עמוד 1 מתוך 3

קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
כולם פה סובלים מזה אז הגיע הזמן לטפל בבעיה אחת ולתמיד:
מה הגורמים?
איך לטפל?
וממה להמנע?

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי שלומי קאפח
שבוע שעבר הקימחון חיסל לי סופית 7 שתילי מלפפונים לאחר 5 מחזורים של קטיף מלפפונים.

התחלתי מחזור חדש של שתילי מלפפון.

אם יש פתרונות אוכל ליישמם על השתילים החדשים.

יאללה תותחים הפגיזו תשובות.

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
הבעייה העיקרית שיוצרת תנאים קלאסיים לקימחוןן ועוד כמה וכמה ואריאציות של נבגי פטריות המתיישביעם על הצמחים שלנו.., היא הלחות הגבוהה שיש במחוזותינו ודווקא.. בקיץ.
בחורף, כשקר, המזיקים "נודדים לאפריקה" :lol: ואיננו סובלים מהם.
בקיץ, תנאים מעולים יש להם - חם, נעים ו.. לחות גבוהה.

אז הרעיון הכללי הוא להקדים תרופה למכה. לפני שאנו נכנסים צמיגננה של ריסוס ב'תה סירפדים' או סודה

המלפונים רגישים וסובלים מאוד מהקימחון?! שנה להם מיקום! גדל אותם במקום מאורר עם רוח נושבת שתייבש את הצמחים מהר מאוד לאחר הטל של הלילה. רחוק מצמחייה סבוכה אחרת האוגרת לחות.
אם המלפפונים נמצאים במיקום קלאסי לדעתכם, אולי כדאי להחליף המיקום למקום עם שמש מהבוקר עד 12 בצהרים או למקם במרכז הגינה, עם סככה / צלון המגן עליהם משמש הצהריים - מ 12:00 ועד ל 15:00

מה לעשות.. אנו גם מדינה חמה (המלפפונים לא אוהבים טמפ' מעל ל 28 מעלות !) וגם לחה! ואת הלחות, המזיקים מאוד אוהבים

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
לי יש בעיה עם הדלעת, ועכשיו כשיש קימחון מה הפתרונות?

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי רפי_ק
קראתי מזמן, לא זוכר איפה,
שצריך להקפיד על השקיה בטפטפות ולא בהתזה, כך העלים יבשים יותר.
אצלי זה מוכיח את עצמו, לאורך הזמן אני מחליף מהתזה לטפטוף

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
אני משקה בטיפטוף ובהשקייה עם צינור עיוור לבסיס של הצלחת מסביב לדלעת...

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
גיא מ כתב:אני משקה בטיפטוף ובהשקייה עם צינור עיוור לבסיס של הצלחת מסביב לדלעת...


ההצעה היחדה שלדעתי רלוונטית בעבורך, היא קיסוס של העלים ב'תה סרפדים'. ריסוס מרובה, עד נגירה.

אין תה סרפשים?! אז כל מה שעולה בדעתך כדי להעלות את רמת החומציות על פני העלים.

ירייה מהשרוול.. קליפות של לימונים, להכניס לתוך מיכל עם מים ולהשתמש בנוזל הזה לריסוס.
הריסוס בערב !
לחזור ברוטינה של כל יומיים

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
לא אבקת סודה לשתייה?

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
גיא מ כתב:לא אבקת סודה לשתייה?


המינון של אבקת סודה לשתייה, צריך להיות קטן מאוד כשמרססים אותו על עלים של ירקות. עלים של ירקות נפגעים גם מתמיסת סודה, אם הריכוז גבוה.
נדמה לי שאצל סופיה, היא מקרה כזה.. חלק מהעלים הלבינו מאחר והתמיסה הייתה בריכוז גבוה - 1 כפית לליטר !!
נסה על עלה אחד - חצי כפית בליטר והמתן יום אחד, לראות אם הוא נפגע. אם הלבין, רק ל ¼ כפית בליטר.

