זו הסיבה שפתחתי בשבוע שעבר את השירשור הזה.
יש מידע בפורום אל איסוף ושימור, אבל בצורה מאוד מפוזרת ולא בשרשור מרוכז
אז כעת אנו יוצרים אותו, לטובת הזורעים, המשמרים והדורות הבאים..
בתמונות שלמעלה, רואים את השלב שלאחר גידול הזרעים וייבושם האיטי והמתמשך (הכי טוב.. לתת להם את הזמן שלהם, במקום מוצל ומאוורר..)
את הזרעים המתייבשים, יש לאחסן בשקייות 'נושמות' ו..
סגורות ! כדי למנוע כניסה של מיני עשים מעופפים היודעים לקדוח בזרעים הרכים עדיין ולהטיל פנימה ביצה שממנה מתפתח זחל רעבתן עם 'מלתעות ברזל' שחופר ואוכל את פנים הזרע ו..מתגלם והופך לבוגר.
כדי להיות בטוחים ומאובטחים נגד פגיעה של הזרעים ע"י 'מעופפים' אפשר לנקוט בשיטה פשוטה ועתיקה - להכניס לכל שקית עלה או שניים של 'דפנה' - 'ער אציל'. עלי הדפנה שימשו מאז ומעולם כחומר דוחה חרקים ועד היום ניתן למצוא בשווקים, בארץ ובחו"ל, דבלות תאנים עטופות בעלי דפנה - כך שומרים על התמרים מפני מזיקים.
גם בתוך צנצנות ומיכלים בהם מאחסנים אורז, קמח ושאר קטניות, מומלץ להכניס פנימה מספר עלים של דפנה, במקום להכניס אותם למקרר
אם יש לך זרעים שאת חוששת שנפגעו מאיזשהו 'מכרסם', עשי דבר פשוט - שפכי את הזרעים לקערה עם מים. הזרעים החיוניים ישקעו ואילו הזרעים המחוררים או הריקים, יצופו למעלה וכל שנותר הוא לשפוך את המים עם הזרעים הצפים. לאחר מכן לסנן את הזרעים החיוניים ששקעו וליבש שוב בשקית 'נושמת ' וסגורה. שיטה זו מעולה לאיסוף זרעים חיוניים בלבד, בלי 'בררה'.
לאחר הייבוש המוחלט של הזרעים החיוניים, יש להכניסם לשקייות נייר סגורות או שקייות ניילון קטנות עם סוגר
למיין אותן לפי 'זרעי קיץ / זרעי חורף' ולאחסן במקום חשוך וקריר ללא הרבה לחות.
מי שרותצה להיות 'מהדרין', יכול להכניסם לקופסה ולאחסנם בפינה במקרר.
שמירה על הכללים הפשוטים הללו, יכול להבטיח לנו זרעים שישמרו על חיוניותם למשך כמה שנים, על אף שרצוי לחדש המלאי כל שנה מחדש ואת הזרעים הותיקים, לזרוע, לחלק, לשלוח או.. להעביר למטבח, ל'אגף התבלינים'.
זרעי פטרוזיליה, סלרי ועוד רבים אחרים, מתאפיינים בטעם מיוחד וחזק יותר מהעלים של הצמח עצמו! לצורך הכנת תבשיל או מרק, מכינים מנת תבלינים - כחצי כפית מכל סוג של זרעים וטוחנים במטחנת תבלינים או שכותשים בעלי ומכתש - טעם טרי, חזק ומיוחד.