עמוד 2 מתוך 7

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2011,14:04
על ידי ארסרט
ראובן תודה רבה על כל ההסברים וההתייחסות, מעריך זאת מכל הלב וכך גם הצמחים...
מעריך שהספקת להגיב לפני שנכנסה השבת הטובה.
אין לי בנמצא כרגע מכסחת דשא.
מה שעשיתי היום בבוקר זה לרכז שתי ערימות עם עלים יבשים ומעט ענפים של עץ התות.
השתדלתי לערום אותם ככל הניתן לגובה על מנת שייחשפו ליותר אוויר.
בעבר החצר שלי היתה משותפת והדייר פשוט זרק את פסולת המטבח שלו לפינה אחת.
היום הפכתי באזור ההוא את האדמה וגיליתי שהיא מלאה בשאריות יבשות יחסית של ירקות מעט חומר בצבע שחור, ענפים, אדמה והרבה מן החי...היא לא היתה חמה ולא רטובה במיוחד.כרגע יצרתי ממנה גם מערום..
מה אני יכול לעשות עם הערימה הזאת? האם כדאי להשתמש בה בהמשך כשהערימה כבר תתחיל לעבוד כמו שאמרת בעוד שבועיים לערך?
או פשוט ״ לסנן אותה״?
שאלה נוספת ברשותך,
הבאתי שלושה שתילים של בגונביליה שהושארו בעציצים שלהם מאז שנקנו במשתלה לפני שנה לערך אני מניח, אולי פחות אפילו.
הם איבדו כמעט את כל עליהם אבל נשארו מעט פרחים.
אני רוצה לשתול אותם בגינה, האם כדאי לגזום אותך לפני? או שהסיכוי שלהם להיקלט באדמה קטן מאחר ונשארו בעציץ זמן רב?
שבוע טוב

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
שבוע טוב
הרעיון הכללי הוא ש'מקל' יתפרק מהר יותר, אן יהיה חתוך ליותר חתיכות וכך גם עם כל פסולת אורגנית, כולל ה'קשה' של אשרוש כרוב או חסה..
על כן המצאתי את שיטת הפודפרוססור בגינה - מכסחת הדשא. בעזרתה, כל חומר שיקוצץ, יתחיל להתפרק תוך כמה שעות !!
אם לא, לא קרה כלום ! רק ההתפרקות תהייה איטית יותר

מציע שתתחיל עם ערימה מחומר רך - עלים, כסחת דשא וענפים דקיקים (ביום שישי, גזמתי את היערה (יותר נכון, נתתי הוראה לבן.. :wink: ) ואת כל הענפים הדקיקים שלה, שמלאו שק גדול, שפכתי על המדשאה וטחנתי ל'סלט' ו..לערימה שהתחילה מיד להתחמם.)
הם יתפרקו יותר מהר ויורידו נפח בהרבה אחוזים. תוסיף למרכז הערימה את ה'חומר השחור' שמצאת (הוא יתרטב ויתחיל להתפרק מהר) ותתחיל לפקוח עין על שקיות גזם שאנשים זורקים החוצה והכי חשוןב, עלי שלכת.
תוך שבועיים, תהייה לך ערימה גבוהה שבמרכזה יתחולל הרבה 'אירועים אוירוביים' והרבה מאוד יצורים מפרקים, יגיעו לשם. ואז, תתחיל להוסיף חומר אורגני מהמטבח. תעשה שקע במרכז הערימה ותוסיף את החומר ו..תכסה אותו עם חומר ותיק יותר, משולי ותחתית הערימה, עד לכיסוי החומר החדש בשכבה של כ 10 ס"מ של חומר ותיק וכך תמנע הגעה וקינון ודגירה של זבובים.
בשיטה זו, למעשה גם תתן ערבוב רוטיני לערימה והיא גם תישאר אירובית בלישהחומר מהמטבח יידבק לעיסה שכבתית בלתי אירובית

יעזור גם אם תכסה את הערימה בכיוסי כלשהו - ברזנט, בד, ניילון, פלסטיק.. כדי לשמור על חום הערימה ולמנוע הרטבה מוגזמת ע"י פרק גשם קצר ורטוב.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011,14:04
על ידי סער
ארסרט אתה עדיין צריך זרעי חסה?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011,14:04
על ידי ארסרט
כן אני אשמח

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011,14:04
על ידי סער
שלח לי את הכתובת בפרטי

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:כן אני אשמח


מה עוד?
סלרי, פטרוזיליה, עירית שומית, ברוקולי, באק צ'וי, רשאד..

