פינת המתכון השבועי

הגעגועים ל"ירוק" על כל היבטיו, כבר הפכו לעובדה. האנשים רוצים ירוק ליד הבית במקום מפלצות הבטון, האנשים רוצים להתחבר לטבע. לבריאות. לריח הירק של פעם, כן, כן, תתפלאו פעם (עד לפני עשרות בודדות של שנים) היה ריח לצנון לעגבנייה לגזר, לשסק, לשזיף ולרימון, שלא לדבר על הטעם הנפלא של פעם. עכשיו, אנו מביאים לכם במה/פורום לגינון האורגני, ובה כל מה שרציתם לדעת על גינה אורגנית המשלבת עצי פרי, פרחים, צמחי תבלין וירקות. והכי חשוןב, איך להעיר את האדמה מהבחינה האורגנית, איך לחיות בהרמוניה עם האדמה, ללא מזיקים וללא מחלות.

כיצד מגדלים באופן אורגני? כאן תקבלו מידע מקיף מטובי המומחים. תוכלו גם להיעזר בכתבות בפורטל כאן נעים – בקטגוריה החדשה; גינון אורגני.
http://www.kan-naim.co.il/naim.asp?cid=531


כתובת ' ירוק נעים - גינון אורגני, אקולוגי, סביבה' בפייסבוק;
http://www.facebook.com/pages/%D7%99%D7 ... 56?sk=wall

כתובתנו: kan-naim@bezeqint.net
gardennaim@gmail.com

גלישה נעימה.

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אורנה » 29 ספטמבר 2013,14:04

יופי אוהבת שמתכוני המפגש
בשרשור האפייה והבישול
תמיד ניתן לאתר אותו ולשוב אליו.
בורגול קינואה
מצרכים:
קינואה לבנה .
פטרוזיליה.
רימונים או כל פרי חתוך קטן (כמו תפוח,פפיה וכדומ')
שקדים ללא קליפה .
שקדים פרוסים .
חצאי בצל אדום פרוס דק .
שום קוביות זעירות .
תבלינים:מלח פלפל גרוס,שמן זית,לימון,סוכר רגיל או אחר אנחנו אגווה
אופן ההכנה
משרים קינואה לפחות שעה ,מסננים מדי פעם שוטפים ומשרים
מבשלים עם שקדים קלופים מולבנים לעד הכנה .
קולים שקדים פרוסים במחבט עד מצב צהבהב +לפנות מהמתבט כי ממשיך להקלות לאחר כיבוי האש...
מערבבים כלהמרכיבים: קינואה +פטרוזיליה קצוצה +פרי גרגרי רימונים או אחר קצוץ קטןדק+שוםבצל .
מתבלים לפי הטעם :לימון ,שמן זית ,מלח גס(לאוהבים) ,פלפל גרוס .סוכר
מערבבים .
אופן האכילה:זורים שקדים קלויים על המנה האישית
בתאבון.
נערך לאחרונה על ידי אורנה בתאריך 30 ספטמבר 2013,14:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי צברי נוגן » 29 ספטמבר 2013,14:04

הפספוס הכי גדול שלנו במפגש... :doh:[/quote]

בלי נדר אביא לך במפגש הבא :)
לק"י
יהודי זה הכי אחי
צברי נוגן
גנן אורגני
 
הודעות: 1691
הצטרף: 30 יולי 2007,14:04
מיקום: לפיד

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 29 ספטמבר 2013,14:04

לחמניות הגבינה שלי

3/4 קמח.
שקית אבקת אפיה,כף סודה לשתיה,כפית מלח.
500 גבינה לבנה,10 כפות גבינה צהובה מגורדת,4 ביצים.
מערבבים ולשים.
אם המרקם קשה מוסיפים ביצה,אם המקרם רטוב מוסיפים קמח.
יוצרים לחמניות ומטביעים קצת פרמזן(או מוצרלה)בקודקוד.

