אבי אלימלך כתב:ראובן
לא הצלחתי להבין את ענין הכנות.
אז בהדרים כולם ממליצים על חושחש.
אז מה באבוקדו? סתם מזרע?
ומנגו?
ובכל הוורדניים?
אבי
אין לי תשובות על הכל. לא יודע עד כדי כך..
החושחש עץ קשוח ופראי ועל כן מתאים לשמש ככנה לכל האזורים בארץ.
כמובן שאם יש לך עץ שאתה לא מרוצה ממנו - כמו המנדרינה שלי שהפכה ללימון המפואר שלי, אתה כבר יודע לבצע 'החלפת זן' - (הרכבת כתר). ואז הכנה המקורית כנראה חושחש ומעליה עוד כנה שהייתה פעם 'רוכב' ועליה אתה מרכיב את הזן המבוקש.
לגבי אבוקדו, כן. מאחר ואנו כבר יודעים שעקב התערבבות הגנים, לא ברור מה נקבל מהעץ שיצמח מהגלעין. השאלה אם אתה מתכוון 'לפתוח עסק' בנושא ולהתחיל לגדל גלעינים, במשך כמה שנים, לצורך זה.
לדעתי, לך על
הרכבה של זן נוסף של אבוקדו, על עץ קיים. כך תרענן את העץ הבוגר ותגביר את סיכויי ההפרייה וכמות הפרי.
מנגו, עקרונית, לא היה נדרש להרכבות וזה היה יופי ! אפשר היה להנביט עץ מזרע. אבל בינתיים, נכנסו לארץ עוד ועוד זנים. אין רק מאיה או טומי.. יש המון. והמצב במנגו, מתחיל להיות דומה לאבוקדו, התערבבות הגנים בין הורים שונים, גנים שונים.., רוב העצים כעת מורכבים על כנות שגודלו מגלעינים או 'החלפת זן' בעצים שיצאו עקרים או עם תנובה מועטת או גרועה.
ורדניים.. "מורכב" מדי. באמת לא יודע.. עולם שלם של שקדים על שקדים, שקדים על שזיפים וכו' וכו'
ותפוחים.. ואגסים.. עולם ומלואו
