ענת כתב:האם אתה יכול לספר בצורה יותר מפורטת מה גודל השטח שלך, עד כמה קשה לעבוד עם המתחחת וכמה זמן לקח לך לתחח פעם אחת. בנוסף איזה קומפוסט פיזרת במידה והוא קנוי כמה עלה לך? תסביר בבקשה למה משמשות התלוליות. וגם לגבי המים מה עומק החפירה?
הי ענת,
אנסה לתמצת את התשובות לשאלותייך..., אך הרגישי חופשייה לשאול עוד בכל עניין שאולי לא הרחבתי כיאות.
השטח המעובד הוא בערך 4 מטר רוחב על 6-7 מטר אורך. התלוליות הן בערך בכיוון צפון-דרום (כך שהשמש עוברת אותן מצד-לצד במשך היום).
הקומפוסט שפיזרתי הוא של "שחם גבעת עדה", והוא עלה לי 600 ש"ח לקוב וחצי. זה נראה לי די יקר, אבל לא ערכתי כל סקר שוק והיה לי נוח להזמין אותו דרך הגננים של הקיבוץ. (לצערי אין לי כמויות כאלה של קומפוסט ביתי...)
לפני התיחוח אכן יש להשקות את השטח היטב - לפחות 5-6 שעות כל ערב, יומיים לפני יום התיחוח (וכל המרבה...). אם לא משקים, המתחחת לא מצליחה לחדור לעומק הקרקע.
אם האדמה לחה ורכה, התיחוח עדיין רועש ורועד - אבל לא קשה. ויש לעבור על השטח פעמיים לפחות לפני פיזור הקומפוסט כדי להגיע לעומק המכסימאלי, ועוד פעם אחרי הפיזור להצנעת הקומפוסט. התיחוח עצמו לקח בערך שעה (חצי לפני, חצי אחרי...).
העבודה הקשה הייתה ניקוש הדשא (אם אין דשא או יבלית בשטח המתוכנן שלכם - אפשר, וכדאי, לתחח את עשבי הבר אל תוך האדמה מבלי לנקש), פיזור הקומפוסט ותילול התלוליות.
מטרת תילול התלוליות - יצירת שטח מגע גדול של האדמה המתוחחת עם הקומפוסט והאויר. כך, נותנים לאדמה שבוע-שבועיים מנוחה והשקייה (יש לשמור על לחות הקרקע) - ובזמן זה מתרחשים באדמה תהליכים אירוביים וביולוגיים מופלאים! במהלכם נוצרים באדמה תלכידי הומוס-חרסית, בהם אנחנו מאד מאד מעוניינים. וגם מושבות של חיידקים ופטריות, ושאר אורגניזמים שבתורם יגרמו לגינה לפרות ולשגשג.
לאחר תקופת ה"הבשלה", משטחים את התלוליות, ומתקבלות ערוגות נוחות לשתילה (אצלם בהמשך)
לגבי צינורות ההשקייה, אצלי הם קבורים בעומק של כ-20 ס"מ. עדיף יותר כדי למנוע פגיעה אפשרית בהם עם איזו שמשייה טועה..., אבל התעצלנו.
בהזדמנות, אוסיף גם תמונה של ראש ההשקייה הממוחשב, ושל הממטירים (כשיהיו כאלה...).
את מוזמנת בכיף לבוא ולהתרשם מקרוב,
כל טוב, ובהצלחה,
אמיר