מתכוני המאכלים מהמפגש

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי סקיבה » 22 אוקטובר 2011,14:04

לבקשת הקהל (שהיה וטעם...), פשטידת הבצל של אמא (ואבא):

המצרכים:
- 6 בצלים בינוניים, קלופים, חתוכים לפרוסות, ומופרדים לטבעות.
- 3 ביצים
- 4 כפות קמח
- 1 גביע קוטג' (תנובה 5%, במקרה הנדון)
- 1 גביע יוגורט (יופלה, טבעי, 3%, כנ"ל)
- 100 גר' (חופן) גבינה צהובה מגורדת (עמק)
- מלח
- פלפל

ההכנה:
- מטגנים את הבצל קלות, כשהוא שקוף מסירים מהאש.
- בקערה נפרדת, מערבבים את שאר המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן לעיסה ובוחשים היטב.
- שופכים הכל לתבנית בינונית, מפזרים מעל עוד קצת גבינה מגורדת (בנוסף לחופן שהוכנס כבר לעיסה), ומכניסים לתנור חם - 180 מעלות, למשך כ-40 דקות.

* אפשר כמובן לגוון בתבלינים - שום, אורגנו, טימין וכו'... (אך מה שהיה במפגש היה רק עם מלח ופלפל)

בתאבון!
אמיר
בטבע אין תופעות על-טבעיות.
אבל באופן טבעי, יש כמה תופעות נשגבות מבינתנו...

:shake: :nod: ^_^
סמל אישי של המשתמש
סקיבה
גנן מתקדם
 
הודעות: 1303
הצטרף: 29 מרץ 2009,14:04
מיקום: קיבוץ געש

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי סקיבה » 22 אוקטובר 2011,14:04

לפחות תן פה מתכון לחומוס... (שהיה מעולה!)
ואז זה כבר יהיה "מתכונים", ולא "מתכון"...
בטבע אין תופעות על-טבעיות.
אבל באופן טבעי, יש כמה תופעות נשגבות מבינתנו...

:shake: :nod: ^_^
סמל אישי של המשתמש
סקיבה
גנן מתקדם
 
הודעות: 1303
הצטרף: 29 מרץ 2009,14:04
מיקום: קיבוץ געש

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי פלד » 22 אוקטובר 2011,14:04

נשמע פשטידה טעימה ועסיסית :P
פלד
 

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי ינאי » 22 אוקטובר 2011,14:04

במפגש הבא אני רוצה יחורים של פשטידה כזו, אם אין אז גם זרעים יהיה טוב...
ינאי
גנן באימונים
 
הודעות: 202
הצטרף: 23 אפריל 2008,14:04

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי ראובן אורן » 22 אוקטובר 2011,14:04

טוב, נתחיל מבקשה ראשונה של שחר שביקשה ממני מתכון למעדן דלעת חריף
המתכון נמצא כבר בשרשור מתכונים של אחד המפגשים, הנה כאן - viewtopic.php?f=9&t=3623&p=21284&hilit=%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%A9%D7%99#p21284

ועוד משהו, לבקשת שחר - חצילים ברוטב סצ'ואן - מתכון פשוט שהמצאתי לפני כמה שנים

לקנות 'רוטב סצ'ואן' - מגיע בבקבוק דומה ל'רוטב סויה'.
לקלף חציל ולחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
לחתוך הפרוסות ל"'צ'יפסים' ברוחב 1 ס"מ ובאורך של כ 5-6 ס"מ
להכין מחבת עמוקה עם שמן עמוק
לחמם עד שהשמן מתחיל להעלות עשן ! חיוני לטיגון חצילים! אם השמן חם, הם לא סופגים כמעט שמן
להכניס החציל החתוך לשמן ולטגן עד שיזהיבו ++, עד שיתחילו להתקרמל - להיות קצת חומים בשוליים
להוציא לרשת לניקוז השמן ולכסות במכסה עד לסיום הטיגון כולו.
להכין קערה עם מכסה תואם
להעביר החצילים המטוגנים והמנוקזים מהשמן לקופסה וליצוק עליהם ¼ כוס 'רוטב סצ'ואן'
לערבב בעדינות כדי שלא לשבור אותם
להשתדל להמתין שעה, לפני ש'מתלבשים' על זה, כדי שהטעמים יתערבבו