תה הסירפדים או 'מי הלימון', עדינים יותר.. לכן הצעתי אותם

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
סבבה

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
אם אני ינגב את הקימחון במיצוי ניקוטין זה יעזור?

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
גיא מ כתב:אם אני ינגב את הקימחון במיצוי ניקוטין זה יעזור?


אולי.. לא יודע כי לא ניסיתי..
אם מיצוי הניקוטין הוא חומצי, אז... ברור שכן.

מיצוי הניקוטין, כידוע, משמש לפגיעה בחרקים, ב'פרוקי רגלים' - הניקוטין פוגע להם במערכת העצבים המיוחדת שלהם והן..'מושבתים' !

מומלץ לחרקים, לא לעשן !

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
אז מה זה קימחון?

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
גיא מ כתב:אז מה זה קימחון?

תפטיר של נבגי פטריות שהתישבו על העלים שלך
באויר מסתוביים הרבה סוגים של נבגים של כל מיני פטרייות והם מתישבים על כל דבר. במידה והם מוצאים 'קרקע מזון' טובה, הם מתרבים ומייד מגדלים את התפטיר שנראה כמו 'קמח'.
כך ה'פייחת' היא תפטיר שחור וכך עוד מחלות עלים, חידלון וכשותית ו..לא זוכר עוד.. כולם נבגים של פטריות, בדיוק כמו הפטרייה השחורה בקיר הצמוד למקלחת שרטוב כל הזמן.. או ה'שחור הזה, על פרוסת לחם שנשכחה על השיש במטבח למשך השבוע שהיינו בפריז.. :lol:

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
אז הניקוטין הוא לא מה שמשפיע...

Re: קימחון

הודעהפורסם: 20 יוני 2011,14:04
על ידי גיא מ
אולי אם אני ישתמש יום אחד בלימון ויום אחד בסודה זה ישפיע יותר?
לימון הוא חומצה וסודה זה בסיס לא? אז אולי השינוי הקיצוני הזה יפגע בקימחון יותר?

Re: קימחון

הודעהפורסם: 21 יוני 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
גיא מ כתב:אולי אם אני ישתמש יום אחד בלימון ויום אחד בסודה זה ישפיע יותר?
לימון הוא חומצה וסודה זה בסיס לא? אז אולי השינוי הקיצוני הזה יפגע בקימחון יותר?


כן, זה הרעיון הכללי, זה מה שהייתי עושה.. אם הייתה לי מתקפה של קימחון

יש חקלאי אורגני ותיק שמגדל גם עצים וגם עיזים ומייצר גבינות
הוא מרסס על העצים את 'מי הגבן' שנותרים מייצור הגבינות!
המטע קצת מסריח, אבל נקי ממזיקים

Re: קימחון

הודעהפורסם: 24 יוני 2011,14:04
על ידי סופיה
הי ראובן. מקווה שאצליח להשחיל את השאלה הזאת לפני כניסת השבת!!!! האם עלי שעועית מתאימים לתה סרפדים והאם ניתן להשתמש גם בעלי קישוא שנגועים בקמחון???

Re: קימחון

הודעהפורסם: 24 יוני 2011,14:04
על ידי סופיה
ואמנם זה לא קשור (אבל יש לי הרבה להספיק היום בגינה..) - האם כדאי לי להעביר את התותים שאני מגדלת בעציצים לאיזור שימשי או חצי מוצל? תודה.  

Re: קימחון

הודעהפורסם: 24 יוני 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
סופיה כתב:הי ראובן. מקווה שאצליח להשחיל את השאלה הזאת לפני כניסת השבת!!!! האם עלי שעועית מתאימים לתה סרפדים והאם ניתן להשתמש גם בעלי קישוא שנגועים בקמחון???

כן, בהחלט
ועלים עם קימחון, גם ! זה עדיף מערימת הקומפוסט , במקרה זה.

לא לדאוג !
השבת נכנסת אצלכם ב 19:20 ! את צדיקה גדולה ! :angel:

:lol: