עמוד 89 מתוך 95

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
לא בכדי המציאו לפני 200 שנה 'מזמרת דילול'..
גם את 8 או 10 האשכולות שלי (הפתעה לטובה!) ניערתי מדי פעם..

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
ניערת את האשכולות כדי להפיל ענבים חלשים עם פוטנציאל להרקב?
וגם השתמשת במזמרת הדילול כדי לייצר רווח בין הענבים?

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 06 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
תמיר אילן כתב:ניערת את האשכולות כדי להפיל ענבים חלשים עם פוטנציאל להרקב?
וגם השתמשת במזמרת הדילול כדי לייצר רווח בין הענבים?


רק ניערתי קלות אכן, נפלו כמה מכל אשכול
לא הגזמתי כי הגפן במקום זה, 'שנה ראשונה' או יותר נכון, חזרה למקומה הרגיל לאחר 'תווי המוזיקה' של שנה שעברה..
בשנה הבאה, תישאר שם ותניב יותר... אינשאלללה
אין עם מי לדבר, כידוע.. אז כמה שניתן.. גוזם להם את הבוגונוויליה וזורק הענפים אליהם..

:rofl:

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
סוף סוף מצאתי זמן כדי לבנות צלחת לזית קלמטה שלי.

אצלי צלחת זה לא עבודה של כמה דקות עם טוריה אלא עבודה של שעתיים + של בחירת אבנים, קצת חפירה כדי לקבע את האבנים, מילוי וסידור האדמה כדי ליצור את השקע של ה"סומבררו", כמו שרובן קורא לזה. בגלל השיפוע יש למקם את האבנים הגדולות יותר בצד הנמוך ולהיפך.

אח"כ בדיקה עם השקייה לוודא שהשקע של הסומבררו מאוזן, ושהפסגה שלו מספיק גבוהה כך שמיים לא מגיעים לגזע.
כשהכול נראה טוב וישר - מילוי של רסק עצים בצלחת לשמירת לחות

לסיום לשבת בצל העצים, למחות את הזיעה, ולהנות ממראה הצלחת/טרסה החדשה.

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי משולם יולזרי
אוו איזו השקעה ...

האם חשבת לשתול פרחים או עשבי תיבול בקצה הערוגה לצד המסלעה ?

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
משולם יולזרי כתב:אוו איזו השקעה ...

האם חשבת לשתול פרחים או עשבי תיבול בקצה הערוגה לצד המסלעה ?


רעיון טוב. הרוקט צומח באזור זה יפה; כנראה שילוב שמש וצל ומים שניגרו מהצלחת של הזית.
הרוקט הוא ירק מעבר נהדר: מתפרץ באביב אחרי שהעליים מתחילים לאבד את זה וירקות הקיץ עוד לא נושאים פרי.
שוקל לזרוע/לשתול רוקט וארוגולה שם בסוף החורף

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
השבת גיליתי ששקית אורגנזה העוטפת אשכול ענבים בגפן הצ'יליאנית חוררה וצרעה מזרחית טיילה בתוך השקית (ועוד כמה טיילו על השקית מבחוץ)
בעזרת קרטון הרחקתי/חיסלתי כמה צרעות כאלה, ואני תוהה אם הצרעות האלה יכולות לקרוע שקית אורגנזה או שאת החור עשה מזיק אחר והן מנצלות הפרצה?
שנה הבאה אולי אעטוף כל אשכול בשתי שקיות...

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
תמיר אילן כתב:סוף סוף מצאתי זמן כדי לבנות צלחת לזית קלמטה שלי.

אצלי צלחת זה לא עבודה של כמה דקות עם טוריה אלא עבודה של שעתיים + של בחירת אבנים, קצת חפירה כדי לקבע את האבנים, מילוי וסידור האדמה כדי ליצור את השקע של ה"סומבררו", כמו שרובן קורא לזה. בגלל השיפוע יש למקם את האבנים הגדולות יותר בצד הנמוך ולהיפך.

אח"כ בדיקה עם השקייה לוודא שהשקע של הסומבררו מאוזן, ושהפסגה שלו מספיק גבוהה כך שמיים לא מגיעים לגזע.
כשהכול נראה טוב וישר - מילוי של רסק עצים בצלחת לשמירת לחות

לסיום לשבת בצל העצים, למחות את הזיעה, ולהנות ממראה הצלחת/טרסה החדשה.


ו.. שכחת את ה'כוס לימונדה קרה' :rofl:

משובב עיניים :inlove:

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
תמיר אילן כתב:השבת גיליתי ששקית אורגנזה העוטפת אשכול ענבים בגפן הצ'יליאנית חוררה וצרעה מזרחית טיילה בתוך השקית (ועוד כמה טיילו על השקית מבחוץ)
בעזרת קרטון הרחקתי/חיסלתי כמה צרעות כאלה, ואני תוהה אם הצרעות האלה יכולות לקרוע שקית אורגנזה או שאת החור עשה מזיק אחר והן מנצלות הפרצה?
שנה הבאה אולי אעטוף כל אשכול בשתי שקיות...



