על ידי ארסרט » 09 ינואר 2020,14:04
אני מחזיק לימון כבוש בצנצנת מחוץ למקרר לכל אורך השנה.
היתה לי צנצנת שהחזיקה בחוץ כשנתיים עד שהתרוקנה.
בשונה מהמתכון שרשום אני פועל בנוהל הבא
לאחר חריצה והמלחה של הלימונים אני דוחס היטב בצנצנת, לאחר כארבעה ימים הלימונים הגירו כמות יפה של נוזלים, אני דוחס שוב בצנצנת עד שהצנצנת מלאה כמעט עד סופה, חשוב שהצנצנת תהיה מלאה כי אויר פוגע בתהליך התסיסה.
לאחר סיום הדחיסה, אני מוסיף מיץ לימון טרי(או ליים) עד לכיסוי מוחלט של הלימונים, מעל שכבה זו אני מניח מעין מכסה פלסטיק מחורר שיחזיר את הלימונים מתחת לנוזל, מכסה בשכבה מינימלית אבל מלאה של שמן זית ואוטם את הצנצנת.
פותח בשבוע הראשון פעם ביום לכמה דקות תוך "דפיקת" הצנצנת להוצאת שאריות אוויר, בדרך כלל מוכן לאכילה לאחר כחודשיים.
חשוב לציין שמבחינתי לימון כבוש/מותסס אמיתי הוא כזה שהקליפה שלו התרככה לחלוטין כתוצאה מהמתהליך והיא רכב ומתמוססת בפה.
מי שמגיע לאיזור, יש לי המון לימון כבוש למסירה.. באירועים שאני עורך בקיץ הרבה פעמים נשארים לי שמיניות לימונים מההגשה, אותם אני כובש מיד בסיום האירוע.