ראובן אורן כתב:יופי !
(חשבתי לרגע שאלו תמונות מהגינה שלי.. )
א. תגרוף יותר טוב את כל החומר לערימה במרכז.
אם יש לך חומר שהוסף אתמול ושלשום.. ערבב הכל ביחד, שיהיה הומוגני ועשה ערימה יותר יפה ויותר גבוהה.. כמה שיותר גבוהה ואז... טיפטוף מים וכו'
ב. מה לעשות עם החומר החדש מהמטבח ?! אכן בעייה !
אם יש מספיק מקום בגינה, אז להתחיל עוד ערימה חדשה ואח"כ להעבירה למקום המיוחד לכך, אלרח שיסתיים המחזור.
אני ניסיתי (אין לי מקום ל'עוד רכימה' ) כמה פעמים, לרכז את הזבל הטרי במיכל אשפה עם מכסה. דיפנתי את התחתית בהרבה 'חומר יבש' ו..זה לא עזר ! הזבל פולט המון נוזלים והסביבה הפכה ל'אנאירובית' והסירחון של ה'מיצים' היה נוראי !
בפעם האחרונה, פשוט נתתי הנחייה, לזרוק את הזבל לפח הרגיל - זה מאוד זיעזע את המשפחה - אחרי שמתרגלים...
אעשה עוד ניסיון עם כמות גדולה יותר של חומר יבש ואולי אחורר את תחתית הפח הגדול, כדי שה'מיצים' ירדו ויספגו באדמה...
חבל לי לזרוק את החומר מהמטבח... מדובר על כ-5 ליטר כל יום...
אגב, למה צריך להשאיר צינור שיטפטף? ולא פשוט להרטיב את הערימה?
גיא דוידוביץ כתב:צריך עזרה... הפעם לא בנוגע לערימה...
הגעתי למצב שאני מערבב אם הערימה עם הידיים... מה עושים?!
-זה הגיוני שאחרי שבועיים הכל הפך כבר ל'חומר שחור פריך וריחני' כמו שאתה קורא לזה?
אני רגיל לאותו 'קומפוסטר' שלקח חודש+ עד שחתיכת עגבייה נעלמה...
גיא דוידוביץ כתב:-זה הגיוני שאחרי שבועיים הכל הפך כבר ל'חומר שחור פריך וריחני' כמו שאתה קורא לזה?
אני רגיל לאותו 'קומפוסטר' שלקח חודש+ עד שחתיכת עגבייה נעלמה...
אילן1 כתב:גיא דוידוביץ כתב:-זה הגיוני שאחרי שבועיים הכל הפך כבר ל'חומר שחור פריך וריחני' כמו שאתה קורא לזה?
אני רגיל לאותו 'קומפוסטר' שלקח חודש+ עד שחתיכת עגבייה נעלמה...
זה הקיץ במלוא הדרו
גם אצלי בשבועיים האחרונים הנפח של הערימה יורד בצורה משמעותית במשך לילה.
אני מערבב את הערימה פעמיים בשבוע, ופרט לכמה קליפות מלון עקשניות - הכל נאכל בתוך ימים.
אגב, אני יודע שזה לא מקובל כאן, אבל ערימת הקומפוסט שלי תחומה בתוך קומפוסטר פלסטיק.
אני מקפיד על המתודולוגיה שלמדתי כאן, ומגיע לתוצאות יפות.
הבעיה היא שברגע שנפח המיכל מלא עד מחציתו, קשה לערבב את הערימה וצריך לסיים מחזור.
אני משמין מרוב נחת
ראובן אורן כתב:2 טיפים בשבילך:
א. תניח ב 4 הפינות של הקומפוסטר שלך, 4 קוביות - עץ או לבנים, אבני ריצוף.. וכו'. זאת כדי להגביה קצת את הקומפוסטר מהאדמה ובכך לאפשר לעוד יותר יצורים להיכנס פנימה בקלות. מספיק רווח של כ 2 ס"מ מהאדמה. כך גם ייכנס אויר מלמטה ויעלה למעלה - עוד 'אירוביקה'.
ב. נסה מחזור אחד עם .. יותר הרבה מים ! כל מים שיש לך.. רק להרטיב יותר את הערימה - לא לפחד ! קח דלי עם 5-7-10 ליטר מים ושפוך על ראש הערימה ואחרי שבוע.. שוב !
כל זמן שאתה מקפיד על 'שכבות לסרוגין' והחומר נמצא על האדמה, אין לך מה לחשוש מעודף לחות והפיכת הערימה ל'אנאירובית'.
רמת הלחות בתוך הקומפוסטר, אמורה להיות כ 70% לחות
התרשמתי שחומר טרי מתעכל טוב יותר כאשר הוא מעורבב בחומר ותיק).
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־167 אורחים