כן, לא צריך להוסיף כלום ! רק חצילים ורוטב
יוצא משהו.. 'איום ונורא' :P

..........
חומוס
(בלי כמויות ומידות ומשקלות)
להשרות חומוס למשך לילה במים
בבוקר, לשפוך את המים ולשטוף הגרגרים במים טריים ולהשאיר לעמוד בלי מים, עוד חצי יום - כך הם יתפחו עוד, בלי להיחנק מהמים, כמו בהנבטה של נבטים
להעביר לסיר גדול, למלא במים עד שיעברו את החומוס, להביא לרתיחה ואז להוריד האש, לביעבוע איטי וארוך - לכסות את הסיר במכסה ! זה חוסך אנרגיה !!
לאחר שעה, לקחת מצקת ולקפות את הקצף - לאסוף את הקצף שצף למעלה ולהשליכו לכיור.
לאחר עוד שעה, שוב! ובהזדמנות זו, לבדוק מה המצב? אם הם כבר רכים. אפשר בשלב זה להוסיף כפית או כף (לפי הכמות של החומוס - חצי קילו או קילו) של אבקת סודה לשתייה.
רכים?! יופי ! לסנן אותם ולא לשפוך את הנוזלים, אלא לשמור אותם בצד - מספיקה כמות של 1 כוס.
לקחת בלנדר / מג'ימיקס
להכניס פנימה 5 שיני שום + מלח + מיץ מ 2 לימונים בינוניים + 2-3 פלפלים חריפים מהגינה - הכוונה לפלפלים קטנים או חצי גדול, כדי שלא יהיה ממש חריף, אלא יעקצץ בלשון.
אני מוסיף גם כמה עלים של עירית - עוד חגיגה ללשון
להפעיל את הבלנדר ולטחון את התבלינים עם המיץ לימון לבלילה נוזלית.
כעת הזמן להוסיף את החומוס !
לא את הכל ! תשאיר כמות של כוס גדולה בצד. מוסיפים אותם לאחר סיום הטחינה עם הבלנדר.
החומוס בבלנדר דורש 'נוזלים' - מוסיפים את הנוזלים ששמרנו בצד מהסיר, כדי שהחומוס יהיה במרקם של 'דבש'.
כן, טוחנים אותו כשהחומוסים עוד חמים - הטעמים מתערבבים יופי !
נראה טחון למשעי ?! יופי! להוסיף חצי כוס טחינה משובחת
הטחינה סופחת נוזלים - תעצרו את הבלנדר ותבדקו את הסמיכות ואת הטעם - אם צריך אז מוסיפים נוזלים מהסיר או עוד מיץ לימון
תתאפקו ! זה יהיה יותר טעים, אחר כך !
סיימנו לטחון?! להעביר לכלי עם מכסה טוב, לפזר למעלה את החומוסים שהשארנו בצד, לבזוק עליהם פפריקה חריפה ו.. להציף בשמן זית איכותי.

להכניס למקרר לכמה שעות טובות! לאחר השהייה במקרר, החומוס מתמצק ! גם אם היה מעט נוזלי בסיום ההכנה.