לדעתי, הן מסוגלות ועוד איך
יש להן מלתעות חדות לשיסוע 'חלבונים' וכדומה
אם יש לך 'מגיפת צרעות' כדאי לארגן להן זבבוק עם ענב משוסע או שניים וגם פיסת בשר קטנה

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
אנסה זבבוק.
שוקל לתלות קופסת טונה פתוחה עם שארית טונה "מתובלת" כמו שראינו אצל אבי

אבי: במה "תיבלת" את הטונה אצלך בגינה כדי לצמצם אוכלוסיית הצרעות אצלך?
והאם ציפורים המחפשות חלבונים לא אוכלות מזה?

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
ראובן אורן כתב:
ו.. שכחת את ה'כוס לימונדה קרה' :rofl:
משובב עיניים :inlove:


אצלי הלימונדה מתובלת עם פסיפלורה. יש לי הרבה מיץ לימונים שהקפאתי בשיא העונה וגם מיץ פסיפלורה מוקפא ואני מכין קנקנים כאלה בעיקר לשולחן השבת.
הקפאת מיץ לימון טרי בתבנית של קרח מאד יעילה לייצור כוס לימונדה אינדיווידואלית!

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
אין.. אין על לימונדה קררררה.. כשצמאים..

אין !

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2018,14:04
על ידי חזי
1 קילוגרגם 12 שקל בחצי חינם
:twisted:

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
חזי כתב:1 קילוגרגם 12 שקל בחצי חינם
:twisted:


1 ק"ג של מה?

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
תמיר אילן כתב:
חזי כתב:1 קילוגרגם 12 שקל בחצי חינם
:twisted:


1 ק"ג של מה?


בכל מקרה.. מחיר מצויין
:rofl:

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
עד לפני כמה ימים העדפתי להוריד כל שבוע את כמות האשכולות הנצרכים בשבוע +/-.
בעקבות מתקפת הצרעות המזרחיות על אשכולות הגפן הצ'יליאנית בפרגולה שלי הורדתי אתמול את רוב האשכולות.
חלק משקיות האורגנזה היו מחוררות, והיה לי בלאי של כ-50% בענבים.
הבלאי לא בהכרח קשור לצרעות. היו גם לא מעט ענבים שהצטמקו , בנוסף לאלה שהיו אכולות או נפגעו ממזיק כלשהו שיכול להגיע לאשכול בעקבות חירור השקית ע"י הצרעה (לכאורה...)
אני מעריך שבמקרר (שם הענבים תופשים חצי מדף) הם ישמרו כמה שבועות במקום שיושמדו בהדרגה ע"י הצרעות.

עדיין מחכה לשמוע (אבי?) מה הרעל שמוסיפים לטונה כדי להרוג את הצרעות המזרחיות האלה - למקרה שלא ירצו להתאשפז בזבבוק :P

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2018,14:04
על ידי אבי אלימלך
תמיר אילן כתב:אנסה זבבוק.
שוקל לתלות קופסת טונה פתוחה עם שארית טונה "מתובלת" כמו שראינו אצל אבי

אבי: במה "תיבלת" את הטונה אצלך בגינה כדי לצמצם אוכלוסיית הצרעות אצלך?
והאם ציפורים המחפשות חלבונים לא אוכלות מזה?


השנה משתמש במלכודת סגורה.
זבבוק זה טוב.

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
תוך טפטופים של בוקר מסקתי את החלק התחתון של עץ הזית (מסוג קלמטה) - החלק הנגיש בלי סולם.
הזיתים חצי ירוקים וחצי סגולים, וחבר/שכן שעיסוקו זיתים (גידול/מסיק/שמן) המליץ למסוק כבר עכשיו (זה היה לפני שבועיים...) לצורכי מאכל ולא לחכות לגשמים.
ההמתנה לגשמים היא לזיתים לשמן כדי לתת להם הזדמנות להגיע לשיא תכולת השמן.
לא הספקתי לצלם... בקרוב, יחד עם המשקל, שנראה לי שיהיה קצת פחות משנה שעברה אך די והותר לצריכה הביתית

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2018,14:04
על ידי תמיר אילן
קערת נירוסטה גדולה מלאה זיתי קלמטה עברה שטיפה בוקר וערב מיום שני.
הערב אעביר לבקבוקים/צינצנות.

כמה מלח שמים במים לכבישת הזיתים? 10% או עד שביצה טרייה צפה?
בנוסף, אני מוסיף שום, לימון פרוס, פלפל חריף אדום, ושמיר.
מוסיף קצת שמן שיהווה "פקק" מונע חימצון וסוגר פקק רופף לאפשר יציאה של גזים.

שכחתי משהו? תודה לביקורת

Re: זן, אבנים... וגינת קדומים המתפתחת

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2018,14:04
על ידי ראובן אורן
אז...
1. ביצה צפה
2. 8%
3. כל אחד לפי טעמו האישי

תוספות.. רשמת הכל..
אני לפעמים מוסיף ענף פיגם

קוריוז נחמד + נקודה לחשיבה:
אני עוקב אחר קבוצת עצי זית הגדלים כ'נוי' וללא השקייה
הם מלאים זיתים ו.. אף זית.. אין עליו 'עקיצה'