (כנראה שלא בדקה עם ביצה)

יש איזה אפשרות לתקן מישהו יודע (אולי להוסיף גזר)

תודה
אפרים
גנן עם עתיד
 
הודעות: 427
הצטרף: 18 יולי 2010,14:04
מיקום: נחליא-ל

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי ראובן אורן » 03 ינואר 2013,14:04

אפרים כתב:שלום לכולם!
הבת שלי החמיצה מלפפונים לפני שבוע והיום בדקתי ויצאו מלוחים מדי (כנראה שלא בדקה עם ביצה)

יש איזה אפשרות לתקן מישהו יודע (אולי להוסיף גזר)

תודה


לא נורא
כמו בהחמצה 'מיקצועית' של זיתים..,
אפשר להתייחס להחמצה ב 2 שלבים
א. ההחמצה במי מלח - אפשר בלי שאר התוספים - לימונים, שום, ושאר תבלינים

ב. החלפת המים - שופכים את מי המלח (בייחוד אם הם יצאו מלוחים מדי, כמו המלפפונים שלכם) ומוסיפםים מים חדשים עם כל מיני תבלינים, שום, שמיר, פלפלים חריפים וכו'
זה מוריד את רמת המליחות שנועדה לביצוע ה'החמצה' והשימור וזה הזמן לתבלן לפי טעמכם האישי.

בזיתים, אפשר לנקז את המים, ליבש קצת את הזיתים ולהשרותם שנית ביין, או בשמן זית או במים עם מעט חומץ
במלפפונים, יש כאלו החותכים אותם לאחר ההחמצה הראשונית לפרוסות עבות או ל"צ'יפסים" ארוכים ומתבלנים לפי הטעם האישי.
אז תרגישו בנוח להחליף את המים ולרענן את התבלינים בצנצנת
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי אפרים » 03 ינואר 2013,14:04

תודה רבה אני מבין ממך שכדאי להחליף את כל המיים ולא להוסיף עוד קצת מיים כדי להוריד את המליחות
אפרים
גנן עם עתיד
 
הודעות: 427
הצטרף: 18 יולי 2010,14:04
מיקום: נחליא-ל

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי ראובן אורן » 03 ינואר 2013,14:04

אפרים כתב:תודה רבה אני מבין ממך שכדאי להחליף את כל המיים ולא להוסיף עוד קצת מיים כדי להוריד את המליחות


זה.. במידה ואכן המליחות גבוהה מדי
את המים החדשים שאתה מוסיף, תרתיח קודם, שיהיו מחוטאים. תן להם להצטנן וצוק אותם על המלפפונים עד שיתכסו במים ויישארו בסביבה אנאירובית - חסרת חמצן,ואפשר עם טיפת שמן למעלה, למניעת חדירת חמצן, וכך הם יכולים להישאר על השיש במטבח בטמפרטורת החדר.
אם לא, אז יש לשמור אותם במקרר, שלא יתקלקלו
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: אל תחמיצו את העונה - החמיצו מלפפונים !

הודעהעל ידי אפרים » 03 ינואר 2013,14:04

תגובה
אפרים
גנן עם עתיד
 
הודעות: 427
הצטרף: 18 יולי 2010,14:04
מיקום: נחליא-ל

הקודם

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־132 אורחים

cron