אבי
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי בעז1 » 30 ספטמבר 2013,14:04

צברי נוגן כתב:מתכון לסלוף (פיתה תימנית)
1 קילו קמח
1 כף שמרים
1 כף מלח
1 כף סוכר

3.5 כוסות מים
ורבע כוס שמן זית.

לערבב הכל עד לקבלת בצק אחיד, לכסות ולתת לבצק לנוח כ-20 דקות
ללוש שוב ולתת לבצק לנוח שוב כ-20 דקות, ללוש שוב ולתת לבצק לנוח
כ-40 דקות. (הבצק אמור לשלש את ניפחו להיות בעל מרקם דביק ואוורירי)
לצורך אפיית הפיתות יש להשתמש בטאבון שנועד לאפיית פיתות
שיצור חום אחיד משתי צדי הבצק.

(בעזרת ה' באפייה הבאה אצרף תמונות)

קורצים חתיכה מהבצק משטחים על המשטח של האפייה ונותנים לפיתה להגיע להשחמה
לאחר מכן מוציאים נותנים לה קצת להתקרר ובתאבון :)

אני אשווה עם המתכון שיש אצלי, תודה (;
ואתה מכין את זה ב״גריל״?, כן?
נורא טעים, כדאי גם לאשכנזים להכין (;
בעז1
גנן עם עתיד
 
הודעות: 362
הצטרף: 11 ספטמבר 2013,14:04
מיקום: אזור ירושלים

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 03 אוקטובר 2013,14:04


לא להיבהל !! :)

פיצלתי משרשור זה - 'המתכון השבועי',
את כל מה שדובר על אפיית פיתות בטאבון ו.. בניית והכנת טאבון טוב ואיכותי - דיונים בנושא.
את השרשור החדש הזה, תוכלו למצוא בראש הפורום, כאן
- viewtopic.php?f=9&t=7032
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי חיקושית » 14 פברואר 2014,14:04

20140212_090449.jpg
[
שלום לכולם
בזמן האחרון עברתי סדנא של ניקוי רעלים ובריאים לתמיד, והורדתי כמה קילוגרמים טובים ממשקלי
בבוקר אני מתענגת על מיצים של ירקות משולבים בפרי, או שייקים ירוקים.
בכוס יש שייק המורכב משלושה עלי חסה,
כוס תות שדה
בננה
תמר
חופן נבטי חמניה
כוס מים
לרוויה.
ואם תרצו עוד מתכונים, רק תגידו.....
בגלל הגודל לא הייתה לי ברירה אלא להכניס את התמונה בצורה זו.
חיקושית
גנן עם עתיד
 
הודעות: 310
הצטרף: 11 ספטמבר 2013,14:04
מיקום: אזור השרון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי אבי אלימלך » 14 פברואר 2014,14:04

חיקושית,הורדת כמה קילוגרמים?
מתי את באה לבקר?
אבי אלימלך
גנן אורגני
 
הודעות: 5414
הצטרף: 26 יולי 2008,14:04
מיקום: מושב גינתון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי נחום » 16 פברואר 2014,14:04

גם י יש מתכון חדש :)
עכשיו כשפרחי הברוקולי פורחים אפשר פשוט לנשנש אותם בעמידה ליד השיח או לקצוץ, להוסיף קוביות עגבניה, לתבל בחומץ בלסמי, שמן זית ופלפל שחור (אני הוספתי רצועות המבורגר אבל למשקיעים אפשר גם רצועות סינטה צלויות)
קבצים מצורפים
stst.jpg
stst.jpg (54.33 KiB) נצפה 8328 פעמים
סמל אישי של המשתמש
נחום
גנן עם עתיד
 
הודעות: 421
הצטרף: 25 אפריל 2012,14:04
מיקום: חמד

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי חיקושית » 20 פברואר 2014,14:04