מבטיח שאחרי השהייה במקרר, הטעם יהיה יותר טוב מאשר כשהוא חם :lol:

בתיאבון
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי שחר וינשטיין » 23 אוקטובר 2011,14:04

סקיבה כתב:לבקשת הקהל (שהיה וטעם...), פשטידת הבצל של אמא (ואבא).
בתאבון! אמיר

ו...
ראובן אורן כתב:טוב, נתחיל מבקשה ראשונה של שחר שביקשה ממני מתכון למעדן דלעת חריף...
בתיאבון


אמיר וראובן, אין כמוכם! :bow:
אני מודה לכם מאוד!
וברגע שאכין מהמתכונים שפרסמתם גם בעלי יודה לכם..!
סחטיין לכל המבשלים והמבשלות.
היו מעדנים נפלאים במפגש, אני עוד זוכרת את הבורקס פיצה (למרות שלא זכור לי מי הכין- ובמילא לא כלול בדיאטה..! :doh: ) ואת העוגת גבינה לבית קאפח.
שחר.
'גנן אמיתי אינו אדם המגדל פרחים, אלא אדם המגדל אדמה.' - קארל צ'אפק, שנת הגנן
סמל אישי של המשתמש
שחר וינשטיין
גנן באימונים
 
הודעות: 244
הצטרף: 12 אוגוסט 2010,14:04
מיקום: קציר

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי ראובן אורן » 23 אוקטובר 2011,14:04

ולגבי המטבל החריף שהכנתי

כדאי להכין מנה בינונית שתספיק ליומיים שלושה.. מאכסימום. כי זה אומנם נשמר יותר (במקרר) אבל מאבד את איכותו.

פלפלים חריפים בנפח של כוס - 200CC - חצי ירוקים וחצי אדומים
(כל אחד מגדל פלפלים אחרים.. :oops: )
מיץ מלימון גדול ועסיסי
מלח - ½ כפית
שמן זית איכותי
----------------------
להכניס הפלפלים + מלח + המיץ לימון לבלנדר ולטחון עד למחית בינונית - לא ממש 'דייסה' אלא שיראו חתיכות קטנות - בקיצור.. כמה 'פולסים' בבלנדר

להעביר לקופסה עם מכסה טוב ולתת לזה לעמוד בחוץ שעה לפחות

לאחר שעה, להוסיף 2 כפות של שמן זית, לבחוש ולהכניס למקרר

מתאים להכל ! :angel:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 23 אוקטובר 2011,14:04

הכל נשמע כל כך טעים! הייתם צריכים לעשות לי Take-Away. :oops:
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי רפי_ק » 23 אוקטובר 2011,14:04

שחר וינשטיין כתב:היו מעדנים נפלאים במפגש, אני עוד זוכרת את הבורקס פיצה (למרות שלא זכור לי מי הכין- ובמילא לא כלול בדיאטה..! :doh: ) ואת העוגת גבינה לבית קאפח.

אנחנו הבאנו את הפיצות.
קשה קצת להגיד את המתכון, הרסק עגבניות כולל את העגבניות במקרר שכבר עברו את תקופת הזוהר שלהם,
בצל מעט מטוגן, שום, כוסברה טריה, בזיליקום טרי וכמון שלם.
רפי_ק
גנן מתקדם
 
הודעות: 1114
הצטרף: 28 מאי 2011,14:04
מיקום: ירושלים

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי סתיו צ. » 23 אוקטובר 2011,14:04

לבקשת אורנה, המתכון של לחם השיפון שהכנתי
300 גרם קמח לחם לבן(לא קמח לבן רגיל שהוא ריק מכל משהו מזין, מומלצים הקמחים של "שטיבל")
300 גרם קמח שיפון מלא
400-450 מ"ל מים
כף וחצי שמן צמחי למי שרוצה פרווה(אני שם 20 גר' חמאה)
כף וחצי סוכר חום
כפית וחצי מלח
כפית וחצי שמרים יבשים
כוס (200 מ"ל) מחמצת(שאור)למי שיש, אם אין, יש להוסיף עוד חצי כפית שמרים
זרעי צ'יה/פשתן/חמניות/שומשום או כל סוג שתחפצו, בערך חופן אחד

