ובכן - קודם כל אקדים ואומר שהנושא הוא לא ממש *בנפשי* - כך שאין סיכוי שהויכוח יתלהט יתר על המידה.

בנוגע לטבעיות הסירוס - אכן, זהו אינו דבר טבעי. מצד שני, חתולים, או יותר נכון, חתולי בית, אינם דבר טבעי גם כן - כלומר, הם כמובן חיה, אפילו חיה שמקורה בטבע, ואפילו חיה שמסתדרת בטבע היטב (גם היום, בגירסתם המתורבת) אבל הם ללא ספק לא יצור שחי בצורה טבעית. אחת הסיבות המרכזיות לתפוצה הרחבה של חתולים (בארץ, לפחות) היא נשמות טובות (ללא ציניות כלל) שמאכילות אותם, וחיות שיש להן מקורות מזון בלתי מוגבלים מתרבות ללא הגבלה. הבעיה עם זה היא כפולה, לדעתי.
קודם כל, אין לי ספק ראובן, שחתולים שגדלים אצלך גדלו להיות חתולים לתפארת, באמת. הבעיה היא אלה שלא גדלו אצלך - אתה יכול לשער כמה גורים נולדו לזכרים שחיו אצלך ולא סורסו בתקופות הייחום? אני בטוח שהחתולים אצלך היו בריאים וחזקים (וטוב שכך!) ואני בטוח שהם הזריעו מגוון נקבות באיזור, ונקבות אלו, שלא היו אצלך המליטו עשרות גורים. הבעיה היא, כמובן, שגורים כאלה נולדים פעמים רבות לחיים קשים מאוד ומלאי סבל, ורבים מהם מתים. אלו שלא, גדלים להיות עוד חתולים אשר מתרבים וכן הלאה.
הבעיה השניה היא, כמובן, שריבוי החתולים פוגע אנושות בבעלי חיים קטנים יותר - לטאות, ציפורים ופרוקי רגליים למיניהם. כולנו מכירים ומתגאים בחתולים שלנו שתופסים עכברים ושאר מירעין בישין, אבל שוכחים שחתולים לא בוחלים גם בלטאות, שממיות, ציפורים וכו' - הבעיה העיקרית עם חתולי בית היא שאינסטינקט הציד שלהם אינו קשור לרעב, הם יצודו (ישחקו) בכל הזדמנות, והם ממילא שבעים ומאושרים רוב הזמן.
הנזק האקולוגי לחיות הקטנות בעיר הוא עצום, וכתוצאה מזה כל המארג נפגע (ומי כמוך ראובן, יודע על חשיבות המארג).
לבסוף, יש בעיה של התפראות חתולי בית, והעובדה שהם חיה די פראית בבסיסם פוגעת גם בטבע ממש, ולא רק בעירוני (למשל, כבר אי אפשר למצוא חתולי בר טהורים בארץ, חוץ מבגולן ובשפלת יהודה, עקב העובדה שרובם הזדווגו עם חתולי בית).
ועכשיו, אולי באופן מפתיע, אני אומר שגם סירוס/עיקור הוא ככל הנראה לא דבר אפקטיבי - לא כל עוד אנשים מאכילים חתולים, ומאסה *קריטית* של אנשים מסרסת/מעקרת.
ולכן, השורה התחתונה שלי היא דווקא מפתיעה - אני חושב שאם יש למישהו בעיה עקרונית עם סירוס/עיקור, שלא יעשה את זה, הכף פה נוטה למצפון, ולא לאקולוגיה.
וחוץ מזה, גורי חתולים זה חמוד ביותר, אין ספק (לחתולה של הוריי היו 15 כאלה במהלך חייה הארוכים, כולם מצאו בית חם, אני רק חושש לילדיהם וכו'...).
יצא ארוך ממה שציפיתי, אבל לא נורא.