20140219_205838.jpg
20140219_205838.jpg (51.97 KiB) נצפה 2107 פעמים
20140219_205852-001.jpg
20140219_205852-001.jpg (82.52 KiB) נצפה 2107 פעמים
היום הכנתי קציצות קינואה טעימות.
קישור למתכון, עם מעט תוספות:
http://www.X.co.il/ency/1,7340,L-2326845,00.html
אני הכנסתי לשיקראת הטחינה, שום, פטרוזיליה וביצה, ואת העיסה החלקה עירבבתי עם הקינואה.
במקום כף קמח מצה, שמתי כף קמח חומוס.
לתבלינים הוספתי מעט קצח וזעתר.
את התבנית שימנתי בשמן קוקוס, ולאחר האפיה השארתי את התנור סגור, וזה הוסיף קריספיות לקציצות.
בקיצור היה יאמי יאמי.
חיקושית
גנן עם עתיד
 
הודעות: 310
הצטרף: 11 ספטמבר 2013,14:04
מיקום: אזור השרון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 20 פברואר 2014,14:04

* תזכורת לחייקוש וכולם

אין להביא קישורים לאתר Y N E T עקב 'מערכת יחסים' בינו לבין 'כאן נעים'

שבת שלום
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי חזי » 20 פברואר 2014,14:04

חיקושית כתב:
20140219_205838.jpg
20140219_205852-001.jpg
היום הכנתי קציצות קינואה טעימות.
קישור למתכון, עם מעט תוספות:
http://www.X.co.il/ency/1,7340,L-2326845,00.html
אני הכנסתי לשיקראת הטחינה, שום, פטרוזיליה וביצה, ואת העיסה החלקה עירבבתי עם הקינואה.
במקום כף קמח מצה, שמתי כף קמח חומוס.
לתבלינים הוספתי מעט קצח וזעתר.
את התבנית שימנתי בשמן קוקוס, ולאחר האפיה השארתי את התנור סגור, וזה הוסיף קריספיות לקציצות.
בקיצור היה יאמי יאמי.

:D :D על הבוקר כך לפתוח לנו את התאבון :y:
סיכמנו שלא מתיחסים יותר לשגיעות כתיב שלי
חזי
גנן מתקדם
 
הודעות: 812
הצטרף: 16 פברואר 2012,14:04
מיקום: חולון

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 20 פברואר 2014,14:04

אם כבר 'קמח חומוס'...

עוד משהו נפלא שקיבלתי אותו, מספר פעמים במסעדות ערבייות קלאסייות שבגליל. מזמינים 'ארוחת בוקר' וסומכים על בעל המקום !!

פרחי כרובית בגודל של כדורי פינג פונג.
מכינים בלילה מביצה וקמח חומוס
טובלים הכרובית בבלילה ומשליכים לשמן עמוק רותח.
מוציאים לדקה שתיים למסננת, מעבירים לקערה
יוצקים טחינה טרייה, שהוכנה עם הרבה מיץ לימון, שום ומלח.., על הכרובייות
ומתחילים לאכול כשזה עוד חם
פשוט נפלא !
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי חיקושית » 20 פברואר 2014,14:04

ראובן אורן כתב:אם כבר 'קמח חומוס'...

עוד משהו נפלא שקיבלתי אותו, מספר פעמים במסעדות ערבייות קלאסייות שבגליל. מזמינים 'ארוחת בוקר' וסומכים על בעל המקום !!

פרחי כרובית בגודל של כדורי פינג פונג.
מכינים בלילה מביצה וקמח חומוס
טובלים הכרובית בבלילה ומשליכים לשמן עמוק רותח.
מוציאים לדקה שתיים למסננת, מעבירים לקערה
יוצקים טחינה טרייה, שהוכנה עם הרבה מיץ לימון, שום ומלח.., על הכרובייות
ומתחילים לאכול כשזה עוד חם
פשוט נפלא !

גם אני הכנתי כמו שכתבת ראובן, אך לא הוספתי את תוספת הטחינה וכו'..בהחלט ישדרג את המנה.
תודה
חיקושית
גנן עם עתיד
 
הודעות: 310
הצטרף: 11 ספטמבר 2013,14:04
מיקום: אזור השרון

מעשה הלחם .