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011,14:04
על ידי ארסרט
וואי תודה
בהזדמנות זאת רציתי לשאול
שתלתי שני שתילים של פטרוזיליה שחילקתי לשלושה חלקים כל שתיל וזרעתי פטרוזיליה משקית של זרעים שקנו לי במתנה - על השקית היה רשום פטרוזיליה שורש.
האם יש הבדל בזרעים של שורש ורגיל?
ברוקולי יש לי
את השאר אשמח לקבל
ראיתי שאתה מנדב גם אלוורה כעציץ, תהיתי לדעת אם עוברים באזור אפשר לקפוץ לקחת אחת? וגם צמחים של טבק
קראתי בעיון רב את שלושת הפוסטים על החיפוי שלך
במסגרת אחד מהם היתה התייחסות לנושא של הלענה(שיבא), שהיא מרעילה את הקרקע לידה ולא מאפשרת לצמחים לידה להתפתח.
יש לי ערוגה מחולקת שיש בה שיח די גדול של שיבא, שיח גדול של למון גראס ומעט רוקט.
שתלתי בו קקטוס אחד, מעט שתילים של אמנות ותמר וטמנתי שום(עם חיפוי כמו שהסברת לי).
האם הלענה תפגע בסיכוייהם?
הלמון גראס הוא שיח חזק ולא נראה לי שהוא הושפע ממנה.
בקשר לטבק והשפעתו על נושא המזיקים.
שמעתי בעצתך בנוגע לערמות הקומפוסט ויצרתי שלוש ערימות.
האם אתה ממליץ גם לזרוע או להביא שתיל מוכן של טבח לחלקים האחרים של הגינה או שזה לא מתאים לעונה כרגע?

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:וואי תודה
בהזדמנות זאת רציתי לשאול
שתלתי שני שתילים של פטרוזיליה שחילקתי לשלושה חלקים כל שתיל וזרעתי פטרוזיליה משקית של זרעים שקנו לי במתנה - על השקית היה רשום פטרוזיליה שורש.
האם יש הבדל בזרעים של שורש ורגיל?
ברוקולי יש לי
את השאר אשמח לקבל
ראיתי שאתה מנדב גם אלוורה כעציץ, תהיתי לדעת אם עוברים באזור אפשר לקפוץ לקחת אחת? וגם צמחים של טבק
קראתי בעיון רב את שלושת הפוסטים על החיפוי שלך
במסגרת אחד מהם היתה התייחסות לנושא של הלענה(שיבא), שהיא מרעילה את הקרקע לידה ולא מאפשרת לצמחים לידה להתפתח.
יש לי ערוגה מחולקת שיש בה שיח די גדול של שיבא, שיח גדול של למון גראס ומעט רוקט.
שתלתי בו קקטוס אחד, מעט שתילים של אמנות ותמר וטמנתי שום(עם חיפוי כמו שהסברת לי).
האם הלענה תפגע בסיכוייהם?
הלמון גראס הוא שיח חזק ולא נראה לי שהוא הושפע ממנה.
בקשר לטבק והשפעתו על נושא המזיקים.
שמעתי בעצתך בנוגע לערמות הקומפוסט ויצרתי שלוש ערימות.
האם אתה ממליץ גם לזרוע או להביא שתיל מוכן של טבח לחלקים האחרים של הגינה או שזה לא מתאים לעונה כרגע?


ווואו.. כל השאלות 'במכה אחת'?! :cry:
לא ברור לי מה זה "..שני שתילים של פטרוזיליה שחילקתי לשלושה חלקים .."
יש 'פטרוזיליה שורש' שמתאפיינת בשורש יתדי ארוך - כמו גזר. לעומת הפטרוזיליה הרגילה שהשורש שלה יותר כדורי. ב2 המקרים, כדי לקבל שורש רציני לצרכי מטבח, יש לגדל אותה במשך 2 עונות בלי לתת לצמח לגדל עמוד פריחה וזרעים.
שלח לי מסר עם פרטי הכתובת שלך, כולל מיקוד
כן, לפי זכרוני יש לי עוד אחד..
לצרף למשלוח גם זרעים של טבק?
שתילים, אני לא ממהר לחלק, צריך אותם לגינה שלי
השיבא / לענה, משמשת (חוץ מתה מעולה להרגעת הבטון..) כפיתיון למזיקים - הם מתים עליה ומתרכזים עליה. לכן חשוב ורצוי לגדל אחת בכל פינה של גינת הירקות. רק צמח גדול וותיק, שמשיר עלים, יעקר את האדמה במחינת צמחים צעירים. בלמון גראס הוא לא יפגע, אבל ברוקט הוא יכול לפגוע. שוב! רק אם מדובר בצמח שיבא גדול שמשיר עלים.
צמח הטבק, כמו השיבא, מושך מזיקים - גם מתאים לשתילה בכמה פינות בגינה. כדאי להמתין עם ההנבטה של הזרעים עד לאביב.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 13 דצמבר 2011,14:04
על ידי ארסרט
צר לי כל ההמטרה של השאלות, פשוט קיים צמא לידע ואני מנסה לשלב הכל עם קריאה מעמיקה במאמרי הפורום.
בכל אופן

קניתי שתילים של פטרוזיליה וכוסברה של "חישתיל" וחתכתי עם סכין יפנית את השורש לשלושה חלקים ושתלתי בנפרד (חבר גנן המליץ על כך)

שאלתי בקשר לזרעי הכוסברה: האמת שאני לא מכיר פטרוזיליה ששורשה עגול, אלא רק מוארך כמו גזר. שורשו של הסלרי בדרך כלל עגול.

היום עבדתי קצת בגינה. הבחנתי שחלק ניכר מהשוים החלו לבצבץ מהאדמה (לא יכולתי להתאפק והורדתי קצת מהחיפוי כדי להסתכל :))
בתחילת השבוע ערמתי שתי ערימות עם גזם ועלים של עץ התות. לא ראיתי התקדמות, עירבבתי קצת את התערובת וערמתי חזרה וכיסיתי בבלה עם חורים..
בתוך בלה אחרת היה מלא גזם במשך כשבועיים הפכתי אותו על האדה וערבבתי אותו עם הערה הנוספת, ערמתי שוב בערמה גבוהה ככל הניתן וכוסיתי בגג של הגזיבו שלי שעשוי מאריג אטום, האם לדאוג לאוורור מסויים או שזה טוב שהיא מכוסה לגמרי.
מהו אורך הזמן הסביר לראות תנועה בערימה? אני מתכווןם לתנועה ראשונית של צמצום בגובהה של הערימה

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:צר לי כל ההמטרה של השאלות, פשוט קיים צמא לידע ואני מנסה לשלב הכל עם קריאה מעמיקה במאמרי הפורום.
בכל אופן

קניתי שתילים של פטרוזיליה וכוסברה של "חישתיל" וחתכתי עם סכין יפנית את השורש לשלושה חלקים ושתלתי בנפרד (חבר גנן המליץ על כך)

שאלתי בקשר לזרעי הכוסברה: האמת שאני לא מכיר פטרוזיליה ששורשה עגול, אלא רק מוארך כמו גזר. שורשו של הסלרי בדרך כלל עגול.

היום עבדתי קצת בגינה. הבחנתי שחלק ניכר מהשוים החלו לבצבץ מהאדמה (לא יכולתי להתאפק והורדתי קצת מהחיפוי כדי להסתכל :))
בתחילת השבוע ערמתי שתי ערימות עם גזם ועלים של עץ התות. לא ראיתי התקדמות, עירבבתי קצת את התערובת וערמתי חזרה וכיסיתי בבלה עם חורים..
בתוך בלה אחרת היה מלא גזם במשך כשבועיים הפכתי אותו על האדה וערבבתי אותו עם הערה הנוספת, ערמתי שוב בערמה גבוהה ככל הניתן וכוסיתי בגג של הגזיבו שלי שעשוי מאריג אטום, האם לדאוג לאוורור מסויים או שזה טוב שהיא מכוסה לגמרי.
מהו אורך הזמן הסביר לראות תנועה בערימה? אני מתכווןם לתנועה ראשונית של צמצום בגובהה של הערימה


ח חח ח, זה בסיידר! שכחתי להוסיף אייקון צוחק.. :P זה התפקיד של הפורום! אתה שואל ו'מישהו' עונה :y:

קניתי שתילים של פטרוזיליה וכוסברה של "חישתיל" וחתכתי עם סכין יפנית את השורש לשלושה חלקים ושתלתי בנפרד

לא צריך לעבוד קשה - לכל אחד מאיתנו יש 'מיליון' זרעים שלהם. גם לך יהיו! לאחר ש'תרשה' לצמח אחד להמשיך ולגדל תפרחות וזרעים. יהיו לך המון זרעים וחלק מהם, תעביר למזווה ל'אגף התבלינים' ! כפית של זרעים למכתש.. כמה מכות עם העלי ויש לך תבלין מעולה למרק או.. לכל מה שבא לך לבשל. כשתקבל את הזרעים, קח כמהלפה, תלעס קלות וטעם אותם עם השפיץ של הלשון! ואז תראה שאתה מסוגל לזהות את הזרעים על פי בטעם (טעם חריף ומיוחד !).

כוסברה - בטח יש לך זרעים, באגף התבלינים - הם מתאימים לזריעה. הם לא בדיוק זרעים, אלא 'הלקטים' - תרמילים! בכל אחד מהם יש 2-3 זרעים.

האמת שאני לא מכיר פטרוזיליה ששורשה עגול, אלא רק מוארך כמו גזר. שורשו של הסלרי בדרך כלל עגול.

פטרוזיליה רגילה שתגדל בגינה, תהיה עם שורש עגול, אם תגדל אותה 2 עונות ולא תרשה לה לגדל 'עמוד פריחה'.
שורש של סלרי שגדל 2 עונות, זה משהו אחר ! הצמח מגיע לגובה של 2 מטר והשורש.. גם משהו 'מפלצתי'. הבאתי לכאן צילום בקיץ שעבר.. רגע, אחפש אותו..

הנה..
סלרי11.jpg
סלרי3.jpg



האם לדאוג לאוורור מסויים או שזה טוב שהיא מכוסה לגמרי.
מהו אורך הזמן הסביר לראות תנועה בערימה? אני מתכווןם לתנועה ראשונית של צמצום בגובהה של הערימה


אין בעייה, יש מספיק חמצן
הערימה הראשונה, יותר איטית מהבאים אחריה, כי רק התחלת ויצורי האדמה, עוד לא מכירים אותה, והם האחראים לפירוק. אז.. קצת סבלנות! שתתעורר ואז תחזה ב'ניסים' הקטנים הפועלים בגינה - תוך יומיים שלושה, היא מצטמצמת ב 70% (כן, שבעים !) - ערימה של מטר גובה.. הופכת ל ערימה בגובה 30 ס"מ.
כמובן שגם הקור קצת מעכב את הערימה הראשונה..
אם יש לך אפשרות להשיג גללים של חיה / עוף צמחוני, אפילו, בכמות קטנה.., תכניס למרכז הערימה וזה ישמש כ'סטארטר' מבחינת חיידקים ופטריות מפרקי תאית.
זבל עופות, לשלשת יונים, גללים של ארנבונים, אוגרים וגם של חיות גדולות - סוסים, פרות, עיזים, גמלים ו.. פילים :P
כשהערימה תתחיל לעבוד.. לא משנה ..קיץ, חורף.. כל הזמן הכל 'בוער' :!:

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011,14:04
על ידי ארסרט
וואוו
הסלרי מדהים :)
כמה מרק יכולתי להכין איתו..
בשרשור של המתכון השבועי פירסמתי אתמול תמונה של שורש סלרי מהולנד, אני נתקלתי בו ללא הצמח שמעליו
מעניין כמה גדול היה השיח שמעליו באמת..

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:וואוו
הסלרי מדהים :)
כמה מרק יכולתי להכין איתו..
בשרשור של המתכון השבועי פירסמתי אתמול תמונה של שורש סלרי מהולנד, אני נתקלתי בו ללא הצמח שמעליו
מעניין כמה גדול היה השיח שמעליו באמת..


כמובן שבצמח כזה, יש הרבה מה לאכול ! מהשורש ועד לעלים ו..כ..מ..ו..ב..ן את ה'גזע' שלו ! חותכים 'קטע', מניחים על קרש החיתוך.. ונותנים לו מכה או שניים.. ואז כל הטעמיםן מתפרצים במרק
וכמובן הזרעים הכתושים, שהזכרתי קודם..

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011,14:04
על ידי ארסרט
כן, מכיר את הפטנט
אצלנו משתמשים בזה גם בלמון גראס ורוזמרין

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:כן, מכיר את הפטנט
אצלנו משתמשים בזה גם בלמון גראס ורוזמרין


רוזמרין ?! :o
חייבים להחזיק את הענף הפוך ולמשוך אותו כדי שכל העלים יישארו ואת הענף המעוצה, לזרוק. הוא מכיל חומרים לא שימושיים.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2011,14:04
על ידי ארסרט
הכוונה היתה לדפיקה על העלים של הרוזמרין...

היום הייתי בגינה של חבר ולקחתי כמה ייחורים.
הכנתי בקבוקי פלסטיק כמו שהמלצתם בפוסט על הייחורים.
תהיתי לדעת מה הסיבה לבקבוק? האם בשל השמירה על הטמפרטורה או שיש גם סיבות נוספות

לערימות העלים אני מוסיף בערך שלוש פעמים בשבוע עוד עלים, בינתיים אני לא מבחין בתזוזה, אבל שומע בעצתך ומחכה בסבלנות רבה.
יצאו כמה ניצוצות מהשומים שטמנתי באדמה ולבי התמלא גאווה.
הפקעות עדיין לא החלטתיות, ורק חלק מהם פקעו מהאדמה.
הוספתי חיפוי לשני ערוגות נוספות בתקווה שזה יגן ויתמוך בנבטים הצעירים

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2011,14:04
על ידי משולם יולזרי
ראובן אורן כתב:
ארסרט כתב:כן, מכיר את הפטנט
אצלנו משתמשים בזה גם בלמון גראס ורוזמרין


רוזמרין ?! :o
חייבים להחזיק את הענף הפוך ולמשוך אותו כדי שכל העלים יישארו ואת הענף המעוצה, לזרוק. הוא מכיל חומרים לא שימושיים.

ראיתי באחד מתוכניות הבישול שמשתמשים בענפי הרוזמרין כתחליף לשיפודים.

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
ארז
הרעיון הוא פשוט ! לייחורים / ענפים - אין שורשים ! ואם הענף / יחור לא יקבל מים, איך ישרוד ?! ו..איך 'נכניס' לו מים אם אין לו עדיין שורשים?!

ואם נשקה את הייחור כל הזמן, הוא יירקב! כמו כל ענף הנמצא באדמה לחה !

אז תוקעים את הענף/ייחור באדמה קלה ומאווררת ואת המים הוא מקבל מריסוס שאני נותנים לו, לפחות פעמיים ביום.
אם הוא יהיה בתוך 'חממה' ששם תישמר לחות גבוהה, מצבו יהיה טוב יותר - הלחות שמסביב תרטיב את הענף והיא יהיה ספוג מים. לצורך זה אנו משארירים לו גם כמה עלים כדי יספוג דרכם מים. בתוך חממה , כמו בקבוק, יש תמיד לחות גבוהה. מרססים מים דרך הפתח העליון וכשחם, המים עולים כאדום וניקווים על דפנות הבקבוק או על התקרה של החממה וכשמתקרר, הם ניקווים לטיפות גדולות ונושרים שוב מטה וכך נשמרת לחות של קרוב ל 100%
אני מגדל כעתצ 3 או 4 יחורים של רוזמרין בתוך אחת מהמנבטות - תבת קלקר + מכסה זכוכית - נעים להם שם והם כבר מלבלבים

משולם
כן, לאחר גיזום חריף של שיח רוזמרין, עולים ענפים חדשים וישרים (כמו שעושים בשיחי הדס לקראת סוכות) באורך של כ 30 ס"מ. חותכים אותם, מסירים מהם את העלים ע"י 'סחיטה' בכיוון ההפוך ונותנים להם להתייבש כשהם קשורים האחד לשני. את החלק העבה מחדדים עם סכין ויש שיפודים מעולים לכל שימוש שהוא - בשרים (שישליק, קבב..) וגם לירקות למיניהם.
יש חקלאים בארץ שמייצרים שיפודים כאלו ומוכריםפ למסעדות גורמה.
גם אני הייתי מייצר כאלה שיפודים ומחלק באגדים של 'עשיריות' לחברים אוהבי בשר, שיודעים לעשות 'מנגל' לא על 'פחמים' אלא על עצים ריחניים, כמו זמורות גפנים וכדומה.

הנה אחת החבילות האחרונות

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2011,14:04
על ידי משולם יולזרי
אוו ... :clap:
איזה יופי של שיפודים

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2011,14:04
על ידי ארסרט
תודה ראובן
השיפודים מגניבים הייתי שמח להלביש עליהם משהו :-)
אפשר גם ירקות...
אגב, פעם יצא לי להכין באיזה ערב טאפאס שהעברתי שיפודי פטריות וחלומי על ענפים של רוזמרין
לטעמי רוזמרין כתבלין דומיננטי מדי/מאוד וצריך להשתמש בו מאוד בעדינות ולא להעמיס מדי

Re: הגינה שלי

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2011,14:04
על ידי ראובן אורן
ארסרט כתב:תודה ראובן
השיפודים מגניבים הייתי שמח להלביש עליהם משהו :-)
אפשר גם ירקות...
אגב, פעם יצא לי להכין באיזה ערב טאפאס שהעברתי שיפודי פטריות וחלומי על ענפים של רוזמרין
לטעמי רוזמרין כתבלין דומיננטי מדי/מאוד וצריך להשתמש בו מאוד בעדינות ולא להעמיס מדי


אכן
אני צמחוני מבטן ומלידה, ללא בשר, דגים או גבינות, אבל אין לי 'עכבות' לגבי בישול, צלייה או טיגון של 'בשר' או דגים. ובד"כ, אני הוא זה שמכין את הדליקטסים 'על האש' לחלק המשפחה שלא צמחוני (אני והבת האמצעית). את שיפודי הרוזמרין היבשים, אני משרה במים לפני הצלייה של הבשר, דגים או פטריות וירקות - כך הטעם העובר לכל מה שניצלה, הוא עדין יותר.
כשמדובר בחלקי עוף על רשת הצלייה, אני מכסה אותם בסאג' ומלמטה מוסיף כמה ענפי רוזמרין כשהאש כבר יציבה ונמוכה. כך נוצר אפקט של 'עישון' המוסיף טעמים מעבר להשרייה המקדימה במרינדה. כמובן שלעולם איני מפזר "תבלין לסטייק" או כל תבלין אחר על ה'בשר', כי הוא נשרף מהאש והופך למר.