במקרה זה, לאחר תיחוח מסיבי של הערוגה המקיפה את הגינה ('חיסול שורשי הפיקוסים של השכנים' וכו')
התעלה הטרפזית הזו, תוחמת בין המדשאה לערוגה המקיפה אותה ומשמשת גם כ'תעלה' המוליכה מי נגר של הגשמים, מסביב לכל הגינה במעגל סגור.., חלקו גלוי וחלקו נסתר, בצינור עבה. כך מי הגשמים מגיעים לכל פינה בגינה. התעלה נחפרה לאט לאט, מתוך השוואת מפלסים, כדי שתהיה מאוזנת וכך, ע"י סגירת צד אחד, המים הולכים לצד השני. לתעלה זו מגיע גם צינור נסתר, העובר מתחת למדשאה ומוביל מים אפורים שטוהרו ע"י מערכת הטיהור.
הביצוע פשוט - לוח עץ רחב, כ 20 ס"מ ובאורך של 2 מטר (כעת נמצאים שם 2 לוחות כאלו). ממקמים אותו במיקום המתאים ובזוית של כ 50 מעלות. מייצבים עם קרש עבה / אבן / בלוק ואח"כ, גורפים אדמה וממלאים, עד לשפת הקרש ולאחר מכן, משקים היטב במים, לרמה של 'בוץ נוזלי' וכך למעשה מתבצעת 'יציקה' המתהדקת אל דופן הקרש. משאירים את ה"קונסטרוקציה" הזו למשך יומיים, עד שה'יציקה' מתקשה. בעת הטיפול בערוגה הרחבה הזו, משתדלים לתחח בתוך הערוגה, בלי לגעת בשוליים המשופעים.
בהמשך, אעשה גם ערוגות טרפזיות, ממש! המאונכות ל'תעלה' שבתמונה. ושוב, התלמים שבין הערוגות הללו, יהיו גם הם במפלס התואם את מפלס ה'תעלה' וכך ההשקייה ב'הצפה', תגיע לכל התעלות שבין הערוגות הטרפזיות.
תמונות ותיקות של ערוגות טרפזיות ושיטת ההשקייה העתיקה, אפשר לראות בשירשור שהבאתי בעבר - viewtopic.php?f=9&t=2487
סער - ביקשת לראות את הליפה
היה קצת קשה לצלם, כי אין זוית מתאימה, לתפוס את כל גודלו של הצמח.
הצמח עולה כמעט עד לגג, מטפס על חוט דייג עבה ואח"כ, מטפס על עצמו. באמצע הגובה, קיבל 2 'הפניות' - אחת הגבוהה יותר, הולכת לכיוון חדר השינה שבקומה השנייה, יש לחלון והשנייה, במאונך לקיר, על הרצועה הצבעונית העבה, אל הצד השני של הגינה ואח"כ, אם ימשיך.., יגיע לאותו חלון, מהצד השני.
לא קל להבחין בליפות שכעת ירוקות ונחבאות בין העלים. הנה שתיים שסימנתי בעיגול - שמנות וגדולות באורך של כ 30 ס"מ.. (לא טיפסתי למדוד ! אין לי סולם כזה גבוה).
עוד אני מנסה לתפוס זוית לצלם את 2 הליפות ההן ומול האף שלי, גיליתי אחת בין העלים - צעירה וקטנה, באורך של כ 20 ס"מ.. כמו קישוא גדול.
הצמח מלא בפרחים שיוצאים באשכולות. הרבה פרחים זכריים מלאים באבקה שנושרים לאחר יומיים שלושה ומייד באים אחרים במקומם.
דבורי העצים השחורות והגדולות, עם הכתם הצהוב על הגב, שוב משמיעות לנו את 'מנגינת הבוקר' שלהן - כיף לא נורמאלי ! לא תוקפניות, ידידותיות! עושות 'באזים' מעל הקרחת שלי, בברכת 'בוקר טוב'

בתקופה הזו, הצמח דורש הרבה מים ובמיוחד אצלי, כשהוא מטפס וצמוד לקיר הדרומי המחזיר לו חום מהשמש שמכה עליו כל היום. אז פעם בשבוע, אני לוקח מיכל של 10 ליטר, עם מי מזגנים, מעמיד ליד הצמח ונותן למים לזרום, דרך צינורית דקה (כמו של אקוואריום), בזרם איטי, ממש טיפטוף מהיר, צמוד לצמח.
הוא אוהב את זה..