הודעהעל ידי אורנה » 29 אפריל 2014,14:04

קליעה חלה
אופנים שונים


https://www.facebook.com/photo.php?v=33 ... =2&theater

צריך להחליש ווליום .
נערך לאחרונה על ידי אורנה בתאריך 29 אפריל 2014,14:04, נערך 3 פעמים בסך הכל.
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: מעשה הלחם .

הודעהעל ידי חיקושית » 29 אפריל 2014,14:04

תודה אורנה יופי של רעיונות
מתכוונת להתחיל בהכנת חלות לשבת
עדיין לא התנסתי בכך
חיקושית
גנן עם עתיד
 
הודעות: 310
הצטרף: 11 ספטמבר 2013,14:04
מיקום: אזור השרון

Re: מעשה הלחם .

הודעהעל ידי אורנה » 29 אפריל 2014,14:04

כיף
עדיין מאוד אוהבים
את העוגה שלך אמא שלך ז"ל לפסח
אולי תוכלי להזכיר לנו את המתכון
נאפה אותה גם לחג

אורנה
"כי האדם עץ השדה"(דברים כ'19)

כוורת דבורים בחצר הבית - viewtopic.php?f=9&t=6472
סמל אישי של המשתמש
אורנה
גנן אורגני
 
הודעות: 3053
הצטרף: 03 אוגוסט 2011,14:04
מיקום: ראש פינה

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי ראובן אורן » 29 אפריל 2014,14:04

עוד משהו טעים שאכלתי..
אשתי מצאה באיזה מקום.., אולי ב TV.., מתכון ל'חומוס' מ.. שעועית :?:

הייתי מאוד סקפטי אבל.. שווה לנסות.

הכינו את זה בדיוק כמו המתכון שאתם אוהבים להכנת חומוס, כולל כל האינסטרומנטים הרגילים - מיץ לימון, שום, תבלינים וטחינה, רק שבמקום החומוסים, תכניסו שעועית מבושלת היטב.

אכלתי את זה עם פיתה וסחוג ירוק ושמן זית וכו'
היה טעים ומפתיע !

* נ.ב. אל תפחדו להשתמש ב'שימורים' כמו שעועית או חומוס בקופסאות. הם בלי חומרי שימור והבישול התעשייתי שלהם (כנראה בקיטור) עושה להם אך טוב והם רכים מאוד.
בשוק בד"כ מוצאים שימורים של שעועית עם עגבנייות - זה מתאים ל'מרק שעועית' מהיר, אבל אם אתם רוצים שעועית ללא העגבנייות, פשוט רוקנו את תכולת הקופסהנ לרשת ושטפו את העגבנייות מתחת למים.

הרבה פעמים, הכנתי חומוס בייתי טעים מאוד, במהירות (5-10 דקות !), מגרגרי חומוס מקופסת שימורים. זה חוסך זמן של בישול איטי וארוך

ומי שקיבל תיאבון. :lol: יש מתכונים בשרשור הזה, למעלה

שבוע טוף
מנהל פורום - גינון אורגני ואקולוגי - הדרכה ויעוץ

באדמה בריאה - גדלים צמחים בריאים
צמחים בריאים - לא סובלים ממזיקים
סמל אישי של המשתמש
ראובן אורן
מנהל ראשי
מנהל ראשי
 
הודעות: 30208
הצטרף: 05 יוני 2006,14:04
מיקום: זכרון יעקב

Re: פינת המתכון השבועי

הודעהעל ידי רונית מ » 02 מאי 2014,14:04

קיבלתי טיפ מחברה ואני משתפת אותו:
זרעי כובע הנזיר, בזמן שהם עדיין ירוקים,
יכולים להחמיץ אותם בתערובת מים, חומץ ומלח
והם משמשים ממש כמו צלפים.
החברה סיפרה שהם עשו רוטב לדג סלמון על בסיס שמנת והזרעים המוחמצים.
רונית מ
גנן עם עתיד
 
הודעות: 594
הצטרף: 22 אוקטובר 2011,14:04
מיקום: זכרון יעקב

הקודם

חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־106 אורחים

cron