אני אשמח לטיפים בנושא גידול חסה.
משום מה, אצלי הן גדלות עד לגודל מסויים (כמו בתמונה שצירפתי לפני כמה תגובות), והעלים מאוד דקים ולא בשרניים...
תודה,
אריאל.
ראובן אורן כתב:
* ראוי וכדאי לייסם אותו ל2 סוגי ירקות 'כרוביים' - כרובית וברוקולי !
שניהם יוציאו 'תפרחות' גדולות יותר (אנו אוכלים את התפרחות שלהן לפני שנפתחו..), אם מסתירים לתפרחות את אור השמש וזאת ע"י איסוף העלים שיכסו את התפרחות.
תמיר אילן כתב:....... החומעה (SORREL) וגיליתי שלצד .......סגולות החומעהוטעם חמצמץ מעניין, יש גם דיווחים (באתר באנגלית) על רעילות!
באתר אחד נאמר שאסור להרבות באכילת חומעה בגלל החומצה האוקסאלית, [highlight=#FFBF80]ובאתר שני אף הזהירו יולדות ומיניקות, בעלי נטיה לאבנים בכליות וצרבת, והציעו להרחיק מילדים וחיות מחמד תוך הדגשה שמינון מעל 5 מ"ג של החומצה יכול להרוג! הבעיה שלא ברור מהכתבה ההיא כמה עלים צריך לאכול כדי להתקרב לסף הזה.
גם אסור לבשל אותו בכלי מברזל או אלומיניום בגלל פעולת החומצה על המתכות האלה... ואת המים מהבישול הראשוני צריך לשפוך...
[/highlight]
אז אני קצת בדילמה:
האם כדאי להמשיך לחקור ולכתוב על הצמח בפורמט מסודר כמו שעשיתי עד כה (כי יש לו הרבה ערך תזונתי וטעם ייחודי)...
וגם מה לעשות עם הSORREL שצומחים כעת בגינתי (פצצת זמן) ??? לגדר אותם? להעביר לעציצים על הגג? להשאיר אותם ולא לדאוג (עכשיו הם עוד קטנים...)
מישהו יודע כמה עלים ביום בטוח לאכול?
תמיר אילן כתב:אורנה,
בתרד יש הרבה פחות חומצה אוקסאלית, ולא קראתי בשום מקום על מישהו שמת מתרד.
לעומת זאת יש דיווח על משהו שמת מאכילת מרק סורל
המסקנה שלי ממה שקראתי מאז התגובה הקודמת שלי שהסכנה העיקרית היא למי שצורך טבליות ותמציות של סורל ופחות למי שאוכל עלים של סורל.
בנוסף, אם מתייחסים לסורל כאל צמח מתבל ולא ירק עיקרי בסלט/מרק/בישולים אז המינון לא בעייתי.
לגבי מי שיש לו בעיות כרוניות עם אבנים בכליות וצרבת, ואשה בהריון/מניקה שיתייעצו עם רופא/תזונאי
נותרה בעייני בעיית הבטיחות (חשיפה לחיות ותנוקות) ופה כל אחד שיש אצלו סכנה כזאת צריך לחשוב על אמצעי גידור/הפרדה.
בקרוב אסכם את הפרטים על סורל בפורמט "הקבוע" ונמשיך הלאה לצמח אחר
הערות והצעות שיפור לגבי הפורמט יתקבלו בברכה
דן אבגי כתב:לא שאני מה"מבינים" בנושא, אבל גם אני קראתי עליה, אני לא מתרגש מאכילתה, כי יש לה סגולות רבות שחבל לפספס. אני מכיר מישהו "מבין" שמגדל ואוכל, הוא בסה"כ לא אוכל בכמויות. תנסה להתייעץ עם מקצועניים (תנסה בפורום של עיל"ם.).
תמיר אילן כתב:דן אבגי כתב:לא שאני מה"מבינים" בנושא, אבל גם אני קראתי עליה, אני לא מתרגש מאכילתה, כי יש לה סגולות רבות שחבל לפספס. אני מכיר מישהו "מבין" שמגדל ואוכל, הוא בסה"כ לא אוכל בכמויות. תנסה להתייעץ עם מקצועניים (תנסה בפורום של עיל"ם.).
הכנסתי שאלה בפורום של עיל"ם (לא שמעתי עליהם קודם).
נראה אם תהיה תגובה
חזור אל גינון אורגני ואקולוגי - של פורטל 'כאן נעים'
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־226 אורחים