צברי נוגן כתב:מתכון לסלוף (פיתה תימנית)
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף מלח
1 כף סוכר
3.5 כוסות מים
ורבע כוס שמן זית.
לערבב הכל עד לקבלת בצק אחיד, לכסות ולתת לבצק לנוח כ-20 דקות
ללוש שוב ולתת לבצק לנוח שוב כ-20 דקות, ללוש שוב ולתת לבצק לנוח
כ-40 דקות. (הבצק אמור לשלש את ניפחו להיות בעל מרקם דביק ואוורירי)
לצורך אפיית הפיתות יש להשתמש בטאבון שנועד לאפיית פיתות
שיצור חום אחיד משתי צדי הבצק.
(בעזרת ה' באפייה הבאה אצרף תמונות)
קורצים חתיכה מהבצק משטחים על המשטח של האפייה ונותנים לפיתה להגיע להשחמה
לאחר מכן מוציאים נותנים לה קצת להתקרר ובתאבון
חיקושית כתב:היום הכנתי קציצות קינואה טעימות.
קישור למתכון, עם מעט תוספות:
http://www.X.co.il/ency/1,7340,L-2326845,00.html
אני הכנסתי לשיקראת הטחינה, שום, פטרוזיליה וביצה, ואת העיסה החלקה עירבבתי עם הקינואה.
במקום כף קמח מצה, שמתי כף קמח חומוס.
לתבלינים הוספתי מעט קצח וזעתר.
את התבנית שימנתי בשמן קוקוס, ולאחר האפיה השארתי את התנור סגור, וזה הוסיף קריספיות לקציצות.
בקיצור היה יאמי יאמי.
ראובן אורן כתב:אם כבר 'קמח חומוס'...
עוד משהו נפלא שקיבלתי אותו, מספר פעמים במסעדות ערבייות קלאסייות שבגליל. מזמינים 'ארוחת בוקר' וסומכים על בעל המקום !!
פרחי כרובית בגודל של כדורי פינג פונג.
מכינים בלילה מביצה וקמח חומוס
טובלים הכרובית בבלילה ומשליכים לשמן עמוק רותח.
מוציאים לדקה שתיים למסננת, מעבירים לקערה
יוצקים טחינה טרייה, שהוכנה עם הרבה מיץ לימון, שום ומלח.., על הכרובייות
ומתחילים לאכול כשזה עוד חם
פשוט נפלא !
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־106 אורחים