לשים את כל החומרים מלבד הזרעים והמלח במיקסר עם וו לישה לפחות 30-45 דקות על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת מרקם בצקי לא יבש מידי,
לקראת סיום הלישה יש להוסיף את הזרעים והמלח (המלח מגביל את פעילות השמרים לכן לא רצוי להכניס אותו מההתחלה)
מניחים בעדינות את הבצק המוכן בקערה ומכסים במגבת כדי שלא יתייבש, לאחר 45-60 דקות בודקים,
הבצק אמור להכפיל את נפחו אם זה לא קרה יש לתת לבצק עוד זמן, התפיחה תלויה מאד בטמפרטורת החדר ובלחות והזמן משתנה מאד ממקום למקום ועונה,
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, יש להוציאו מהקערה בעדינות רבה וליצור את הצורה בה נרצה את הלחם,
לוקחים תבנית אפיה ומפזרים בתחתיתה מעט קמח תירס ע"מ למנוע הידבקות,
שמים את הבצק בתבנית ומכסים ומניחים שוב לכ-45-60 דקות,
בינתיים מחממים תנור ל-225 מעלות ומניחים בתחתיתו על רשת קערונת חסינת חום עם מים רותחים ע"מ ליצור מעט לחות בתנור, מה שייתן ללחם ציפוי קריספי,
זהו, הגיע הרגע, מכניסים את התבנית לתנור לכ- 20-25 דקות,
הלחם מוכן כאשר מקישים על תחתיתו ונשמע רעש חלול.
לאחר שמוציאים את הלחם מהתנור ניתן ואף רצוי למרוח שמן זית איכותי עם מברשת.

כמו כן ניתן למרוח חלמון של ביצה לפני ההכנסה לתנור(אני לא מורח)
כמו כן ניתן לשנות את כמויות הקמחים, ככל שנוסיף שיפון התפיחה תהיה נמוכה ואיטית יותר והלחם יצא קשה יותר.
למי שיש אופה לחם(כמוני) את כל התהליך של הלישה והתפיחה הראשונה ניתן לעשות במכשיר ואח"כ להעביר לתנור.

זהו
בתיאבון
סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 722
הצטרף: 29 יולי 2011,14:04
מיקום: קרית ביאליק

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי אורנה » 24 אוקטובר 2011,14:04

תודה סתיו
כאוכלת לחם שיפון בלבד שמחתי מאוד
לטעמו האיכותי והלא חמוץ (כאופייני)של הלחם שלך .
אשמח מאוד לאפות אותו בקרוב .
אודיע לך על התקדמותי .
הרעיון של הלישה באופה הלחם אדיר :clap:
נפתרו הרבה דיבקי לישה אורנה
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי יוסי_מ » 24 אוקטובר 2011,14:04

אני הבאתי את פשטידת התרד.

100 גרם עלי תרד.
200 גרם ברוקולי (השתמשתי בשקיות הקפואות).
בצל ירוק קצוץ לטבעות.
שתי ביצים.
שמן זית (בערך שליש כוס).
פלפל שחור.
עלי כוסברא קצוצים דק.
קמח (אני משתמש בקמח תופח, אפשר גם קמח רגיל ושמרים).
מבשלים את התרד והברוקולי (לדקות ספורות).
מערבבים את כל המרכיבים, כאשר את הקמח אני מוסיף בסוף וכמות הקמח נקבעת לפי הצמיגות.
מכניס לתנור (200 מעלות) עד שמתחיל להשחים.
זהו, ההכנה מהירה :)
יוסי_מ
גנן חדש
 
הודעות: 6
הצטרף: 10 ספטמבר 2011,14:04

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי סתיו צ. » 24 אוקטובר 2011,14:04

אורנהאב770 כתב:תודה סתיו
כאוכלת לחם שיפון בלבד שמחתי מאוד
לטעמו האיכותי והלא חמוץ (כאופייני)של הלחם שלך .
אשמח מאוד לאפות אותו בקרוב .
אודיע לך על התקדמותי .
הרעיון של הלישה באופה הלחם אדיר :clap:
נפתרו הרבה דיבקי לישה אורנה


