סקיבה כתב:לבקשת הקהל (שהיה וטעם...), פשטידת הבצל של אמא (ואבא).
בתאבון! אמיר
ראובן אורן כתב:טוב, נתחיל מבקשה ראשונה של שחר שביקשה ממני מתכון למעדן דלעת חריף...
בתיאבון
שחר וינשטיין כתב:היו מעדנים נפלאים במפגש, אני עוד זוכרת את הבורקס פיצה (למרות שלא זכור לי מי הכין- ובמילא לא כלול בדיאטה..!) ואת העוגת גבינה לבית קאפח.
אורנהאב770 כתב:תודה סתיו
כאוכלת לחם שיפון בלבד שמחתי מאוד
לטעמו האיכותי והלא חמוץ (כאופייני)של הלחם שלך .
אשמח מאוד לאפות אותו בקרוב .
אודיע לך על התקדמותי .
הרעיון של הלישה באופה הלחם אדיר![]()
נפתרו הרבה דיבקי לישה אורנה
סתיו צ. כתב:לבקשת אורנה, המתכון של לחם השיפון שהכנתי
300 גרם קמח לחם לבן(לא קמח לבן רגיל שהוא ריק מכל משהו מזין, מומלצים הקמחים של "שטיבל")
300 גרם קמח שיפון מלא
400-450 מ"ל מים
כף וחצי שמן צמחי למי שרוצה פרווה(אני שם 20 גר' חמאה)
כף וחצי סוכר חום
כפית וחצי מלח
כפית וחצי שמרים יבשים
כוס (200 מ"ל) מחמצת(שאור)למי שיש, אם אין, יש להוסיף עוד חצי כפית שמרים
זרעי צ'יה/פשתן/חמניות/שומשום או כל סוג שתחפצו, בערך חופן אחד
לשים את כל החומרים מלבד הזרעים והמלח במיקסר עם וו לישה לפחות 30-45 דקות על מהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת מרקם בצקי לא יבש מידי,
לקראת סיום הלישה יש להוסיף את הזרעים והמלח (המלח מגביל את פעילות השמרים לכן לא רצוי להכניס אותו מההתחלה)
מניחים בעדינות את הבצק המוכן בקערה ומכסים במגבת כדי שלא יתייבש, לאחר 45-60 דקות בודקים,
הבצק אמור להכפיל את נפחו אם זה לא קרה יש לתת לבצק עוד זמן, התפיחה תלויה מאד בטמפרטורת החדר ובלחות והזמן משתנה מאד ממקום למקום ועונה,
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, יש להוציאו מהקערה בעדינות רבה וליצור את הצורה בה נרצה את הלחם,
לוקחים תבנית אפיה ומפזרים בתחתיתה מעט קמח תירס ע"מ למנוע הידבקות,
שמים את הבצק בתבנית ומכסים ומניחים שוב לכ-45-60 דקות,
בינתיים מחממים תנור ל-225 מעלות ומניחים בתחתיתו על רשת קערונת חסינת חום עם מים רותחים ע"מ ליצור מעט לחות בתנור, מה שייתן ללחם ציפוי קריספי,
זהו, הגיע הרגע, מכניסים את התבנית לתנור לכ- 20-25 דקות,
הלחם מוכן כאשר מקישים על תחתיתו ונשמע רעש חלול.
לאחר שמוציאים את הלחם מהתנור ניתן ואף רצוי למרוח שמן זית איכותי עם מברשת.
כמו כן ניתן למרוח חלמון של ביצה לפני ההכנסה לתנור(אני לא מורח)
כמו כן ניתן לשנות את כמויות הקמחים, ככל שנוסיף שיפון התפיחה תהיה נמוכה ואיטית יותר והלחם יצא קשה יותר.
למי שיש אופה לחם(כמוני) את כל התהליך של הלישה והתפיחה הראשונה ניתן לעשות במכשיר ואח"כ להעביר לתנור.
זהו
בתיאבון
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־193 אורחים