אלקנה כתב:"בתמרים - רק ע"י חוטרים" - זה בדיוק העניין... אני הייתי שמח אם היה לי דקל בגינה שיכולתי לקטוף ממנו לולב לסוכות בעצמי וגם לסכך בענפיו את הסוכה (נכון שאפשר להשיג ולא ביוקר, אבל אני רוצה שיהיה לי משלי). בשביל פירות, גם אם העץ יהיה נקבה אצטרך להשיג אבקה להפריה.
ולגבי התכונות הגנטיות - מה יכול להיות? אם התמר מזן מג'הול יכול להיות שהאביקו אותו מזן אחר לא אכיל? (כשחושבים על זה, אולי יכולות לצוץ תכונות מדורות קודמים ואז השאלה מתבטלת)
הנושא נדון, הרבה פעמים לגבי כל מיני סוגים של גלעינים, בעיקר בנושא של עצים שעברו הרכבות והדוגמא הכי פופלארית היא הנבטה של גלעין אבוקדו.
יותר מדי גורמים גנטיים מעורבים וכפי שכתב 'שחיין', מדובר ב'הימור' שאת תוצאותיו תדע לאחר כ 5-6 שנים ואז, אולי יהיה לך כפות לסוכה ולולבים, אבל לגבי פירות.. אי אפשר לדעת וחבל !
זה לא רק העניין של עץ מסוג מג'הול שיופרה ע"י עץ מסוג ברהי שלכאורה.. "מאכסימום.. נקבל תמרים מעניינים.." - זה יותר מורכב ומסובך, כי יכולות להיות אינטראקציות בין הגנים, אינטראקצית שכבר התרחשו בדור הקודם, אבל כפי שהסביר כאן עמרי, האינטראקציות לא משפיעות על ה'מצעית' של הגלעין, על הפרי שאנו אוכלים, אלא משפיעות על המטען הגנטי של הגלעין ושוב, לא ברור מה יצא מהגלעין הזה, כי הוא מכיל הרבה השפעות של גנים מהורים שונים.
בעיקרון, אם היית גר באזור מבודד שבו גדלים מאז ומתמיד רק זן אחד של תמרים, היה סיכוי טוב שזה יצליח..
אבל, לא חבל על הזמן ?! שווה להשקיה בשתיל בוגר ולשתול אותו, במקום להמתין הרבה שנים לגלעין מונבט