שיהיה בהצלחה ובתיאבון
סמל אישי של המשתמש
סתיו צ.
גנן עם עתיד
 
הודעות: 722
הצטרף: 29 יולי 2011,14:04
מיקום: קרית ביאליק

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי ראובן אורן » 01 נובמבר 2011,14:04

בשבוע שעבר, הגיעו אלינו לביקור, חברים הנמצאים כעת בגרמניה
ידעתי שהם מתגעגעים מאוד לאוכל ישראלי אותנטי ואמיתי שמאוד חסר להם 'שם'

רעייתי, אלופת המאפים, הכינה לחמניות (ג'בטה') תוצרת בית וכמובן.. עוגה
ועוד צלחת גבינות מקומיות.. (לא מעניין אותי..)
וגם סיר עם 'חריימי' אדום וחריף
אני כאחראי קבוע על סלטים בכל הואריאציות, הכנתי 2 דברים שהמצאתי על המקום - טחינה ו'סלט עגבניות' - סה"כ, 10 דקות עבודה

טחינה - טחינה ירקרקה ועשירת טעמים.. חבל"ז
להכניס לבלנדר:
מיץ סחוט מ1 לימון
4 שיני שום גדולות
חצי כפית מלח
צרור של עלי עירית (מהגינה כמובן !)
1 פלפל חריף קטן בלי הגרעינים וה'גידים הלבנים' (כמה קטן?! בערך.., כזה |----------------------| )
להפעיל הבלנדר (כן, בלי הטחינה !) ולטחון הכל לעיסה נוזלית
כעת, להוסיף את הטחינה, לאחר שערבבנו אותה בצנצנת - כי .. למעלה צף השמן ולמטה, כל המשקעים של הטחינה הקשה
כמה טחינה?! בערך כוס אחת
ו.. להפעיל את הבלנדר
קשה מדי?! להוסיף למסחטת הלימון מעט מים ו..ליצוק לבלנדר
נוזלי מדי?! להוסיף מעט טחינה
עד שמגיעים למרקם של 'דבש'
להעביר לקערית הגשה
לכסות עם משהו ולהכניס למקרר לפחות לשעה



סלט עגבניות
כ 20 עגבניות שרי אדומות, רכות ומתוקות - לחתוך אותן לחצי, להכניס לקערה ולבזוק עליהן חצי כפית של מלח גס - עוד לא לערבב !!
2 מלפפונים בינוניים - לקלף ולחתוך לפרוסות דקות ואח"כ, לחתוך הפרוסות ל'ספגטי' דקיקים ולהוסיף על העגבנייות
לפזר על המלפפונים רבע כפית פלפל שחור גרוס
ללכת לגינה ולהביר 5 עלים גדולים של בזיליקום ו.. 5 עלים קטנים של אורגנו
לשים אותם על קרש החיתוך ולחתוך דק דק דק !
לפזר על המלפפונים ולערבב את הכל, מלמטה למעלה עד שהגוונים אחידים
לתת לזה לעמוד בחוץ כשעה ואז לערבב שוב וליצוק שמן זית 0 כמה ?! כמה שאתם אוהבים.
כעת לערקבב ו..להגיש



נו, טוף,, זה הלך טוב מאוד עם הלחמניות המהבילות והלימונדה הצוננת
היו מבסוטים ה"תיירים", וגם אנחנו


נ.ב. מי שצורך הרבה טחינה, מומלץ לאכסן את הצנצנת הפוכה על צלוחית בארון / מזווה. כך המשקעים יהיה 'למעלה'

ועוד משהו, כדאי לאסוף את השמן שצף על הטחינה - 'שמן שומשום' מעולה ויקר ! כמה טיפול על כל צלחת מרק בחורף.. עושה פלאים !
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30100
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי עמרי שוסטר » 01 נובמבר 2011,14:04

