מצגת על הנבטת זרעים להעשרת מזון העופות.
ווואו.. פיספסתי את זה, משום מה - אהבתי !
זרעונים וקיטניות מונבטים, הרבה יותר בריאים ונוחים לעיכול מזרעונים וקטניות יבשים - שלמים או שבורים. גם לתרנגולות וגם לבני אדם !!
לתרנגולות זה גם בריא וגם חוויה מיוחדת - מון הסתם הן חושבות שהנבטים הן 'תולעים'
כל החומר הרדום שבזרע, הוא דחוס ומחכה לנביטה. לכל קיבה ומערכת עיכול, קשה להתגבר על זרעים גולמיים ועל כן התופעה של 'גזים' לאחר אכילת חומוס או שעועית ושאר קטניות.
יש להשרותם לילה במים כדי שיספחו נוזלים ויתפחו, ואחר כך, עוד יום במסננת גדולה ולעשדות להם 'מקלחת שטיפה' פעמיים שלוש ביום ואז הם מתחילים להוציא נבט קטן וזה הזמן לעשות מהם תבשיל, כזה או אחר.
אין להשאיר אותם במים יותר מלילה! כי לאחר הלילה של ספיחת הנוזלים וההתנפחות שלהם, הם מתחילים לחיות וזקוקים לאויר לנשימה. אם יישארו מוצפים במים, ימותו! ויתחילו גם להסריח! ואז.., ממש יהפכו ל'מוקשי בטן' נוראיים.
במסעדות בהן אני מבקש 'מרק שעועית' אני שמח למצוא את ה'חוטים הלבנים' הללו שנפרדו מהשעועית בזמן הבישול - זה הסימן שהטבח 'מבין עניין' והשרה את הקטניות לילה אחד ואח"כ נתן להם לשהות באווירה לחה ללא הצפה של מים.