פינת המתכון השבועי

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי סער » 27 דצמבר 2012,14:04

ראובן יצא טעים חבל"ז :D :D :D
סמל אישי של המשתמש
סער
גנן אורגני
 
הודעות: 1674
הצטרף: 01 מאי 2008,14:04
מיקום: קרית חיים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 27 דצמבר 2012,14:04

תאר את הרוטב...

מאחר ואני לא אוכל גבינות, ננסי ממלאת את הרביולי שהיא מייצרת, בכל מיני מטעמים אחרים - תפוחי אדמה מתובלים, בטטות, ברוקולי ועוד כל מיני ואריאציות צמחונייות.
הולך יופי כשהם מוצפים בשמן זית משובח.
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי סער » 27 דצמבר 2012,14:04

הרוטב מורכב מעגבניות שטוגנו בשמן זית לזה הוספתי אורגנו טחון שום קצוץ יין לבן מלח ופלפל ובסוף נגיעה של שמנת לבישול במידת הצורך ניתן גם להוסיף קצת סוכר.
סמל אישי של המשתמש
סער
גנן אורגני
 
הודעות: 1674
הצטרף: 01 מאי 2008,14:04
מיקום: קרית חיים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 27 דצמבר 2012,14:04

סער כתב:הרוטב מורכב מעגבניות שטוגנו בשמן זית לזה הוספתי אורגנו טחון שום קצוץ יין לבן מלח ופלפל ובסוף נגיעה של שמנת לבישול במידת הצורך ניתן גם להוסיף קצת סוכר.



אכן, מריח טוב :) :clap:

בשבוע שעבר, בחמישי בלילה, מאחר וסוף העולם לא הגיע, אז עשינו מסיבת הפתעה ליומולדת של ננסי.
הצלחנו להוציא אותה מהבית 'לעזור לחברה במטבח'.. :P והתארגנו להפתעה, הילדים, אני וגם חברים מת"א
כהרגלי, 'ניגנתי' על קרש החיתוך עם הקופיץ החד והרבצתי סלטים חופשי - סלט ירקות 'דק דק' מתובל ב'שמן זית שומי', סלט כרוב, ועוד כל מיני סלטים קטנים שישחקו בלשון.
האורחים הביאו כל מיני גבינות והבנות, טרחו על המאפים - לחמניות ועוגות..
בין שאר הסלטים, אילתרתי 'סלט' חדש - קילפתי וחתכתי חציל גדול ל'צ'יפסים' וטיגנתי בשמן חם מאוד - כך הם לא קולטים שמן - עד להזהבה.
בינתיים הכנתי להם "מרינדה" עדינה משמן זית, מעט חומץ, שום כתוש במלח גס, עירית שומית קצוצה דק ו3 פלפלים חריפים קצוצים דק דק ו..מעט מים חמים. ניערתי הכל בצנצנת, העברתי לקופסה אטומה ואת החצילים שסיימו לנוח, הכנסתי לקופסה לשכב שעה.
החציל הזה, חוסל טוטאלית עם הלחמניות החמות והשקשוקה החריפה שהכינה הבת ב'וואק' ענק

:rofl: :rofl: :rofl:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי סער » 27 דצמבר 2012,14:04

חגיגת טעמים איזה כיף עשית אותי רעב ואני כבר אחריי ארוחת ערב :) :) :)
סמל אישי של המשתמש
סער
גנן אורגני
 
הודעות: 1674
הצטרף: 01 מאי 2008,14:04
מיקום: קרית חיים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי טל אשרוב » 27 דצמבר 2012,14:04

סתיו, ממליץ לך את מה שיש לי
ואני חושב שיש גם לסער-
חברת maracato
אפשר לקנות גם חלק שיש בתוכו
חיתוך של פסטות ב2 עוביים (אפשר לקנות את זה
בתור חלק מתפרק)
וגם אפשר לקנות מנוע.. אני חושב שיש גם חלק שמתחבר למיקסר.
סמל אישי של המשתמש
טל אשרוב
גנן אורגני
 
הודעות: 2353
הצטרף: 23 יוני 2011,14:04
מיקום: חולון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 28 דצמבר 2012,14:04

לי יש את זה.
קניתי לפני שנה
http://www.kitchencraft.co.uk/catalogue ... WbcQ%3d%3d
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי טל אשרוב » 28 דצמבר 2012,14:04

אבי,
את הפסטות והרביולי אתה עושה מדורום?
סמל אישי של המשתמש
טל אשרוב
גנן אורגני
 
הודעות: 2353
הצטרף: 23 יוני 2011,14:04
מיקום: חולון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 28 דצמבר 2012,14:04

טל אשרוב כתב:אבי,
את הפסטות והרביולי אתה עושה מדורום?


לא בהכרח.
אני מכין את הבצק מקמח לבן וביצים ותיבלונים לפי הדמיון.
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי טל אשרוב » 28 דצמבר 2012,14:04

אתה מתבל את
הבצק עצמו? חוץ מבזיליקום יש עוד
תיבול?
סמל אישי של המשתמש
טל אשרוב
גנן אורגני
 
הודעות: 2353
הצטרף: 23 יוני 2011,14:04
מיקום: חולון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 28 דצמבר 2012,14:04

טל אשרוב כתב:אתה מתבל את
הבצק עצמו? חוץ מבזיליקום יש עוד
תיבול?


כן
לאחר רידוד אחד או שניים, אפשר לקפל לתוך הבצק מיגוון גדול של תבלינים או עלים
פיסות עגבנייה מיבשת ומתובלנת, עלי תרד טורקי, עלי מנגולד ועוד ועוד
מניחים את העלים, מקפלים את הבצק ומרדדים ומקפלים שוב ומרדדים לעובי הנדרש.
אני מאוד אוהב את הבצק הירוק עם התרד הטורקי ('סאבנח') בפנים
ואז להכין מהם רביולי עם מילוי של תפוחי אדמה או בטטות
3 רביולי בצלחת, מוצפים ב 2 סוגים של שמן זית - צהוב וירוק :nod: משהו משהו.. :!:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי טל אשרוב » 28 דצמבר 2012,14:04

בטח חולטים את המנגולד והתרד, לא?
3 רביולים לא מספיקים לבולגרים רעבים :wink:
סמל אישי של המשתמש
טל אשרוב
גנן אורגני
 
הודעות: 2353
הצטרף: 23 יוני 2011,14:04
מיקום: חולון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 28 דצמבר 2012,14:04

טל אשרוב כתב:בטח חולטים את המנגולד והתרד, לא?
3 רביולים לא מספיקים לבולגרים רעבים :wink:


אכן

2 רביולי בצלחת מוצפת 2 סוגי שמן, זה יפה ונעים לעין

ומי אמר שחייבים לאכול רק צלחת אחת ?!
:lol:
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי טל אשרוב » 28 דצמבר 2012,14:04

:D
סמל אישי של המשתמש
טל אשרוב
גנן אורגני
 
הודעות: 2353
הצטרף: 23 יוני 2011,14:04
מיקום: חולון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי נחום » 02 ינואר 2013,14:04

החוביזות בתקופה זו רכות ועדינות-גם למי שלא טעם מומלץ לנצל את העונה.
חופן עלי חוביזה וצרור עלי שום טרי שודכו לזוג ביצים שנאספו הבוקר בלול
מלח, פלפל ולמחבת עם שמן זית
בשליפה של הרגע האחרון גירדתי גם פרמזן מעל
(בפעם הבאה נוסיף גם שמיר)
פשוט וטעים!!!
קבצים מצורפים
IMG_0049.JPG
IMG_0050.JPG
סמל אישי של המשתמש
נחום
גנן עם עתיד
 
הודעות: 421
הצטרף: 25 אפריל 2012,14:04
מיקום: חמד

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי סער » 02 ינואר 2013,14:04

נראה טוב :D
סמל אישי של המשתמש
סער
גנן אורגני
 
הודעות: 1674
הצטרף: 01 מאי 2008,14:04
מיקום: קרית חיים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי טל אשרוב » 03 ינואר 2013,14:04

אני כל כך הולך לעשות את זה.. :)
סמל אישי של המשתמש
טל אשרוב
גנן אורגני
 
הודעות: 2353
הצטרף: 23 יוני 2011,14:04
מיקום: חולון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי צברי נוגן » 28 ספטמבר 2013,14:04

מתכון לסלוף (פיתה תימנית)
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף מלח
1 כף סוכר

3.5 כוסות מים
ורבע כוס שמן זית.

לערבב הכל עד לקבלת בצק אחיד, לכסות ולתת לבצק לנוח כ-20 דקות
ללוש שוב ולתת לבצק לנוח שוב כ-20 דקות, ללוש שוב ולתת לבצק לנוח
כ-40 דקות. (הבצק אמור לשלש את ניפחו להיות בעל מרקם דביק ואוורירי)
לצורך אפיית הפיתות יש להשתמש בטאבון שנועד לאפיית פיתות
שיצור חום אחיד משתי צדי הבצק.

(בעזרת ה' באפייה הבאה אצרף תמונות)

קורצים חתיכה מהבצק משטחים על המשטח של האפייה ונותנים לפיתה להגיע להשחמה
לאחר מכן מוציאים נותנים לה קצת להתקרר ובתאבון :)
לק"י
יהודי זה הכי אחי
צברי נוגן
גנן אורגני
 
הודעות: 1691
הצטרף: 30 יולי 2007,14:04
מיקום: לפיד

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי שגיא » 28 ספטמבר 2013,14:04

אלו הפיתות שאכלנו במפגש? ;)
אני מקווה שאכין מתישהו... :nod:
שגיא
גנן עם עתיד
 
הודעות: 736
הצטרף: 29 אפריל 2013,14:04
מיקום: הרצליה

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי שי.ה » 28 ספטמבר 2013,14:04

צברי נוגן כתב:מתכון לסלוף (פיתה תימנית)
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף מלח
1 כף סוכר

3.5 כוסות מים
ורבע כוס שמן זית.

לערבב הכל עד לקבלת בצק אחיד, לכסות ולתת לבצק לנוח כ-20 דקות
ללוש שוב ולתת לבצק לנוח שוב כ-20 דקות, ללוש שוב ולתת לבצק לנוח
כ-40 דקות. (הבצק אמור לשלש את ניפחו להיות בעל מרקם דביק ואוורירי)
לצורך אפיית הפיתות יש להשתמש בטאבון שנועד לאפיית פיתות
שיצור חום אחיד משתי צדי הבצק.

(בעזרת ה' באפייה הבאה אצרף תמונות)

קורצים חתיכה מהבצק משטחים על המשטח של האפייה ונותנים לפיתה להגיע להשחמה
לאחר מכן מוציאים נותנים לה קצת להתקרר ובתאבון :)


הפספוס הכי גדול שלנו במפגש... :doh:
שי.ה
גנן עם עתיד
 
הודעות: 331
הצטרף: 31 ינואר 2012,14:04
מיקום: קרית אונו

הקודםהבא

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־67 אורחים

cron