נשמע מעולה, ראובן.
אני מתנדב לספק את "הפלפל הקטן" בביקור הבא. :lol:
סמל אישי של המשתמש
עמרי שוסטר
גנן מתקדם
 
הודעות: 1206
הצטרף: 14 אוגוסט 2009,14:04
מיקום: גן יבנה

Re: מתכוני המאכלים מהמפגש

הודעהעל ידי תמיר אילן » 30 מרץ 2012,14:04

סתיו צ. כתב:לבקשת אורנה, המתכון של לחם השיפון שהכנתי
300 גרם קמח לחם לבן(לא קמח לבן רגיל שהוא ריק מכל משהו מזין, מומלצים הקמחים של "שטיבל")
300 גרם קמח שיפון מלא
400-450 מ"ל מים
כף וחצי שמן צמחי למי שרוצה פרווה(אני שם 20 גר' חמאה)
כף וחצי סוכר חום
כפית וחצי מלח
כפית וחצי שמרים יבשים
כוס (200 מ"ל) מחמצת(שאור)למי שיש, אם אין, יש להוסיף עוד חצי כפית שמרים
זרעי צ'יה/פשתן/חמניות/שומשום או כל סוג שתחפצו, בערך חופן אחד

לשים את כל החומרים מלבד הזרעים והמלח במיקסר עם וו לישה לפחות 30-45 דקות על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת מרקם בצקי לא יבש מידי,
לקראת סיום הלישה יש להוסיף את הזרעים והמלח (המלח מגביל את פעילות השמרים לכן לא רצוי להכניס אותו מההתחלה)
מניחים בעדינות את הבצק המוכן בקערה ומכסים במגבת כדי שלא יתייבש, לאחר 45-60 דקות בודקים,
הבצק אמור להכפיל את נפחו אם זה לא קרה יש לתת לבצק עוד זמן, התפיחה תלויה מאד בטמפרטורת החדר ובלחות והזמן משתנה מאד ממקום למקום ועונה,
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, יש להוציאו מהקערה בעדינות רבה וליצור את הצורה בה נרצה את הלחם,
לוקחים תבנית אפיה ומפזרים בתחתיתה מעט קמח תירס ע"מ למנוע הידבקות,
שמים את הבצק בתבנית ומכסים ומניחים שוב לכ-45-60 דקות,
בינתיים מחממים תנור ל-225 מעלות ומניחים בתחתיתו על רשת קערונת חסינת חום עם מים רותחים ע"מ ליצור מעט לחות בתנור, מה שייתן ללחם ציפוי קריספי,
זהו, הגיע הרגע, מכניסים את התבנית לתנור לכ- 20-25 דקות,
הלחם מוכן כאשר מקישים על תחתיתו ונשמע רעש חלול.
לאחר שמוציאים את הלחם מהתנור ניתן ואף רצוי למרוח שמן זית איכותי עם מברשת.

כמו כן ניתן למרוח חלמון של ביצה לפני ההכנסה לתנור(אני לא מורח)
כמו כן ניתן לשנות את כמויות הקמחים, ככל שנוסיף שיפון התפיחה תהיה נמוכה ואיטית יותר והלחם יצא קשה יותר.
למי שיש אופה לחם(כמוני) את כל התהליך של הלישה והתפיחה הראשונה ניתן לעשות במכשיר ואח"כ להעביר לתנור.

זהו
בתיאבון


תודה, סתיו!
הבת שלי, נעמי (בת 11), הכינה לפי המתכון שלך ויצא מצוין
:bow: :bow: :bow:
קבצים מצורפים
תצלום0369.jpg
חלה משיפון - מתכון סתיו
תצלום0334.jpg
לחם שיפון - מתכון סתיו
תצלום0335.jpg
לחם שיפון מתכון סתיו
A is A
תמיר אילן
גנן אורגני
 
הודעות: 4479
הצטרף: 21 דצמבר 2009,14:04
מיקום: קדומים


חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים