תומר69 כתב:ניסיתי להכין קומפוסט בשיטה של המיכל העגול (לאנשים שאין גינה) לקחתי דלי צבע ריק והכנסתי לתוכה שכבות כפי שרשמת ובין השכבות פיזרתי קומפוסט קנוי/מוכן.
שאלתי היא האם אני צריך לחורר את המיכל כך שיכנס פנימה חמצן או שאני אמור לסגור "הרמטית" את המיכל שיהיה אטום לחמצן?
תודה מראש.
אתה צריך לקרוא כמה שרשורים על 'קומפוסט' כדי להבין את העקרונות הבסיסיים והאלמנטריים
זבל שמסריח ו'חמוץ' זה מחומר אורגני שמתפרק באופן 'אנאירובי' - ללא חמצן! וכל מה שמתפרק בצורה כזו, נחשב כ'ריקבון' והוא מסריח ! מאוד ! כמו פרש / צואה של בע"ח בשריים או המיץ של הזבך שנוטף ממשאית האשפה.
כל הרעיוןם בערימת קומפוסט הוא לתת לחומר האורגני להתפרק בצורה טבעית, באופן אירובי - הרבה חמצן. ואז תהליך הפירוק הוא ללא כל ריחות, אלא בצורה טבעית ע"י חיידקים ופטריות 'מפרקי תאית'.
בייצור קומפוסט במרפסת או על הגג, יש להקפיד על כמה דברים חשובים, כי 'ערימת קומפוסט' זו, לא מחוברת לאדמה ! ועל כן, לא מגיעים אליה כל מיני יצורים שתפקידם הוא לפרק את החומר האורגני בתהליכים של גריסה ובהמשך ע"י אנזימים והתססה..
'דלי', לא מספיק לכך ! אתה חייב חבית של לפחות 100 ליטר, עם מכסה, כדי שתוכל לסגור את המכסה, פעם או פעמיים בשבוע, ולגלגל את החבית כדי לערבב היטב את החומר וכן להוסים לחומר שבפנים, לשלשת / גללים של חייה צתמחונית כלשהי - תרנגולות, תוכים, ארנבונים וכדומה - בלי זה, לא יגיעו חיידקים ופטריות ולא יהיה מי שיהפוך את החומר האורגני לקומפוסט
מציע לך לרדת מנושא הקומפוסט וללמוד ולהתחיל עם נושא ה'וורמיקומפוסטציה' - גידול 'תולעים אדומות', לצורל מיחזור הפסולת האורגנית שלכם והפיכתה ל'הומוס'. יותר מתאים למי שלא גר על אדמה
בראש הפורום יש שרשור
ריכוז קישורים - למאמרים, נושאים חשובים ועוד שם תמצא הרבה חומר לקריאה על נושא התולעים האדומות